Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolka123

Włosy,farbowanie

Polecane posty

Gość nikolka123

Witam mam problem z moimi włosami. Są słabe i tak dalej ale uzywam odzywek staram sie dbać o nie ale problem jest w tym ze po zafarbowaniu ich wystarczą 4-5 dni i stary kolor przebija sie już i nie widać w ogóle ze były farbowane. Używałam farby palette i syossa i za każdym razem mój złoty odcień przebijał sie bardzo szybko. nie wiem czy to dlatego ze myję głowe codziennie i mój kolor sie zmywa czy co przeciez uzywam trwałego koloru a nie szamponetki wiec nie rozumiemi tego... moze wy wiecie co jest nie tak lub jakiej farby powinnam uzywac?

Gość no to siup..
mialas wczesniej rozjasniane wlosy?

Gość no to siup..
i jakim szamponem myjesz wlosy? trzeba delikatnym do malowanych albo dzieciecym.nigdy przeciwlupierzowym lub ziolowym

Gość onaonaonaonaaa
A farbujesz na tłuste włosy? Bo wtedy lepiej farba łapie. No i jeśli myjesz codziennie głowę, to oczywiste jest że Ci się farba szybciej będzie zmywać. No i może uzywaj odzywek specjalnych dla farbowanych wlosow, one utrwalaja kolor

Gość nikolka123
nie nigdy. a włosy mam koloru takiego bardzo jasnego brązu wpadającego w takie złoto bądź rudy.

Gość nikolka123
nigdy nie farbuje włosów umytych. A szamponów używam do włosów suchych i łamliwych z fructisa. nie wiem juz jakiej farby uzywac. rozumiem ze skoro myje głowe codziennie to farba schodzi szybciej ale zeby w tydzien? to troche bez sensu

Gość no to siup..
fruktis jest szamponem na bazie roslin..myj w dzieciecym i nie bedzie Ci kolor schodzil

Gość to moze byc przez
odżywki. kupuj do wlosow farbowanych, bo przy nrmalnych odżywkach zwlaszcza tych mocno tlustych barwnik wyslizguje sie z wlosa.

Gość nikolka123
a moze są jakies mega dobre farby które poprostu bedą sie trzymac bez względu na odżywke czy szampon?

Gość no to siup..
nie ma takich farb..posluchaj kup sobie henne ziolowa..to cos do malowania wlosow .ale nie wnika w strukture tylko osadza sie na lusce wlosa..wlosy Ci odpoczna od malowania a i hna dlugo z wlosa nie schodzi Poszukaj w drogeraich swojego kolorku;-)

Pomóżcie. Farbowałam przedwczoraj włosy farbą w kolorze bardzo jasnego popielatego blondu (mój poprzedni kolor to też jasny blond) i wyszły mi strasznie jasne, prawie siwe :( są paskudne. Chce się jak najszybciej przefarbować bo dostaję szału jak patrzę na swoje włosy. Jaka farbe polecacie żeby je przyciemnić chociać o dwa tony? Wybrać jakąś ciemniejszą czy może z jakimiś żółtymi refleksami? Chce mieć nadal jasne włoski ale boję się, że jak ufarbuje je jasną farbą to znowu złapią się na bardzo jasny kolor.

Gość zigaziga
nie kladz na popiel , farby ze złotym refleksem , bo wyjdą zielone...poważnie Ci mówię, spróbuj półożyć jakis naturalny, czyli, takie które po , ( przecinku ) mają O np. 8.0 7,0

Gość zigaziga
a jak Ci się nie podoba ten kolor to myj włośy Ludwikiem, a póżniej szamponem, bo płyn do naczyń szybko wypłukuje barwnik z farby, a powiedz mi jeszcze jaką farbą farbowałaś włosy???, bo ja farbuję popielatymi i powiem Ci orientacyjne ile czasu Ci zajmie wypłukanie

Umyj, mi często pierwszego dnia po farbowaniu wychodzą szare zwłaszcza w takich miejscach gdzie niechcący paćka mi się nałożyła za bardzo czy coś... Myje po farbowaniu, myje później wieczorem i myje następnego dnia rano - zazwyczaj kolorek jest już idealny, taki jak powinien

Gość zigaziga
Mała Blondynka a jaka fraba farbujesz włosy, bo kiedys miałaś w stopce zdjęcie i Ci się pytałam, ale mi nie odpowiedziałaś;/

Gość zigaziga
to może być problem...a miałaś rozjaśniane włosy?? ja kiedys farbowałam wellatonem , tylko 8, 1 i się dosyć długo wypłukiwał z rozjaśnionych włosów,( ok 2 tyg) ale Twój kolor to 12,0 więc to nie popiel tylko kolor naturalny, więc jak masz popiel to odcień Twojej farby musiał być 12,1

Gość zigaziga
może być ciężko z wypłukiwaniem, bo jak pisałam wcześniej kolor wypłukiwał mi sie 2 tyg przy codziennym mycu, ta farba jest wyjątkowo trwała, bo mi zazwyczaj popiele innych firm wypłukuja się w ciagu 4 myć

tak, farbuje sie na jasny blond od jakichś 2-3 lat. No nic, ide dzisiaj poszukać jakiejs ciemniejszej farby, moze moje wlosy przezyja kolejne farbowanie w tak krotkim czasie

Gość zigaziga
tylko nie kupuj farby z odcieniem zlotym, czyli takiej , która po przecinku ma 3, a włosy przetrwają;) moje przetrwały 3 rozjaśniania w ciągu 2 dni;/

Gość zigaziga
możesz jeszzce spróbowac z farbami, które maja po przecinku 2, bo to jest odcień opalizujący, wiec zieleni nie powinno byc;))

Gość 67help
ale ladny kolor, wstaw zdjecie ktora to farba i powiedz czylapie odrost jak rezta wlosow czy jest roznica?

Gość zigaziga
wiem, bo przerabiałam temat schodzenia z brązu na blond;)) i naczytałam się dużo o tych odcieniach i refleksach;))bo raz wyszły mi zielone, raz żołte , jak juz zdobyłam swoją wiedzę;))) to takich niespodzianek nie mam;)))