Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta czekajaca

mezczyzna na platformach wiertniczych. czy jest nas tu wiecej?

Polecane posty

Gość kobieta czekajaca

witam o poranku:) zauwazylam, ze jest tu sporo tematow typu zony policjantow, zony marynarzy wiec pomyslalam, ze zaloze temat dla zon/dziewczyn mezczyzn pracujacych na platformach wiertniczych na calym swiecie:) sa tu jakies?

Gość chyba nie ma...
ale jest jeden taki co pracuje na wydobywczej - liczy sie?

Gość kobieta czekajaca
pewnie, ze sie liczy:)

Gość chyba nie ma...
a gdzie twoj siedzi??

Gość kobieta czekajaca
w Iraku a Twoj? jaka ma rotacje?

Gość chyba nie ma...
yyy ja jestem 'onek' w afryce jestem ale w iraku tez bylem ale z drugiej strony na tankowcu co bral rope z terminalu a rota 4/4

Gość kobieta czekajaca
przepraszam, myslalam, ze tez jestes kobieta czekajaca:) czym sie zajmujesz? moj jest nurkiem.

Gość chyba nie ma...
bylem nawigatorem na VLCC i LNG a teraz stoje w miejscu i rozlewam rope po zbiornkiach i potem na tankowce (Marine Sup.)

Gość kobieta czekajaca
masz rodzine? maz pracuje na platformach od kilku lat. sama nie chce zeby tam pracowal ale on sie upiera, ze jeszcze dwa lata i nie bedzie musial pracowac do konca zycia.

Gość chyba nie ma...
zona + 2 mam 29 lat i nam ten uklad odpowiada - tez zamierzam dolaczyc do grona mlodych emerytow. przy tych zarobkach potrzebuje jeszcze 3-4 lata i koniec pracy do konca zycia. ale do pracy w iraku by mnie nikt nie przekonal... nie jest to warte zadnych pieniedzy

Gość kobieta czekajaca
maz mowi, ze jest ciezko ale pracuje juz 4 lata. mnie sie ten pomysl zupelnie nie podobal ale on sie uparl. a powiedz mi czemu tak bardzo nie chcialbys pracowac w iraku? maz tez ma 29 lat:)

Gość chyba nie ma...
bo mozna tam glowe stracic dla $ i to doslownie w miejscu pracy jest sie w miare bezpiecznym ale dojazd do pracy i powrot do domu to sa momenty w ktorych nikt nie zagwarantuje ci bezpieczenstwa w tym kraju. miejsca takie jak irak, somalia, nigeria to nie dla mnie. ja mam dla kogo zyc

Gość kobieta czekajaca
to fakt. tez wolalabym, zeby byl w bezpieczniejszym miejscu ale on wlasnie nastawiony jest na to, zeby jak najszybciej zarobic i sie stamtad wyrwac. zwlaszcza, ze jego wynagrodzenie w ciagu tych lat ogromnie wzroslo i wlasciwie juz teraz moglby przestac pracowac, ale dla pewnosci chce byc tam jeszcze rok. a ja sie martwie. na szczescie juz niedlugo bedzie w domu.

Gość chyba nie ma...
no wynagrodzenia na offshorach sa konkretne. 'dniowka' warta jest wiecej niz miesiac dobrej pracy w polsce hehe u mnie w rodzinie NIKT nie wie ile zarabiam - zreszta kto by uwierzyl?? dobra musze spadac bo zmiane musze przekazac i isc spac :)

Gość kobieta czekajaca
dzieki za rozmowe i bezpiecznego pobytu:) my tez nikomu nie mowimy ile maz zarabia na offshorach bo nikt by nie uwierzyl:)

Gość kobieta czekajaca
praca jest ciezka, w dodatku maz przez wiekszosc czasu pracuje jako nurek ale 2 lata temu wyslali go na kurs i podniosl kwalifikacje. w sumie tu nikt nas nie zna wiec moge powiedziec. maz zarabia okolo $1000 dziennie na offshore.

Gość kobieta czekajaca
dlatego nazywaja to dangerous money.

Gość jslmsdkmnd
kupa kasy... cos za cos... oby kiedys nie wyniosl sie z tymi pieniedzmi, a ty zostaniesz na lodzie... przelewa cos na twoje konto czy macie wspolne

Gość kobieta czekajaca
mamy 3 konta, wszystkie wspolne.

Gość powiedz mi jedna rzecz...
czyli ile maz na miesiac zarabia? dlaczego tak szybko mozna isc na emeryture? ile lat trzeba tam przepracowac? pytam z ciekawosci jestem kobieta;)

Gość ja też z ciekawosci spytam
jakie wyksztalcenie trzeba miec aby dostac taka prace?

Gość kobieta czekajaca
wiesz to sie liczy troche inaczej niz na miesiac, bo tam sie pracuje na offshore czyli na platformie i na onshore czyli na ladzie. pozatym maz jest na rotacji 3-3 czyli 3 miesiace pracuje a 3 jest w domu a potem znow na 3 do pracy i tak w kolko.

Gość kobieta czekajaca
maz ma tytul inzyniera mechaniki, oczywiscie certyfikaty nurkow, i jak juz pisalam byl wyslany na kurs w szkocji.

odpowiedz jeszcze kiedy mozna na emeryture i dlaczego tak szybko? autorko mam rozumiec ze on zarabia przez 3 miesiace 270tysiecy? dobrze obliczylam/?

Gość kobieta czekajaca
co do tego czemu tak szybko mozna przejsc na emeryture to zwyczajnie dlatego, ze ma sie bardzo duze oszczednosci. my np mamy juz dom, kilka dzialek dla zabezpieczenia sie na przyszlosc zero kredytow i mnostwo oszdzednosci. poza tym taka praca wykancza fizycznie wiec trzeba przejsc na spoczynek szybciej. maz mysli, ze przepracuje 6-7 lat.

fajnie, dzkuje za odpowiedz, znowu sie czegos ciekawego dowiedzialam:)

Gość kobieta czekajaca
nie tyle nie dostaje na pewno:) z tego co sie orientuje a tu nie jestem pewna bo nie widze payslipow to zarabia rocznie okolo $160 000 ale nie dam sobie za to reki uciac.

Gość kobieta czekajaca
nie ma sprawy:)

ale dolar jest po 2.9 wiec jak to liczysz?