Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co sie dzieje

mojemu noworodkowi często się ulewa POMOCY

Polecane posty

dziewczyny moje maleństwo ma 4 dni i karmię piersią i bardzo często jej się ulewa można powiedzieć że po każdym karmieniu dlaczego tak się dzieje ? za każdym razem ja podnoszę do góry.... ale jeszcze ani razu ni esłyszałam odpicia może za krótko ją tak trzymam na ramieniu ?

Gość VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
nic się nie martw może to dlatego ze pokarm jest płynny jak narazie i to zwykły refluks, mój synek miał refluks az nie zaczoł jeść pokarmów stałych nic takiego tylko duuuużo prania Cię czeka, bo ubranka non stop w mleku ulanym:)

Gość sldgflskgflskdfsewe
miałam podobne problemy, pamiętaj że dziecku musi się odbić, jeśli to problem to spróbuj położyć ją na sobie (brzuch do brzuszka) i lekko pochylić się do tyłu na kilka minut, po powrocie do pozycji pionowej mojej córce zwykle się odbijało. może to być także objaw alergii pokarmowej. u mojej córki to było chlustanie a nie ulewanie więc problem znam i współczuję.

Gość mamusieńka..
mojej córce olewało się do 6 miesiąca:( Nawet słoiczki zwracała Masakra/... W kocu kupiłam zagęszczacz nutriton i jak ręką odjął:

to refluks może trwać do 12 miesiąca i jest to normalne trzymaj dłuzej małą do odbicia, zmieniaj jej pozycje w tym czasie, albo jeśli nadal sie nie odbije to połóż na chwilę na płasko i podnieś znowu do pozycji pionowej, ponawiaj próby jeśli się nie uda - ja tak robiłam jak małemu długo sie nie odbijało

Gość fj
Moja mała miała skazę białkową. Strasznie się jej ulewało i bardzo brzydko pachniało. warto zasugerować lekarzowi taką możliwość. U nas zmienili mleko na Nutramigen i przeszło

Gość mamama26
póki co kup "poduszkę klin" i "bezpieczne wałeczki"

Karmie piersią mamama26 po co te wałeczki i klin ?

najlepiej by bylo jakby sie lekarz wypowiedzil. To moze byc faktycznie refluks, albo skaza białkowa. Moze spróbuj kopić nutrition(jeśli dobrze pamietam) - zagęszczacz i możesz podać na łyżeczce przed podaniem piersi. Gdyby mial alergie to chyba tez by mial kolki. Ale idz do lekarza albo wezwij go do domu bo dziecko bo dziecko za male zeby po przychodniach chodzic. A w szpitalu mu sie tez tak ulewalo i nic lekarze nie mowili? bo chyba dopiero co wyszlas ze szpitala? gdyby bylo cos powaznego to pewnie by cie nie wypuscili.Wiesz moj maly tez ulewal, potem zaczla wymiotowac a w rezultacie okazalo sie ze ma zwezenie odwziernika . Mam nadzieje ze u ciebie to nie to samo, ale tak masz przeczytaj bo moja lekarka nie wiedziala ze to to i maly prawiec sie wykonczyl i odwodnil. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przerostowe_zw%C4%99%C5%BCenie_od%C5%BAwiernika

Gość mamamam26
poduszka klin to taka żeby dziecko miało główkę wyżej - wtedy jak sie mu uleje to sie nie zakrztusi - z pierwszej lepszej aukcji tak to wygląda a na linku gmaja pokazała bezpieczne wałeczki i dziecko sie nie przekreci na plecki i nie zakrztusi - dla dzieci które robią się już ruchliwe

Gość izia87
jak nie spada z wagi to się nie martw mój ulewał do 5 miesiaca i to strasznie a teraz nic:_)