Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcczcxz

Klawisze tępo chodzą po oblaniu klawiatury

Polecane posty

Gość xcczcxz

Jakiś czas temu niechcący wylałam colę na komputer. Z racji tego, że to drogi sprzęt przy kupnie wykupiłam również ubezpieczenie, które miało pokryć koszty naprawy. Z komputerem na szczęście nic się nie stało, został jedynie wyczyszczony. Niestety klawisze (niektóre) nadal źle działają, tzn. ciężko je wcisnąć co przeszkadza mi w pracy. Czy warto znowu "zawracać dupę" ubezpieczycielowi? Nie wiem co w tym wypadku zrobić,to chyba kwestia wymiany klawiatury... nie wiem czy taka usługa jest możliwa...

Gość 7897497
wyciągnij klawisz i usuń zaschniętą cole, nie dziękuj

Gość no to pytaj tego
kto ci ubezpieczył sprzęt. Złóż reklamację -źle wykonana usługa.

Gość xcczcxz
Klawisza nie wyciągnę, musiałabym rozkręcić klawiaturę a tego nie zrobię bo gwarancja mi przepadnie.

Gość xcczcxz
Klawiatura jest zajebiście wygodna.

Gość xcczcxz
Bez ironii, bo może tak to zabrzmiało. Klawiatura jest super, sto razy lepsza niż w innych komputerach 🖐️ Ale niestety teraz mam problemy ze spacją, b, n, m, l i znakami interpunkcyjnymi po tej stronie klawiatury. Jest to irytujące i przeszkadza bo się nie dociskają...

Gość 7897497
wystarczy podważyć czymś delikatnie klawisz i wyskoczy :D spróbuj :D

Gość xcczcxz
Kurczę, no nie chcę za bardzo kombinować, bo jeszcze coś uszkodzę i dopiero będzie...

7897497 -> to nie jest zwykła klawiatura. zazwyczaj jak wyjmiesz jeden to potem aby go włożyć będzie trzeba wyjmować każdy po kolei i wkładać. xcczcxz -> widziałem wiele laptopów i ich klawiatury są mniej wygodne niż zwykłe do PC ;] (nie mówiąc o tym że PC jest o wiele lepszy nić laptop)

Gość aeyhuk
Ciekawe z czym PC jest lepszy od laptopa. Wielki, dużo zajmuje miejsca i strasznie buczy :O

Gość xcczcxz
Levviatan, to obiektywna opinia :P Mam Maca i to najlepsza klawiatura z jaką miałam do czynienia

Gość xcczcxz
Macbooka, czyli powiedzmy laptop

aeyhuk -> moc obliczeniowa, lepszy monitor lapki standardowo maja panoramę 15,4 cala), jak się zepsuje jedna cześć to możesz ja bez problemu wymienić, bez problemu możesz podłączyć głośniki 5.1 i zrobić z kompa kino domowe, nie musisz się bać że ci się przegrzeje, ilość portów USB na płycie głównej jest większa, zazwyczaj bez problemu można podpiąć 4 dyski twarde lub napędy (choć coraz częściej są spotykane wersje z 8 złączami), kompa można w dowolnej chwili rozbudować w lapku zazwyczaj wiąże się to z wymiana całości, jak się uprzesz to można założyć w PC w pełni pasywne chłodzenie lub wiatraki niskoobrotowe które generują szum ok 18 decybeli. i co nadal uważasz że laptop jest lepszy od PC? ;D lapek jest lepszy tylko pod tym względem że mniej prądu zużywa i może działać jak wyłączą prąd przez pewien czas i łatwiej go przenieść.