Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gitarzystka

Długi na Allegro.

Polecane posty

Cztery lata temu moja mama sprzedawała na allegro. Niestety zachorowała, a nikt nie znał hasło do jej konta. W ten sposób nie została zapłacona prowizja za sprzedane rzeczy na ok. 160zł. Mama, w wyniku choroby, zapomniała o tym i to nie zostało zapłacone. Nikt nie upominał się o pieniądze aż do dnia dzisiejszego, kiedy to przyszedł list, że należy zapłacić dług wraz z odsetkami, co razem daje ok 250zł. Czy serwis Allegro ma prawo dopominać się o tak duże odsetki, jeśli wcześniej nie wysłał ŻADNEGO upomnienia? Oczywiście nie mówię o należnych 160zł, ale 250zł to trochę dużo. W dodatku upomnienie przyszło dziś, a termin zapłaty jest do 6.08. Bardzo proszę o pomoc.

Gość krysiaaas
bardzo dziwne by było gdyby sie nie upominali...napewno wysyłali wezwania na email..bedziesz musiala zaplacic nie ma wyjscia

Gość aaaaawwers
allegro na pewno upomina się meilowo po kilka razy że jest coś nie zapłacone, a nie wiem jak z listami, musisz zapłacić, konto nie jest zawieszone?

Gość u mnie upominali się mailowo
kilka razy a potem listownie raz. Ale chodziło o jakieś 15-20zł i zadnych odsetek mi nie naliczali.

Gość jjjjjkjkjkjjkj
odsetki w wysokosci 90zł od 160 pzez cztery lata wcale nie sa wysokie, pewnie jak ktos przeczyta regulamin ktory zaakceptował zakładajac konto dowie sie dokladnie na jakie odsetki i warunki sie zgodził:o poza tym na pewno sie upominali mailowo i zawiesili konto a jak ktos np przestal korzystac z danego maila to juz jego problem

Gość cudwona historia kafeterii
250 to nie jest tak dużo. zapłać i już . to raptem 90 zł odsetek a za 4 lata to naprawde nie jest tak źle. dziwne że wczesniej sie nie upomnieli

Gość jednooki wąż
@u mnie upominali się mailowo miałem tak samo i tez zero odsetek 🖐️