Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3krotka333

Związek z Grekiem-która z Was ma takie doświadczenia?

Polecane posty

Gość 3krotka333

Jak w temacie.Poznałam świetnego(tak mi się przynajmniej wydaje)Greka.Natomiast niestety słyszałam wiele złych opinii o facetach tej narodowości,ale wiadomo,nie powinno się generalizować.Dlatego chciałabym poznać doświadczenia forumowiczek które są lub były w takich związkach.

Gość wieszzzzzz
Grecy lubią anal

Gość 3krotka333
Nie pytałam o preferencje seksualne :) A co do generalizowania,wiadomo, i tak pewnie zrobię tak jak mi serce podpowie,ale ciekawią mnie doświadczenia innych kobiet będących w takich związkach. Jak napisałam,facet wydaje się świetny,ale różnie to bywa,na początku zwykle jest różowo a potem to zależy :) Ponieważ słyszałam wiele niepochlebnych opinii np o biciu i zdradzaniu (wszystkie z drugiej ręki),to podchodzę ostrożnie do tematu.

Gość mnie kiedys jedne podrywal
mialam 20 lat, on ok 50. pewny siebie, otwartytroche nachalny z ta otwartoscia, ale z drugiej strony z klasa. dobrze sie bzykal, analnie rowniez, wiec polecam:)

"prawdziwi Grecy wymarli i obecni Grecy nie mają nic wspólnego z wielką była cywilizacją" To akurat prawda. Dzisiejsi Grecy to zhellenizowani Słowianie. "przyszli Araby" Arabowie* "przyszli Turki" Turcy* "Więc grek jest podobny do charakteru Tureckich, to to praktycznie jest Turek." Bzdura na resorach. A tak w ogóle co twoje szowinistyczne wynurzenia moją do pytania Autorki?

Gość mnie kiedys jedne podrywal
no jak co, odpowiada na pytanie porownujac ich do arabusow, a kazdy wie, jacy sa arabusi.

Gość kiuefhnuieh
robili badania genetyczne w Egipcie i cóż się okazało? Otóż okazało się że geny współczesnych chłopów egipskich sa praktycznie tozsame z genami dawnych fellachów panie mądry

"i nie z Azją nie miała wspólnego" Chyba się nigdy filozofii nie uczyłeś? Słyszałeś kiedyś o filozofach przyrody? Heraklit z Efezu mówi ci coś? Wiesz gdzie leżał Efez? "i tak potomkowie starożytnych Egipcjan wyginęli, pozostali tylko araby" Jaki masz problem z czytaniem tekstów na tym forum? Patrz wpis kiuefhnieh. "Podobnie było w Grecji, ich najechali Turasy i okoliczne ludy, zapładniali im kobiety, mordowali greków, wielu Greków uciekło, więc miejsce prawdziwych greków zajęli Turasy, na których dzisiaj się mówi Grecy" Tak, najechali ich, okupacja trwała do XIX wieku. Natomiast nie zapłodnili wszystkich kobiet Greckich i nie mamy dziś w Grecji Turków. Proponuję zapoznać się pobieżnie z antropologią tego regionu. "gdyby nie Jan III Sobieski pod Wiedniem nie zatrzymał Turasów, to dzisaj być już nie był taki biały i blondynek ani szatynek by już nie było, a wszyscy by mieli ciemne oczy, nie było by już Niebieskokich ludzi" Jak III Sobieski odwalił kawał dobrej roboty, natomiast to co piszesz nie miałoby miejsca gdyż Turcja nigdy by nie zajęła ani Rzeczypospolitej, ani nawet Austrii do końca. Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak logistyka i linie zaopatrzeniowe? "Nawet nie znasz podstawowej historii." Tego nawet nie skomentuję :D

Gość * BzYLI *
"To akurat prawda. Dzisiejsi Grecy to zhellenizowani Słowianie." nie całkiem, Słowianie owszem w swoim czasie podbili i zasiedlili Grecję aż po Kretę, ale badania genetyczne współczesnych Greków pokazały że za dużo genów słowiańskich tam nie ma. ps. a okoliczni Słowianie (Bułgarzy, Serbowie itd.) okazało się że genetycznie bardziej są Trakami :classic_cool:

Gość 3krotka333
To co myślicie w końcu, związać się z tym Grekiem?

"nie całkiem, Słowianie owszem w swoim czasie podbili i zasiedlili Grecję aż po Kretę, ale badania genetyczne współczesnych Greków pokazały że za dużo genów słowiańskich tam nie ma." Moje pytanie to nie negacja tego co napisałeś/aś, mogę jednak wiedzieć do kogo są oni najbardziej genetycznie podobni? Zawsze miło jest się czegoś dowiedzieć.

Gość * BzYLI *
"Moje pytanie to nie negacja tego co napisałeś/aś, mogę jednak wiedzieć do kogo są oni najbardziej genetycznie podobni? Zawsze miło jest się czegoś dowiedzieć." niestety nie pamiętam, bo ja przeglądałem ze 2-3 lata temu te opracowania pod kątem "słowiańskim" i na tym się skupiałem. Wiem że jeszcze we wczesnym średniowieczu gdzieś do 10 wieku pierwiastek słowiański był wyraźniejszy w Grecji zwłaszcza na Peloponezie. A co do samych Greków... już w starożytności Grecy z epoki mykeńskiej (jasnowłosi Achajowie jak nazywał ich Homer) nie przypominali (fizycznie) za bardzo Greków z epoki klasycznej. Tak więc myślę że to genetyczna mieszanka różnych ludów.

