Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3krotka333

Związek z Grekiem-która z Was ma takie doświadczenia?

Polecane posty

Gość Tamari czy to ty mialasw
ahh to poprostu skojarzylas mi sie z inna dziewczyna :) a ile lat jestescie razem?mieszkacie w Grecji?

Gość kroplufka
No to moze ja sie wypowiem, poniewaz jestem juz od 5 lat w zwiazku z tak zwanym Grekiem i mam bardzo duzo znajomych tej narodowosci. Moj Grek jest bardzo inteligentnym, wyksztalconym i kulturalnym mezczyzna. Nasz zwiazek jest jak najbardziej partnerski, chociaz moj mezczyzna nie narzeka jesli mu ugotuje obiadek:). Szanuje mnie, a ja jego. Jego rodzina bardzo szybko mnie zaakceptowala i ja ich po prostu uwielbiam. To bardzo pozytywny narod, pelen energii i radosci. Na podstawie moich obserwacji i doswiadczen moge rowniez powiedziec, ze Grecy sa do Polakow bardzo podobni - maja duze przywiazanie do tradycji, wartosci rodzinnych i no i religii (czy to ostatnie jest dobre czy tez zle to juz kwestia osobistych upodoban).

"Mylisz pojęcia, otóż jest różnica pomiędzy walką i zdobywaniem terenów a pomiędzy zdobyciem terenu. Otóż Czyngis-Cham na krótko zdobył teren, praktycznie nawet go nie zdobył, bo swojej polityki nie wprowadził a przecież na tym to polega." Zaraz zaraz, przed chwilą było, że jak wojo idzie, to gwałci wszystko na swej drodze. To po zaprowadzanie władzy politycznej na tych terenach skoro wszystko i tak już zgwałcone? Dzieci się urodzą i teren będzie nasz - wg. twojej teorii rzecz jasna. "Po prostu jak by zdobył władzę, sejm itp" W sejmy to on by się nie bawił - zapewniam :D. "II wojna światowa jest tego przykładem, otóż Niemcy nie zostawili zbyt dużo potomków w ZSRR i w Polsce, mimo że ją napadli i zdobyli(ZSRR prawie zdobyli) Jednak wielu mimo tego to dużo potomków nie pozostało po Niemcach. Ale gdyby wygrali wojnę, to pewnie masowo by płodzili potomków z Słowiankami." Idą tym tropem to odpowiedz mi na następujące pytania: - Dlaczego na terenach dawnej NRD nie mamy samych potomków Rosjan, a nadal Niemców (meli ponad 40 na zapłodnienie wszystkich), a władzę polityczną mieli absolutną. - Dlaczego Korea po zajęciu jej przez Japonię (pierwsza kolonia Japońska) nie jest dziś pełna Japończyków, a nadal Koreańczyków, choć Japończycy mieli na zapłodnienie ponad 40 lat. - Dlaczego we współczesnym Libanie około 25% ludności to chrześcijanie żyjący tam od wieków, podbici wieki temu wpierw przez Arabów, potem przez Turków nadal sobie tam mieszkają skoro i jedni i drudzy mieli setki lat na zgwałcenie wszystkiego ci się rusza? - Dlaczego w Afryce nadal mieszka tylu czarnych (nie mulatów) skoro niemal cała Afryka była podzielona (podbita) przez białych w XIX wieku i stan władzy politycznej metropolii trwał przez około 150 lat. - Mam dalej zadawać pytania?

Gość Salamandra1986
:-))) Jestem od ponad 3 lat w zwiazku z Grekiem i jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem! To jest czlowiek o ogromnym sercu i wrazliwosci. Podpisuje sie rowniez pod wczesniejszym wpisem, ze polacy sa podobni do grekow. Pozdrawiam

Gość Martua Nox
rajuuu... z Grekiem a ja przeczytałam z Gierkiem :)

Gość 3krotka333
Tamari,kroplufka,Salamandra- dzięki za Wasze posty. Chodziło mi właśnie o prawdziwe doświadczenia dziewczyn/kobiet a nie posty w stylu "brudny Turas" itp. Sama mam dużo szacunku dla odmiennych kultur i chociaż sama np obawiałabym się związku z Arabem,z racji bardzo dużej odmienności kultur,to jestem w stanie zrozumieć kobiety,które się na taki związek decydują.

Gość klinkier
"nie puszczaly sie przed ślubem " hehe, czyli w tej swojej chuci, robili dokładny rekonesans, ktora jest przed ślubem. BSA , ty zdaje sie uwielbiasz czasy poganskie i Słowian- a noc Kupały nie sprawia ci problemu moralnego ? bo tam żadna nie była dziewicą do ślubu.