Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirella-Morella

Jak pozbyć się nawyku obgryzania paznokci???

Polecane posty

Gość Mirella-Morella

Witam🖐️ Odkąd pamiętam zawsze miałam problem z obgryzaniem paznokci, nie jestem w stanie ich zapuścić. Jeśli już troszkę podrosną to zaraz coś mnie zdenerwuje i znowu je obgryzam. Znacie jakieś sposoby żeby oduczyć się tego nawyku?

Są specjalne lakiery do paznokci w tym celu. Wstrętnie smakują i się odechciewa gryzienia. Zainwestuj kilka groszy i kup. ;)

ja mialam to samo. obgryzalam paznokcie do tego stopnia ze plytki paznokcia wogole nie mialam. jak tylko troche odrosly to zaraz ich nie bylo. zadne lakiery o obrzydliwych smakach i zapachach nie pomagaly. Zainwestowalam w drogi interes bo zaczelam nakladac sobie akryl lub zel. W ten sposob naturlane paznokcie zaczely odrastac a di akrylowych juz mnie nie ciagnie. ;) teraz mam piekne paznokcie ;) pozdrawiam.

Gość szuruuubuuruuuu
ja obgryzalam i zalozylam tipsy, tylko nie takie penerskie ! naturalnie wygladajace ,krotkie i tak nosilam chyba przez 4 lata i pomoglo , mam mocniejsze paznokcie (nie nosze juz od dwoch lat) jestem w stanie zapuscic je a jak sie zdenerwuje to tylko pomietole w buzi ale nie obgryzam juz wogole!!

Gość czyjestnaforumktoskto
przyznaje ze tipsy pomoga wiele, zadne tam gorzkie paznokietki czy inne ciulstewka. tez obgryzam i jak bede przy kasie to zrobie sobie porzadne tipsy.

Gość mała nie cycata
noś tipsy!! ja miałam to samo :) przez 8 lat obgryzalam nic nie pomagalo... od wakacji mam piekne paznokcie :) zaloz tipsy mowie ci

Gość Mirella-Morella
Dziękuję za rady:)Kupiłam kiedyś płyn przeciw obgryzaniu paznokci, ale to dla mnie żadna przeszkoda dalej to robiłam.Normalnie wstyd mi jest gdziekolwiek dłoń pokazać.

Gość klimeczka
A czy 60 zł za paznokcie akrylowe to dużo ?

za pierwsze nalozenie to nie duzo, ale za uzupelnienie to juz duzo/