Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewica górą

Kogo wkurzaja księża i instytucja kościoła? GŁOSUJMY NA SLD!!

Polecane posty

Gość lewica górą

SLD ma w planach wprowadzić podatki dla klechów i dążyć do tego by Polska nie rządził kościół tak jak to ma miejsce teraz. Możecie mówić ze to czcze obietnice ale zauważcie że wprowadzenie podatków od instytucji kościoła wzbogaci państwo!! Kto jest za?

Gość człowiektoglupol
Nie głosuj na KK ZREFORMOWANY bo wiesz - nie ma niczego innego tylko ZREFORMOWAĆ księży w Polsce. Gdzie indziej to tam różnie bywa, ale w Polsce to wszyscy powinni być reformowani. Powinni miec I etap reformy i drugi etap reformy. Starczy. Jakiś list prymasa powinien być w sprawie tego, że księża np. są coraz gorsi. List EPISKOPATU POLSKI, że zaczyna sie RERORMA DUCHOWIEŃSTWA, nie reformacja, ale reforma. Coś trzeba zmienić. Ale co? Ja wiem co można poprawić i JAK można poprawić kościół.

Gość człowiektoglupol
Gdybym była prymasem Polski to bym zrobiła reformę kościoła w Polsce że coś trzeba zrobić bo jest beznadzieja. Ale co? No ja wam tego nie podpowiem bo to byście mi musieli zapłacić, ale tak byście coś zyskali a tak nic nie umiecie wymyślić i tyle. A czemu? Ano bo nie zależy wam na państwie, a ja jestem JEDNO PAŃSTWO. Ja jestem patriotka - ile ja się tu napisałam, o bryidkach, o byle czym, o biskupie Stanisławie męczenniku - O WSZYSTKIM i tyle. No ale nic z tego. No ale jak zreformować to już nie podpowiem wam ani czemu jesteście tak daremni też wam nie napiszę. Bo nie. Bo mnie mieli docenić. Ale pociorali mną jak tą moją matką. Spowiedz - powiedzą mi. No to swoją drogą, ale to za mało. Oni tu chyba w Polsce mają taki wielki grzech , ze tu się zaczęlo rozwalanie chrześcijaństwa. Przez Polskę chyba i dlatego tu jest tak dziwacznie, tego nikt normalny nie pojmie i tyle. No ale takie jest zycie i tyle :(

No tak, bo najistotniejsze dla Polski to podatki dla księży. :o I tacy ludzie mają prawa wyborcze. :o

Gość człowiektoglupol
No ja bym mogła coś powiedzieć co trzeba zrobić żeby w Polsce było lepiej, ale wiecie KOMU NA TYM ZALEŻY? No przestańcie. Wiem, że wystarczy, że będą PORZĄDNIE ludzi spowiadać, ale wiecie - chyba rozumiecie, że to wszystko jest żle - tylko gdzie sie to zaczęło pieprzyć, że Polska została W SUMIE poza Europą. No gdzie? i że jest tu bieda, degrengolada. Czemu? I zostaje tylko 1 dobra cecha wasza w historii religijna POLSKA KRAJ BEZ STOSA. Czyli coś jest żle bo jednak stosy powinny tu być. Jak wam na Polsce zależy to se to wymyślcie bo mnie już nie zalezy wcale. Już mam was POTĄD i tyle.

Gość Cartell
Miałbym oddawać swój cenny głos na jakichś politykierów TYLKO DLATEGO że niby obiecują zemstę na klechach i nałożenie na nich podatku?:D To musiałbym być takim niedorozwiniętym i nieżyciowym idiotą jak ty autorze topika

Gość człowiektoglupol
Wiecie co - ta strona NA SYGNALE jest całkiem niezła, ale na którym sygnale bo tak - na sygnale jest pogotowie, straż pożarna i policja. To o który sygnał chodzi bo w tym chyba nie ma niczego tylko ogrywanie i tyle :(

