Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyuuytuytuyty

Nie rozumiem jak mozna sluchac black metalu przeciez od tego boli glowa.

Polecane posty

Ano właśnie. No, a pomijając już wszystko to rock i metal mają własne odłamy gdzie jednego do drugiego przyrównać nie można.

Gość El Torro
Jaki tam koneser.. Tanecznej słucham. Ale doceniam ambitną!

WążWjaskini Hej, miło Cię czytać znowu :) Fawila No cóż... Metal nie zrodził się ot tak sobie z niczego.....jak zresztą żadna muzyka niszowa i taka jest prawda. Ale jak chcesz to dla Ciebie mogę być dresem:classic_cool::D

To było pół żartem pół serio, a odnosiło się do tego, ze jak dres mówi, że żyje hip-hopem to wszystko jest w porządku, ale to samo nie tyczy się fana metalu. Inna sprawa, ciężko powiedzieć, żeby w tej chwili metal był muzyką niszową. To ogromna gałąź przemysłu muzycznego.

To co przemysł muzyczny zrobił z metalem to inna historia. Co nie zmienia faktu, że powstał jako taka muzyka i dla mnie nią będzie. Oczywiście pomijam i osobiście do tego nie zaliczam lukrowanych kapelek, chcącymi być mrocznymi w komercyjny sposób. Wiesz... a życie muzyką, a życie muzyką na pokaz to też dwie inne kwestie. Załapałam żart :) Coś ode mnie. Postać będąca inspiracją dla wielu kapel metalowych. Coś o niej: http://www.youtube.com/watch?v=2W5CP0c4KJg

Lukrowe kapelki to jedno, a to, ze można kupić stringi z Dimmu Borgir (technicznie bardzo dobry zespół) to inna historia.

Dimmu... Cóż... Odkąd zobaczyłam Shagrata w czapce świętego mikołaja to żółć mnie zalała :O Do mnie nie przemawia jak mam być szczera. Pachnie mi komercją właśnie.

Podobizna na czapce wcale nie ujmuje im na twórczości jako takiej :D

To on miał na głowie czapkę! Black metalowiec chcący pokazać, że jest bardziej mroczny niż sam Lucyfer w czapce Mikołaja... :D Nie, no kurde. Traktujmy poważnie to, co chcemy rzekomo udowodnić i na czym chcemy opierać swój image.... Zwłaszcza w przypadku tego podgatunku metalu. Wiem, że mnóstwo kobiet ich uwielbia, ja nie. Cenię może kilka kawałków i co więcej... Bardziej tych melodyjnych, bo lepiej im wychodzą :)

Z drugiej strony czy to nie dowodzi dystansu do samego siebie? Umówmy się, facet wychodzący na scenę pomalowany białą plakatówką musi wiedzieć, że wcale nie wyglada groźnie ;)

Czarne glany a jak Ci się podoba Agressiva 88 ;) znam ich osobiście ;) jak grywali na garażach to bywałem tam dla mnie jedna z najlepszych kapel NS w Polsce ;)

Wiesz... dystans dystansem, ale w przypadku właśnie blacku i raz jeszcze podkreślę blacku to... niekoniecznie. Przecież na black składa się całokształt i moim skromnym zdaniem najpierw powstała ideologia, później muzyka. No i naturalnie malowanie farbkami to już taka forma podkreślenia jedynie. Dla mnie zbyteczna.