Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzuza

Krawiak czy żylaki? Co to może być?!

Polecane posty

Gość zuzuza

Od około miesiąca mam problem z czuciem w prawej nodze na łydce. Ale jakoś nie niepokoiło mnie to. Od dwuch dni zauważyłam że zrobiły mi sie siniaki. Pod jednym z nich czuję dziwne zgrubienie. Niewiem czy się uderzyłam gdzieś ale raczej nie przypominam sobie takiej sytuacji. U mnie w rodzinie tata jego siostra (ciotka) babcia dziadek mają żylaki. Czy to może być oznaka że ja też to mam czy to coś innego?

Gość theheh
wklej zdjecie

Gość zuzuza
na zdjęciach nic się nie zobaczy. Widać tylko dwa spore siniaki. Pod palcem jak dotknę jednego z nich to czuję zgrubienie ( jakby taka kulka)

Gość zuzuza
czy to jest niebezpieczne?

Gość moja mama też
coś takiego miała a rodzinie też sami "żylakowcy"... Jej przez parę dni nie znikało i bolało. Chodziła z tym do lekarza chirurga naczyniowego. Wiem, że stwierdził on jakieś zapalenie i że mam miała jakieś zastrzyki. To bylo pewnie ze 2 lata temu. Od tamtej pory nie miała problemów. Tylko oczywiście wcale nie jest takie pewne, że ona miała TO SAMO co ty. Lepiej udaj się do lekarza z tym. Na forum ciężko pomóc, zaszkodzić łatwiej.

Gość Doplera zrób
prywatnie zrobisz w ten sam dzien gora nastepny koszt około 100 zł, bop na NFZ bedziesz czekac 8 mcy jak nie lepiej, zrób ja mialam podobnie ale nie mialam zadnych zgrubien dostalam zastrzyki od lekarza przeciwzakrzepowe w brzuch brałam cały tydzien i bol sie zmniejszył. Ale zycie chyba waznijesze.