Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja mama narzeka wciąż

czy wasi rodzice też narzekają tak na swoją pracę?

Polecane posty

pytanie do ludzi pracujących, abyście obiektywnie siebie ocenili i powiedzieli, czy wy też tak narzekacie na swoją rpacę, albo jak to jest z waszymi rodzicami, bo moja mama pracuje na poczcie i zawszejak wracato narzeka jakby co najmniej z kopalni wróciła. mówi że jak ona to nikt nie ma ciężko, np. jej siotra a moja ciocia pracuje jako pielęgniarka, mam mówi że ona w porównaniu z nią to nic i się obija ma łatwo. Zawsze mówi że jest zmęczona i pwykończona. Zastanawia mnie czy to po prostu pokolenie osób 45-60lat tak już ma i to typowe czy toz ależy od człowieka, bo teraz czytam sobie topik pt "czy jesteście zadowoleni ze swojej pracy" i ludzie w róznych miejsach pracują a piszą że lubią swoją pracę. Np kobieta pracuje w banku, a to jest praca odpowiedzialna dosyć a mimo to można to lubić. Czyli jak to jest z wami i waszymi rodzicami, gdzie pracują oni np. i czy to lubią?

podnoszę

łaaaaaaaa czmeu nikt nie komnentuje, podnoszę

" może gdyby zarabiała więcej przestałaby narzekać. " nie wierzę w to :D

Gość taka prawda....
narzeka wiekszosc ludzi którzy mało zarabiają, a jak juz ktos ma tak ze 40lat i nadal malo zarabia to jego frustracja jest coraz wieksza i jest to zrozumiałe:o satysfakcja z pracy zalezy przede wszystkim od zarobków a pracodawcy udaja ze tego nie widza, nawet w ogłoszeniach o prace pisza rzeczy w stylu ze bedzie to praca w "młodym dynamicznym zespole" i inne takie bzdury jakby to kogos miało cieszyć przy marnym zarobku;)

Satysfakcję z pracy gwarantują nie tylko dobre zarobki, ważna jest też atmosfera w pracy, podejście szefa do pracowników itp.czynniki.Wiele też zależy od podejścia danej osoby - jedni szukają plusów, inni zawsze znajdą dziurę w całym (jak twoja mama). Moim rodzice nie narzekali i nadal tego nie robią choć nie zarabiali kokosów.Ja również jestem w miarę zadowolona (choc zarobki mogłyby być lepsze :P ).