Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yu8io7r8oi

Internet w Neostradzie i przejście z 2mb/s na 20mb/s

Polecane posty

Gość yu8io7r8oi

Mam internet w Neostradzie 2mb/s i umowa jeszcze rok będzie trwała.Chciałbym kupić pakiet 20mb/s i nie wiem czy mam czekać na skończenie pierwszej umowy czy da się to jakoś obejść ? pomożecie ?

Da sie etak zrobic :) Mozna zrobic migracje z obecnej predkoci na wyzsza podczas umowy ;)

Gość yu8io7r8oi
A jak to zrobić dokładnie ? da się to zrobić telefonicznie i mailowo bez wychodzenia z domu czy muszę pojechać z umową do punktu neostrady ?

Gość robisz aneks do obecnej umowy
z chwila podpisania go liczy ci sie nowa umowa i jej dlugosc. zadzwon na blekitna linie albo przejdz sie do biura tepsy.

Na początek musisz sprawdzić czy na twojej lini telefonicznej pójdzie tak szybki internet. Tylko w 5% powierzchni do której dochodzi zasięg TP działa tak szybko internet. Najczęściej jest to 8 mb. Pamiętaj również że jeżeli weźmiesz sobie np. te 20mb, a wyjdzie że jednak nie masz tak dobrych lini (jesteś daleko od centrali) to internetu nie będzie wcale.

Gość yu8io7r8oi
No pięknie to mnie teraz pocieszyliście ;/ wkurza mnie te 2mb/s niby jest ok ale muszę mieć szybciej..a jak nie w neostradzie to w czym polecacie ?

Mozesz to zrobic przez fona , dzwonisz po prostu do biura obslugi klienta i mowisz ze chcesz zmienic umowe na taka i taka predkoc i oni sporzadzaja umowe i kurier DPD Ci po kilku dniach przywozi umowe do podpisania , po czym od nowego miesiaca masz nowa predkosc.Tylko jest jedna kwestia , te barany z tepsy sami nie wiedza jaka predkosc moga zaoferowac .Ja mam 6mb + tv i place 74zl , chcialem miec szybszy ale powiedzieli ze ich swiatlowody czy cos nie daja pozwalaja na wiecej w moim obrenie :o Wspomne iz mieszkam praktycnie bliko samego centrum Katowic , takze jak oni w duzym miescie moga zaoferowac tylko 6 mb , to te 20 mb nie ma chyba nawet u nich w centrali :D Ostatnio dzwonili mowili ze moze byc 10 mb , pocz ym to zamowilem i znow lipa ;/ Takze mam dalej 6mb.Jesli chodzi o neta to nie ma z nim problemow i hula ok , ale ta ich cala logistyka w firmie wola o pomste do nieba ;)

Wiem, też planowałam zmiane na "szybszy" i panie sprawdziły a mnie szczena opadła :O. Jeżeli masz kablówke w swoim miejsciu zamieszkania to polecam, może troche drożej ale chociaż ZAWSZE masz tak szybki internet jak zamawiałeś. W tp, nawet jak by Ci poszło to 20 mb. To baaaaardzo żadko by Ci się zdażyło że tyle będzie. Pewnie tylko w nocy jak linia nie jest przeciążona.

Gość to zalezy gdzie mieszkasz
jak gdzies w centrum, w duzym miescie i dziala u ciebie UPC to polecam to, ja np niby mieszkam w duzym miescie ale choc wiekszosc blokow ma UPC to na moje domki nie dadza kabla bo im sie nie oplaca :O zadzwon na blekitna linie tepsy tam ci wszytsko powiedza, sprawdza czy twoja linia pociagnie 20mb neo (jak bez wideostrady to powinna, moja sie zaczela wieszac jak przyszly wiosenne deszcze - w zime mialam i 20bm i telewizje z neo- zrezygnowalam z tv i mam na starym kablu 20mb czasami jest nawet 22mb :P

Gość yu8io7r8oi
Ok dzięki wszystkim za pomoc, to jutro zadzwonię i o wszystko zapytam panią na niebieskiej linii :) pozdrawiam dobranoc

Przygotuj sie na dziesiatki minut rozmow , a pozniej na 801 505 505 tzw. "techniczni magicy" tepsy :D 🖐️