Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Dworowa Żona

Zmywarka brudzi pranie

Polecane posty

Gość prosze weejdzie mało czytania
a moja pralka naczynia :(

Gość Pejek
Ja mam to samo! Jak wkladam mniej naczyn to niby jest ok, a jak upycham, mimo ze wszystkie stoja tak jak w instukcji przykazane, to czasem sie nie domywa. A kiedys na dole polozylam miske po szpinaku i po praniu szzklanka na gornej szufladzie przyjela na siebie ten szpinak. Nie wiem czy ja reklamowac czy co?

Gość nie można przeładowywać
Nie można wkładać za dużo i upychać. nad dyszami nie należy kłaść dużych naczyń np. misek czy garnków, bo wtedy woda nie dociera do innych naczyń. I jak ktoś już tu kiedyś słusznie zauważył - zmywarka to tylko woda i proszek, nie ma tam nic trącego, więc większe zanieczyszczenia należy z talerzy spłukać przed wstawieniem, bo potem właśnie znajdują się na naczyniach po myciu.

Gość gsgsgsgs
no niby tak ale zmywarka jest przyjemniejsza :)

Jedyne z czym sobie zmywarka ciężko u mnie radzi to jajecznica- jak zaschnie nie ma opcji;-) Ale chyba naturalnym jest że jak zmywasz także ręcznie to resztki zrzucasz do kosza a nie płuczesz w brudzie. Ostatnio teściowa dała mi fajną wskazówkę- żeby ładnie pachniało w zmywarce warto raz w tygodniu do koszyka na sztućce włożyć pól cytryny.

te wszystkie zmywarki są o dupę rozbić a się podniecacie i kupujecie to gówno bo jesteście zbyt leniwe żeby umyć parę naczyń a później macie problemy bo to i tamto po myciu brudne. Weźcie te swoje dupy w kroki, nastawcie łapy na 5 bieg i do zlewu łachudry a nie macie problemy niczym za czasów gierka

Gość to może wkładaj pranie do
pralki, a jak juz musisz do mzywarki to do tej kieszonki, gdzie wkłada sie tabletkę syp proszek do prania. a zamiast nablyszczacza - Silan :D

Gość zmywarka to najlepszy sprzęt
agd jaki mogli wymyślić, tak jak pralka. Nie wyobrażam sobie teraz życia bez zmywarki. Moja zmywa idealnie, nawet przyschnięte naczynia

Gość Pejek
Ja oprocz uzywania zmywarki z czystego lenistwa uzywam jej rowniez bo oszczedza wode :)

Sofrozyna nie ma zmywarki, a sie wypowiada. Sofrozyna, powiedz rolnikowi, zeby kosił sierpem, Bo kombajnem zboze się niszczy i Powiedz, jak sie pierze na tarze w rzece, bo rozumiem, że pralki nie używasz, bo sie nie dopiera

Gość gość
Polecam zajrzeć tutaj http://www.finish.pl/multimedia/artyku%C5%82y/zmywarki-triki-i-porady/korzy%C5%9Bci-%C5%9Brodk%C3%B3w-do-czyszczenia-zmywarki byc moze znajdziecie wiecej informacji dla siebie.