Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate rassellll

czy kupno wozka przed narodzinaami przynosi pecha??

Polecane posty

Gość kate rassellll

mam takie dylemat ze poronie bo jestem w 7 mc lub ze cos sie stanie gorszego. Doradzcie czy przesadzam czy kazda z was czeka z kupnem do narodzin

żartujesz z tym pytaniem? Podobno całą wyprawkę powinno się kompletować po narodzinach dziecka :)

Gość kate rassellll
ja tylko prosze o rade

a dlaczego zakładać najgorsze? Trzeba mieć dobre nastawienie to podstawa!!!! a lepiej kupować rzeczy na raty, nie wszystko na raz bo się finanse rozłożą i aż tak się nie dostanie po kieszeni Kupuj bez wahania

Gość kate rassellll
ubranka pampersy oliwki itd wszystko juz mam podostawalam nie musialam nic kupic tylko zostalo mi lozeczko i wozek

nic nie wiem o takim przesadzie... ja wózek juz miałam ok 20 tygodnia,jak bylam pewna że mam jedynaka.(moja znajoma tak się przejechała bo kupiła wózek a na usg wyszły bliźniaki :D ) więc po zrobieniu 3 usg był pewniak że jest jedno dziecko i wtedy kupiłam wózek.Ciuszki miałam już w lutym, łóżeczko na początku marca a rodziłam na początku kwietnia.I racja, lepiej sobie rozłożyć wyprawkę na części bo tak to portfel baaaardzo wychudnie jak będziesz kupować wszystko za jednym zamachem.Ja rozłożyłam ją na raty i mniej się to odczuwa.

ja tez straciłam dziecko w 34 tyg i mam taki sam problem jak ty, tym bardziej że ja najprawdopodobniej będę miała cc przed terminem około 36 tyg, a więc sama nie wiem, to tylko rzeczy nie wierze w przesady tym bardziej że mam ich już dużo, ale z drugiej strony sama nie wiem mój M powiedział ze jak bede w szpitalu to da se rade zrobie mu liste a on ogarnie wszystko ale mam taką ochote se kupić śpioszki albo kaftanik chyba nie dam rady wytrzymać do tego 36 tyg....

Gość mamama27
no ja kupiłam przed narodzinami pod koniec 36 tc a za tydzień mały był na świecie :) poza tym na niektóre kolory wzory trzeba czekac nawet i ponad m-c więc kupuj i sie nie przejmuj - u mnie od 6 m-ca ciąży stało w pokoju łóżeczko - turystyczne mamy i wkładałam do środka wszystkie rzeczy dla maluszka - a teraz w nim słodko śpi

Gość Ty pytasz poważnie
Ja jestem w 6 mies i wózek już stoi. Jak sie nakręcasz na to że coś złego sie stanie to lepiej poczekaj.

moim zdaniem szkoda czasu na szukanie wózka po porodzie lepiej korzystać ze spacerów od razu

Gość kate rassellll
wiem przesadzam :(

Gość o matlko dziewczyno czy ty
w ciemnogorodzie mieszkasz?? ja mialam wozek juz w lutym a rodzilam teraz w czerwcu, lozeczko kupilam pozno bo w 8 miesiacu, ale po prostu zadne mi sie wczesniej nie spodobało, ciuszki kupowalam od momentu, gdy tylko dowiedzialam sie o ciazy. Wszystko zalezy od Twojego nastawienia, slyszlalas o czyms takim jak samospełniajaca sie przepowiednia?? takze zycze pozytywnego nastawienia :)

Gość odpytamzapytam
a czy kupno sukni slubnej przed slubem oznacza pecha w malzenstwie?

Gość ja sie nie moge powstrzymac
i juz kupuje ciuszki :) Jestem w 4 miesiacu. Wozka na razie nie, ale to dlatego,ze nie wiem, gdzie bede mieszkac po przeprowadzce (a wiec czy musi byc leciutki czy raczej terenowy...). Na pewno nie zgodzilabym sie,zeby maz kupowal wyprawke jak ja bede w szpitalu - no co, ja tylko bol rodzenia a on bedzie spijal smietanke? ;)

Gość oj przynosi pecha,przynosi
jak kupisz wozek bedac w ciazy to bog cie skarze!twoje dzieci zostana ukrzyzowane..bezboznico ty jedna!

Gość kate rassellll
ok kupie wozek w wrzesniu a w tym miesiacu lozeczko