Gość 3krotka333
Post z godz 19.48 nie jest mój,to jakiś podszyw :) I bardzo dziękuję za tak szczegółową analizę historyczą,ale mimo wszystko bardziej interesują mnie "zyciowe"sytuacje kobiet związane z facetami tej narodowości :)

"Człowieku, tam gdzie dany lud napadał, tam zapładniał samice, a tym samym niszczył naród." Tak, "wojsko" jak przechodziło to obowiązkowo zapładniało każdą kobietę obcej nacji :). "Logistyka w tamtym czasie była inna" Inna? Znaczy jaka? I jak ona jest "inna" w stosunku do współczesnej? Tzn. ja to wiem, ale zobaczymy z czym ty wyjdziesz :D. "Po prostu nie byli by tu w stanie przetrwać i padli by niczym Napoleon pod Moskwą." Napoleon pod Moskwą padł właśnie głównie ze względów natury logistycznej. Choć zima też w tym dopomogła. "przecież Tatarzy za czasów Czyngis-Cham to podbili całą Europę, a logistykę mieli taką, że na podbój ruszali tylko w okresie wegetacji, żeby ich konie miały co jeść." Taaaaak, w Madrycie byli nawet :D. A tak już bardziej na serio to właśnie sobie sam zaprzeczyłeś. Skoro "podbili" całą Europę to jakim sposobem nie zgwałcili po drodze wszystkich kobiet? Wtedy każdy z nas byłby mniej lub bardziej Mongolski :). "a ich kobiety nie puszczały się przed ślubem" Taki mały przytyk dla współczesnych ;). "chyba że chcesz nam powiedzieć że Kara Mustafa zabronił swoim żołnierzom gwałtów?" Wielki Wezyr nie zabronić (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) jednak wojsko jak idzie to nie gwałci wszystkiego co się rusza z powody niezaspokojonej chuci :). Są gwałty, nawet na dużą skalę ale niemal nigdy nie przybiera to formy eksterminacji innych nacji.

3krotka to wyonbraz sobie ze zjawia sie tu jakas czeszka dunka czy inna kobieta cudzoziemka i pyta czy wiazac sie z polakiem albo trwac w zwiazku z nim i co bys doradzila? kazdy jest inny nie nasluchalam sie niczego zlego o Grekach nie sa nawiedzeni, nie ponizaja kobiet-co mogloby Ci grozoc teoretycznie ze str jakiegos Araba np nikt Ci tez nie obieca ze to bedzie super facet kieruj sie rozumem i tez uczuciami swoimi do niego a nie tym skad pochodzi

A według mnie teza, że Grecy traktują kobiety z dużym szacunkiem jest jak najbardziej trafna i chyba bardziej wolę, to że traktuje się mnie jak KOBIETE- od poklepywania mnie po plecach jak kumpla:) Jestem w związku Polka - Grek i jesteśmy bardzo szczęśliwi, a jeżeli chodzi o to, że jest to nie możliwe lub bardzo trudne dla nowoczesnej kobiety to zawsze sądziłam, że jestem nowoczesną kobietą, a to czy kobieta da się zamknąć w domu przy garach to chyba tylko od niej zależy na ile sobie pozwoli:) Jeżeli chodzi o kreowanie sie na macho to faktycznie zauważyłam kilka takich "typów":), ale w Polsce również ich nie brakuje. wypowiedz kobiety bedacej z grekiem, znajda sie etz pewnie tez nbegatywne co jest nmormalne zdanie trzena sobei samemu wyrobic

Gość Tamari czy to ty mialasw
w stopce zdjecie jak bylas w ciazy?

Gość * BzYLI *
"Tak samo było w Egipcie, starożytny Egipt tworzyli biali ludzie i nic z arabami nie mieli wspólnego!!! Zostali najechani i w większości zabici przez arabów. Kobiety im zabrali arabowie i tak potomkowie starożytnych Egipcjan wyginęli, pozostali tylko araby." Podboje arabskie były akurat całkiem łagodne dla ludności cywilnej. Ludy podbite nieraz całkiem chętnie przechodziły na islam, czasem nawet tak gorliwie że nie podobało się to arabskim zdobywcom (bo mieli mniejsze zyski z podatku od niewiernych). Co prawda żadnych danych genetycznych przed sobą nie mam, ale nie wątpię że u współczesnych Egipcjan więcej jest genów starożytnych Egipcjan niż arabskich. Podobnie zresztą jak w całej północnej Afryce gdzie większość ludzi to potomkowie Berberów, choć dziś nazywani są Arabami i mówią głównie po arabsku.

Gość Tamari czy to ty mialasw
duzo nie powiem w temacie : ja bylam w zwiazku dluzszym z Hiszpanem i niestety nie polecam,ale moze zle trafilam :)