Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladybird_xd

Filologia germańska

Polecane posty

Gość ladybird_xd

Witam. Wszędzie na forum szukałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i nigdzie nie znalazłam ;/ Mam zamiar studiować filologię germańską w gdańsku na UG. Ale chodzi mi o studia zaoczne. Na UG nie ma filologi germańskiej o specjalności nauczycielskiej w trybie zaocznym, jest tylko w trybie dziennym. To w takim wypadku pójdę na filologię o specjalności translatorycznej... A nie chce być tylko tłumaczem ale również nauczycielką. Czy po translacji mogę być nauczycielką?? Czy jest jakaś możliwość żeby dokształcić się pedagogicznie i jak długo to trwa?? Czy bede mogła dokształcać się tak już w czasie studiów?? (przypominam że będą to studia zaoczne). Nie chce iść do Kolegium Jezykowego bo słyszałam że trudno będzie mi po tym zrobić tłumacza przysięgłego a bardzo mi na tym zależy... Na tłumacza przysięgłego trzeba mieć wykształcenie wyższe z zakresu filologii, tak mówi ustawa na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości. Bardzo proszę o odpowiedź ;) Pozdrawiam serdecznie ;)

Gość może podyplomówka
pedagogiczna?

Gość ladybird_xd
właśnie też się nad tym zastanawiałam ale musiałabym robic ją po studiach nie?? a o ile się nie myle to ona trwa dwa lata... Trochę długo....

Gość ladybird_xd
Dajcie mi jakieś rady ;/ juz nie mam kogo pytać...

Gość cfjhgykg
ja sie dostałam na germanistyke na UMCS, ale zrezygnowałam i ide na ekonomie... nie wiem czy dobrze robie, co lepsze:(

Hm ogólnie nie wiem co lepsze, to zależy od tego jakie masz predyspozycje zawodowe... JA np nie czuje się na studia ścisle a już wg z matematyka, chociaż miałam w liceum rozszerzoną ;p też słyszałam, że ekonomistów jest teraz dużo, ale to każdy mówi inaczej heh... A możesz mi powiedzieć jakie miałaś wyniki z matury i co zdawałaś, że dostałaś się na niemiecki?? To były studia dzienne czy zaoczne?? Pozdrawiam