Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apaszkafistaszka

2 sukienki na awesele czy to naprawde takie dziwne (jako gość)

Polecane posty

Gość apaszkafistaszka

Ostatnio odwiedziłam moja koleżankę kosmetyczkę i mówie jej ze mam 2 wesela w tym miesiacu i z tej okazji kupiłam sobie 2 sukienk i prosze ja o dobranie mi koloru żelu na paznokcie. A ona na cały gabinet rozplatała dyskusję że jestem jakiś ,, burżuj'' i nabija się że nie jestem gwiazda na czerwonym dywanie żeby co chwilę pokazywać się w innej kreacji. Ja jakoś nie czułabym się w tej samej tydzien po tygodniu na imprezach do tego bardzo lubię ładnie wyglądać choaciaż od świeta bo i tak nie wiele mamy okazji żeby wyjątkowo wyglądać. Do tego kobiety które siedziały w gabinecie zaczeły ją popierać ???????????

Gość miriannnnnnda :)
heloł

Gość Vanillasky..
Nie przesadzasz,ja tez nie chcialabym sie pokazac tydzien po tygodniu w tej samej sukience, zmien styliske paznokci,bo ta jakas jest zawistna

Jak masz kasę to kupujesz, co je to obchodzi. Możesz sobie kupić nawet 10 sukienek w miesiącu, jak masz ochotę. Kompletna kretynka z tej kolezanki, w dodatku bez pomyślunku, bo przecież większośc jej klientek, dzięki którym zarabia na życie, stanowią osoby zamożne, więc śmianie się z takich uważam za szczyt głupoty. Ja bym wyszła z tego salonu, więcej nie wróciła, a koelżankę skreśliła z listy znajomych. Jak można nabijać się z klientki przy innych klientkach??

Gość ciekaweeeeeeee
ciekawy temat, akurat mnie teraz dotyczy bo mam 3 wesela w przeciągu miesiąca (w sumie jedno już było) i nie mogłabym się przełamać i iść w sukience w której już byłam zwłaszcza że na każdym z tych wesel ci sami znajomi, co innego jakby było całkiem inne towarzystwo... ale ciekawi mnie czy któraś z dziewczyn przyjdzie w tej samej sukience na te kolejne wesela :) więc absolutnie nie przesadzasz!

Na pewno niektóre przyjdą w tych samych, bo przecież wesele to bardzo duży wydatek. Nie każdy może ot tak sobie wydać ze 2000zł, bo ma 3 wesela w miesiącu. Albo może po prostu mieć ciekawsze pomysły na spożytkowanie tych pieniędzy.

Gość o maj god o maj god
nawet jak ktoras przyjdzie w tej samej sukience na 3 wesela to co???? stanie sie cos???

Gość olatola1
niekoniecznie trzeba od razu kupować nową. Można przecież pożyczyć np. od przyjaciółki. Ja nie poszłabym w tej samej sukience na wesela, które odbywają się w niewielkim odstępie czasowym, zwłaszcza gdy są tam zaproszeni ci sami goście.

Gość ciekaweeeeeeee
a czy ja powiedziałam że coś się stanie? mi to wisi mogą chodzić w tych samych i 2 lata

W zasadzie duzym faux pas by było, gdybys na dwie imprezy pod rząd założyła ta samą kreację... ale gdy ktoś nie ma kasy na dwie rózne sukienki, idzie w tym samym, więc tak naprawde wszystko zalezy od zasobności portfela.. I od tego, czy na tych weselach moga trafic się ci sami goscie, bo tak sie może zdarzyc czasami..

Gość nie przeginaj bejbe
edycia ty lepiej poczytaj co to faux pas