Gość człowiektoglupol
Dlatego powiem wam ja NIE IDĘ NA WYBORY bo to jest bez sensu. Tu wszystko i tak zależy od kleru, a ja to mam gdzieś. Mieli się poprawić dawno temu - ja to wszystko rozumiałam kiedyś co tam się stało, dziś też, ale wiecie - ja chce być rzymska, a wy to jesteście BEZ STOSA. Wy w ogóle Rzymu nie macie w tej Polsce. Ja mam Rzym i sw. Inkwizycję bo postawiłam ich wyżej od brygidek i uważam, że życie w klasztorze powinno podlegać wizytacji i powinno się zamykać bezbożne zakony i tyle. Buda to mienie społeczne - dobro kultury lub szpital i koniec. Jakieś morderczynie czy jakieś lesby , które próznują całymi dniami - to przytułek dla starców czy dom dziecka nawet - jak dzieci mają to oddać państwu i tyle. Mniej w piekle skończy.

Gość cretinos non pasaram
Myrevin No tak, bo najistotniejsze dla Polski to podatki dla księży. I tacy ludzie mają prawa wyborcze Dokładnie tak Myrevin. Tacy właśnie ludzie marnują nasze głosy i tacy ludzie kierując się swoimi porąbanymi obsesjami chcą oddać przyszłość kraju w ręce innych podobnych sobie a bezużytecznych dla Nas wszystkich.

Gość TYLKOO PALIKOOOT!!!
lewica to zuoooo tylko PO !!! 🖐️

Gość człowiektoglupol
Ale wiecie POLSKA KRAJ BEZ STOSA to w USA juz jest na was, że lord jim był z Polski bo skąd to był że TAKIEGO STOSA IM ZROBIŁ i tyle. I koniec. I tyle wam napiszę i że nie chodzę 10 lat na wybory bo nie mam stałej pracy i tyle. I teraz tylko taki bajzel że kiedy ja to miałam tę stałą pracę dostać i to sobie pociągnę - może mi akurat ktoś odpisze bo to to się nie dam bo to bym durna była, inne rzeczy to tam przejdą, ale jak to tę stałą pracę miałam dostać i tyle. Bo ja się kierowałam wiecie KN i na dekla wyszłam. Ale też nic wam nie mącę - kariery dzięki mnie nikt politycznej nie zrobił i tyle. Nie chodzę na wybory bo sensu nie mają. KK by się musiał troche poprawić i by było lepiej. Bo kto komune rozwalił? I kto scala to państwo? Przeciez tu niczego więcej nie ma. No ale... :(

Gość człowiektoglupol
Do dziś wiecie KN obowiązuje a cały awans zawodowy gdzie jest? W prawie pracy? Nie ma i tyle :( Ale takie pytanie do kuratorium mogę sobie skierować i kto wie może skieruję , żeby mi wyjaśnili czy ja byłam głupia czy jeszcze gorzej. Bo ja sie kierowałam KN a nie kodeksem pracy bo np. w kodeksie pracy nie ma niczego o awansie ani o kuratoriach oświaty o wydziałach edukacji? Jaki dokument jest ważniejszy? Nie wiem. Ja uznałam ten. Może nie miałam racji? Kto wie? A to i tak pisemnie będę potrzebowała bo nigdy stałej pracy nie dostanę jak będę debilką i tyle :( Jeszcze ze zwolnieniem dyscyplinarnym nie dam się i koniec :(

Gość lewica górą
PO i inne partie wam obiecujem że w polsce bedzie fajnie jak ich wybierzecie, że bedzie kasa itp. Przeciez to jest ściema jakich malo. SLD też obiecuje gruszki na wierzbie ale akurat we wprowadzenie podatków dla klechów wierze bo to się im bedzie oplacało i nie jest trudne. Wiadomo ze inne rzeczy tez są ważne.

