Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatrofobiaa

metocard 100 mg

Polecane posty

Gość jatrofobiaa

jutro musze zrobic ekg a ma fobie lekarska wiec wiadomo ze w czasie takiego badania mam mega tetno. lekarz zapisal mi metocard. w sumie nie powiedzial dokladnie jak zazywac. i nie wiem czy jak dzis wieczorem i jutro rano zazyje po 2 tabletki czyli po 100 mg to bedzie ok zmniejszy mi to tetno w czasie tego ekg?

Gość jatrofobiaa
up

Gość jatrofobiaa
tak czytalam tylko tam nie ma wymienionego mojego porlblemu :-) jest tylko stan po zawale, tachykardia(do tego jescze mi brakuje), dusznica i cos tam jeszcze i sposob zazywania. ogolnie do 300mg dzienie mozna zazyc ale w dawkch podzielonych np 2-3 razy dziennie. nie chce przesadzic o to obniza cisnienie a sama ide do przychodni ;-)

Po przeczytaniu tego co jest w ulotce na temat dawkowania w różnych "przypadłościach" to ja bym na Twoim miejscu wzięła dziś jedną tabletkę i jutro rano jedną tabletkę. Przy nadciśnieniu jest napisane, że początkowo dawka nie większa niż 100mg. na dobę, przy zaburzeniach rytmu serca maksymalnie 300mg. na dobę, a biorąc po dwie tabletki dziś i jutro to trochę tak jakbyś brała co najmniej 400mg, wydaje mi się, że trochę dużo biorąc pod uwagę to co jest napisane w ulotce. ;)

Gość jatrofobiaa
dwie tabletki po 50 czyli dzis 100 i jutro 100 :-) o takiej daqce myslalm.