Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta czekajaca

mezczyzna na platformach wiertniczych. czy jest nas tu wiecej?

Polecane posty

Wynagrodzenie Na początku kariery wynagrodzenie wynosi równowartość $205 dziennie. Gdy minie okres próbny (trwa on od 3 do 5 tyg.) zarobki systematycznie wzrastają i po roku pracy zarabiamy już $430 dziennie. W skali roku oznacza to zarobek w granicach $60.000-$90.000. Doświadczony personel zarabia jeszcze więcej, bo ok. $110.000 rocznie! znalazlam w sieci. zarobki niezle. ryzyko jeszcze wielkie. cos za cos. nie zazdroszcze wam tych pienioedzy. ile razy w roku widzisz meza ??? :)

Gość kobieta czekajaca
maz spedza w domu 6 miesiecy i 6 poza domem. ja tez uwazam, ze to niebezpieczna praca, wolalabym zeby byl blisko i zarabial mniej. a zarobki zaleza od tego gdzie pracujesz. maz akurat pracuje w najbardziej niebezpiecznej strefie stad tez jego zarobki sa wieksze niz np w szkocji

Gość kobieta czekajaca
nie licze:) maz wyplaty dostaje w dolarach na konto offshore a stamtad sa przelewane na polskie konta.

Gość ja też z ciekawosci spytam
a ja zazdroszcze 3 miesiace go ma, 3 nie ma, ale 6-7 lat i do konca zycia oni nie musza NIC robic!!!! mogą sobie znaleźć miła, niskoplatna prace, żeby nie zwariowac, jesli beda mieli taki kaprys. Jak nie, to moga w domku siedziec. Podrózowac. Cieszyc sie zyciem. 6-7 lat pocierpiec i do konca bedzie fajnie. Ale pod warunkiem, że jest miłość i facet nie zwariuje od tych pieniedzy... I nie stwierdzi, ze stac go na inne, piekniejsze kobiety. Dlatego ja sama wolałabym taka prace miec, niż facet :P a pytam, bo studiuje budownictwo, jeszcze specjalnosci nie wybralam, ale pomyśle o jakiejs takiej pracy....

Gość powiedz mi jedna rzecz...
przepraszam za taka ciekawosc, jeszcze raz dziekuje za odpowiedz:)

Gość kobieta czekajaca
moj maz chyba nie zwariuje, on tych pieniedzy nie widzi. gdy jest na morzu nie potrzebuje pieniedzy bo zakwaterowanie i wyzywienie ma. pieniadze sa przelewane na nasze konta. ja pracuje wiec tak naprawde wykorzystuje swoja wyplate. jesli myslisz o podobnej pracy to wiem, ze najlepiej jest inwestowac w dobry angielski a potem isc na ten kurs w szkocji, maz byl w edynburgu.

Gość kobieta czekajaca
naprawde nie ma za co:) ja sama nie wiem za wiele o tej pracy niestety.

Gość kobieta czekajaca
milady dzieki:) ale chyba zglosze temat do usuniecia bo chyba poza mna nie ma innych kobiet ktorych faceci pracuja na platformach:)

Kobieto czekająca wybacz moja natarczywość :D nie jest CI dziwnie z uczuciem, że mąż robi wielkie rzeczy, jest kimś, a nie Ty :D ? rozumiem, że chodzisz do pracy, żeby mieć też swoje pieniądze i pewnie nie zwariowac w samotności (doceniam CIe bardzo za to) ale pewnie to jakas zwyczajna praca? Wybacz jeszcze raz, że taka ciekawska jestem, nie znam nikogo, kto byłby w takiej sytuacji. Sama pracowalam kiedys za granicą, ale jako kierownik zmiany w firmie produkującej świeczki :P więc nic szczegolnego.

poza tym ja już za tym forum ze 2-3 razy widzialam wzmianke o kobietach i ich facetach, ktorzy tak pracują, ale moze akurat one teraz nie sa na kafe.

Gość kobieta czekajaca
heh widzisz tak to juz w zyciu bywa, niektorzy maja epsze prace niektorzy gorsze:) ja osobiscie lubie swoja prace, nie zamienilabym jej na inna. maz zawsze byl pasjonatem nurkowania, juz jako nastolatek mial pierwsze certyfikaty, czesto nurkowalismy razem. udalo mu sie zdobyc taka prace, i choc w dalszym ciagu nurkuje to praca jest naprawde ciezka, wykanczajaca wiec tez nie zazdroszcze mu, ze pracuje w takich warunkach. mowiac szczerze to mi go szkoda, gdy czasem slysze jego zmeczony glos mam zwyczajna ochote go przytulic i podac szklanke herbaty:) ale taki zawod wybral. a ja wybralam swoj:)

