Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taktojuzjestczymusibycwidac

a wiecie, że Steven Spielberg ma dr honoris causa UJ?

Polecane posty

Właśnie to przeczytałam. No to wystarczy mu, nie? Nawet ma doktorat. Tyle kasy i jeszcze dr. Nieżle. Jednak jest tym najbardziej inteligentnym człowiekiem na świecie i koniec.

Powiem wam NIGDY, PRZENIGDY nie dam się nikomu na zachodzie. PRZENIGDY. Dlaczego nie zabiegają o jakieś dr na polskich uczelniach - honorowe oczywiście. Zeby tu być. Tak uczciwie mogliby nas rozmontować. To tylko czekają aż ktoś coś powie jak to z tymi rozbiorami było i znowu niemiecki i ruski siłą i najlepiej jeszcze kopać pod ziemią na Śląsku, a Pomorze to co - król to zasieje czy zalesi czy co to tam? Znowu chrzest ogniem? Eee tam - to już było. Zostaje USA - tego jeszcze nie było, co nie?

Co ty to tam piszesz? Pisz większymi literami bo nie słyszę. Doktorat honoris causa. Ciekawe za co. Za dziecko Darwina na pewno. Myśleli, że Darwina tak będą mieli. Ciekawe czy był na ceremoni wręczania doktoratów bo ja chodziłam na cudze to swojego papierka nie dostałam. A ile lepiej by mi w życiu było, ale cóz... Pomorze mi nie dało powiem. Bo ze Śląska i mi nie dali bo powiedziałam, że Otto von Bamberg to jest ich początek i koniec i tyle. I mnie wyrzucili - tam próbowałam wrócić, ale... narobili mi problemów w szkole. A póżniej nie miałam na bilet, żeby im książki oddać bo to na 2 koniec Polski trzeba było jechać POCIĄGIEM. No samolotem mogłam też, ale to nikt nie chciał bulić i to cały dzień jedź tam i przywitaj się z klamką. Takie życie :(

A pózniej powiem, że w 2005 próbowałam przenieść się na Śląsk - tu na uczelnie. Ale to już mnie nie chcieli. Tam już o Otto wiedzieli i wiedzieli że mam WARSZAWSKIE poglądy. I tyle. No i to tak nic nie wyszło. A w tej szkole powiedzieli, że pije i wszędzie tak mówili, ale na papierze mam , że zrobiłam se wolne jak był dzien pracy. Powiedzmy, że to był mój STRAJK i tyle. To nie rozumieli tego. Nawet im napisałam powiem, że tak sie komuna rozleciała a oni nic. Pije , pije - i na mnie , że pije i że w Auschwitz małam skończyć jak Janusz Korczak i to sobie zawaliłam. Miałam powiedzieć, że 2 wojny światowej nie ma, obozów koncetracyjnjnych też nie widzą, a to był pan dyrektor to jeszcze za wcześnie na taką karierę. Poza tym nie w szkole masowej to się stało. Myślałam, że to takie jakieś... nie wiem jak to nazwać - poboczny wątek,że to jest, no ale to był główny wątek CHŁOPÓW i to tak skończyłam z tego powodu i tyle. Bo czy Janusz Korczak jest ważnym pisarzem? CHŁOPÓW nie napisał - tyle mam do powiedzenia. Najważniejsza powieść polska - CHŁOPI Reymonta wiejskiego organisty i tyle. :(

Jaka jest najważniejsza powieść polska - mój ojciec OTTO 3 powie, że LALKA PRUSA - nie CHŁOPI REYMONTA są najważniejsi, nie? No powiedzcie. Skandalistka Jagna i tyle. A tak? Co to ta Izabela Łęcka? Taka jakaś flądra - tam Jagna to jest to.

I wiecie jakie to były szmaty chore umysłowe jeszcze za samobójczynię mnie dali w tym wszystkim. Jak śmieli? I nikt nic nie zrobił w mojej sprawie. NIC. Nawet 1 dobrego słowa - nic :( To tak jak ta moja matka i ta kobieta co nazwała tego młodszego bo została bez studiów. Bo widzę, że TO SAMO - bo ja nie mam doktoratu. ALE PRZEZ KOGO? I tyle :( Przeciez nie przez siebie. A ta koleżanka nieżywa też mi powie - no ale wybrałam koleżankę sobie na doktorat... no cóz... akurat ją spotkałam i tyle. A jak ona się kiedyś z tego wybroni to ja nie wiem. Ja tam wiem, gdzie jest moje miejsce w Polsce też wiecie. No ale... :(