Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assialbnn

Wdzień ślubu.. POMOZCIE

Polecane posty

Gość assialbnn

Głupie pytanie ale naprawde nie wiem.. Czy jest możliwość by moj narzeczony zobaczył mnie dopiero przy ołtarzu?? czy mozemy oddzielnie podpisac papiery ? albo kilka dni wczesniej?? opiszcie mi jak to moze wygladac??!!

Gość KasiaMatk
My na przykład idziemy podpisać papiery juz w czwartek. Oczywiście że jest taka możliwość. Poprostu musicie zrezygnować z błogosławieństwa i spotkać się dopiero przy ołtarzu przyjeżdzając do kościoła osobno.

a po kiego grzyba kombinujesz? jak zobaczy cie na błogosławieństwie to jakaś różnica? owszem papiery można podpisać wcześniej ale miej świadomość że dniem zawarcia związku nie będzie wtedy dzień ślubu- chodzi mi o konkordat.

kasia -czyli już w czwartek będzieci emałżeństwem- w sobote tylko przysiega przed bogiem a małżeństwem wtedy będziecie już 2 dni- bez sensu jak dla mnie :(

Gość assialbnn
aa nie da sie jakos tego załatwic wczesniej rano np??

Gość Tomila
wszystko się da, trzeba tylko pogadać z osobą za to odpowiedzialną ;)

A u nas wszystko podpisuje się po mszy. Po błogosławieństwie wchodzimy na ołtarz i tam są skłądane podpisy. Nie spotkałam sie z podpisywaniem przed ślubem :)

Gość jesli Twoja dziewczyna ma
ja tez sie nie spotkałam z podpisywaniem przed slubem

Gość na chłopski rozum
ja miałam przed ślubem - data na dokumentach z USC jest datą ślubu, więc nie ma mowy, że jest się małżeństwem 2 dni w dniu ślubu. Ludzie, trochę wyobraźni!

Gość jxdxhw
co to za glupie podpisywanie przed slubem jesli przy oltarzu wszystko moze sie zmienic...i co wtedy????masz slub ale nie masz???rozwod bez slubu??????beznadzieja.No ale jak zwykle w Polandzie wszystko na odwrot musi byc bo by nie bylo :D Ja podpisywalam papiery po slubie i tylko i wylacznie wtedy powinno sie to robic,jesli oczywiscie dla kogos najwazniejszy jest koscielny.Podpisywanie dla podpisywania zeby odbebnic np w czwartek to dla mnie jakis bezsens totalny i paranoja.

Gość a dla mnie właśnie
podpis to tylko formalność - wymóg USC, a przysięga kościelna jest ważniejsza. Więc co za różnica kiedy podpiszę? w piatęk czy w sobotę? Przed Bogiem się dla mnie bardziej liczy.

Gość Miraculum5
My dokumenty podpisywaliśmy po mszy, przed błogosławieństwem, w kościele. Ale wcześniej było błogosławieństwo u mnie w domu i tam mnie zobaczył mąż i najbliższe osoby z rodzin.

Gość yifgwe
nie ma problemu zeby to tak zalatwic... podpisy sklada sie po mszy w kosciele... jezeli zrezygnujecie z blogoslawienstwa rodzicow i przyjedziecie oddzielnie to nie ma problemu...

Najpierw dowiedz się jaki zwyczaj jest praktykowany u ciebie w parafii (my podpisywaliśmy dokumenty po ślubie, znajomi przed - mimo,że miasto to samo). Chyba niepotrzebnie utrudniasz sobie życie.Ale to twoja decyzja i wasz dzień.Jednak w takim razie ominie was błogosławieństwo rodziców.