Gość kobieta czekajaca
i nie ma czego wybaczac:) Twoje pytania nie sa w zaden sposob uwlaczajace:)

jak radzicie sobie z samotnoscia. ??? moj partner kiedys wyjechal na 3mc i myslalam ze kota dostane :O macie dzieci ??? czy bedziecie sie starac jak maz przejdzie na emeryture :Phahah smieszne troche w tak mlodym wieku :P

Gość kobieta czekajaca
w rozny sposob. najwiekszym problemem przez dlugi czas bylo to, ze mieszkam sama w wielkim domu. ale teraz juz jakos zupelnie mi to nie przeszkadza. a radze sobie glownie w ten sposob, ze zajmuje sobie czas, chodze na basen, spotykam sie ze znajomymi, wiele dziewczyn w moim wieku nie jest jeszcze zamezna wiec dziewczyny wpadaja do mnie na weekendy bo mamy domek na wsi. pisze listy, maile, czekam na telefony. wiesz, zyje juz w ten sposob 4 lata wiec wyrobilam juz sobie taka rutyne. najgorzej jest zaraz po wyjezdzie bo po kilku miesiacach gdy on jest w domu dom nagle robi sie pusty i jakby nie domowy. wtedy mam strasznego dola.

Gość kobieta czekajaca
nie nie mamy jeszcze dzieci:) za mloda sie czuje na dzieci:) poza tym oboje ustalilismy, ze dopiero gdy maz bedzie na stale w domu wtedy sie postaramy:) a kota owszem mozna dostac. ale szczerze to mniej z tesknoty a bardziej z obawy, ze cos sie moglo mu stac

No to życze Wam szczęścia. Oby było jak najlepiej, gdy on już wróci na stale. Zazdroszcze Wam, ale w takim pozytywnym sensie, czyli ciesze sie Waszym szczesciem ;-)

Gość kobieta czekajaca
dziekuje i rowniez zycze powodzenia:)

a jak wyglada sprawa zazdrosci.??? u mnie np. kiedy jestem poza domem moj partner wkreca sobie chore historie o zdradzie w roli glownej. bawi mnie to za kazdym razem. :D:D twoj maz nie jest o ciebie zazdrosny ??? :P

Gość kobieta czekajaca
co do zazdrosci- oboje podchodzimy do tego podobnie, gdybysmy mieli podejrzewac sie oz drady chybabysmy zwariowali wiec zwyczajnie o tym nie myslimy. maz czasem w zartach zapyta kto mi odsnieza podjazd albo cos w tym stylu ale dla smiechu:) ogolnie problemu zazdrosci nie ma. ja wychodze z zalozenia, ze chocbym sie martwila dzien i noc i tak nic by to nie zmienilo, gdyby chcial mnie zdradzic i tak by to zrobil. wychodzimy z niemodnego obecnie zalozenia, ze ufac nalezy, w takim zwiazku jak nasz zaufanie to podstawa. co do emerytura to maz chialby najpierw zrobic sobie rok przerwy, na nabranie sil, regeneracje, a potem widzi dwie opcje- albo zostanie instruktorem nurkowania albo rolnikiem(!) :) choc na tyle na ile znam meza pewnie znajdzie jakas prace w lokalnym tartaku albo cos takiego:) maz jest typowym wysilkowcem, musi byc aktywny, nie potrafilby usiedziec za biurkiem.

Gość marzycielka w sandałach
no to fajnie - jak ma wielki kapitał to może inwestować w rolnictwo, które wymaga lat, by bylo opłacalne. Chociaz jeśli nie pochodzicie z rolniczych rodzin to ja bym odradzała - mieszkam na wsi i mam takiego "warszawiaka" co sie sprowadził i probuje swoich sił a to w uprawie zboza, a to hodowli krów... Pojecie ma o tym zerowe i kiepsko mu to idzie, na kazdym kroku jest oszukiwany (bo sie nie zna, wiec czesto przepłaca, albo wybiera gorsze materiały... itp).

Kobieta czekająca czeka w Polsce a maż jest w Iraku - przeciez pisała.

Gość kobieta czekajaca
mieszkamy w polsce, obecnie akurat jestem poza polska ale na stale mieszkamy w polsce. nie wyobrazam sobie zycia na stale poza polska. no wlasnie maz o rolnictwie nie ma zielonego pojecia i wydaje mu sie, ze wystarczy posadzic ziemniaki i juz jest rolnikiem. mysle, ze on nie planuje rolnictwa z prawdziwego zdarzenia, raczej cos hobbistycznego:)

no cóż jak sie nie zna, to niech zacznie od czegos malo skomplikowanego. Możecie np. hodowac kury i mieć swojskie jajka :-)

Fajna przyszłość się przed Wami maluje :) Życzę szczęścia :) A co robi mąż jak po powrocie do domu ? Odsypia, leniuchuje, czy nie potrafi usiedzieć w miejscu ? :)