Gość człowiektoglupol
wiecie - ja tego nie komentuję. Przychodzi osoba po studiach I całość SAMA SOBIE JEST WINNA. Dobra 25 lata kamela - niech będzie. Ale co? jak? No to taka umowa, obrazić się i odejść skoro kodeks pracy. Ale w sumie Z JAKIEJ PAKI? Do wyjaśnienia dla mnie i tyle. I ja to chcę na piśmie albo nie dostałam odpowiedzi i też wyglądam bo wyglądam z tym doktoratem i brakiem stałej pracy jak deb i tyle :( Przykro mi :( ps. a z tym petem od 9 lat na tym zachodzie? Jak gorzej niż DOWN - taka prawda :(

Gość najlepszą lewicową partią
jest PO.

Gość człowiektoglupol
Wiecie tam byle jak NIBY się z tej szkoły mogłam wynieść - petem najbardziej, ale ... i tyle :( Musiałabym to wiedzieć. Ale to wiedziałam - i tyle :(

Gość 9809809809
Mnie wkurza kościół, tylko co z tego? SLD jak twierdzi że opodakuje kościół to zwyczajnie kłamie. To nierealnei jak nabierasz się na takie rzeczy to jestes zwyczajnie głupi, autorze. SLd zawsze była partią pod publikę, tłustych, śmierdzących czerwonych nierobów. W zyciu na nich nie zagłopsuję.

Gość człowiektoglupol
Wiecie to PO czy PIS - co to za znaczenie ma? Bądzcie TRZEŻWI. To i tak są sługusy księży. Jacy są księża tacy są oni. W koncu obiecują im gruszki na wierzbie oni, ręka w rękę chodzą. Jak się nie poprawi Kościół to jak to może mieć sens jakiś? Żaden? To czy to i tak rządzi Kościół. No to kościół nie poprawi to po co mi takie wybory? A teraz to już w ogóle - gdzie oni to wymyślą co tu robić. Tylko płać im podatek - takie rzeczy. Też bym tak chciała - żeby mi wszyscy płacili. Dobrze by było. Ale mnie zapłacą - już mi płacą że brak słów i tyle. I i tak skończe na wygnaniu. Już to widzę jak tu coś dostanę. Po grzbiecie i tyle :(

Gość człowiektoglupol
Ale patrzcie jakie to jest MĄDRE. Ten stos Indian przenosi się do Polski - taka tu jest służba zdrowia że wszyscy by im dali na leki dla dzieci. Bo reszta to dzieci brygidek - nie będa się uczyć, chcą tylko na leki. Na pewno by coś dostali, bo w Polsce ludzie mają dobre serca i tyle. Bo wiecie ten stos w USA im pasuje że do Polski chyba pójdą - takie szkoły to tak akurat, ale ten stos idzie im z powrotem do USA. BO ONI STAMTĄD SĄ. Wyobraźcie sobie. Napisali dyć ze z Gujany. I wiecie tam to samo - oni się mieli nie dać. Jaka Gujana? Tam miało być larmo o to. CISZA. TAKIE PRZERAŻANIE ze to była SEKTA APOKALIPTYCZNA. Wiecie co... no ale tak se wymyślili to tak mają do dziś. A ci Indianie - pójdą se do tej Gujany z tym lordem Jimem bo w sumie im powiedza TAK MIELI ZROBIĆ i dziękują im za ich białe domki. TYLE ICH OBCHODZĄ. I zabierają dzieci i wszyscy idą, a ci niech se sami mieszkają w tym śmietniku wiecie. Bo taka jest prawda - tacy są indianie. Jaka ja bym była mądra gdybym od dziecka miała tych Indian, a tak? Zwykły głupol ze mnie i tyle.

Gość człowiektoglupol
Ja wam nie powiem gdzie oni wszyscy będa mieszkać i tyle. To będzie taka sekta, a wina jest USA bo 1 człowiek tylu ludzi gromadził i NIKT SIĘ NIE ZAINTERESOWAŁ CO ONI WSZYSCY PLOTĄ. Tylko smiechy a tu takie coś - on miał być zarejestrowany w urzędzie, ze prowadzi dzialalność jakąś. jaką? Nie wiadomo. Jakie ma poglądy? To miał powiedzieć i tyle. On się im nie da zupełnie bo on nie wiedział że Indianie takie rzeczy robili bo by poszedl siedzieć a on wziął i się zabił bo sie wypalił. I oni mogą mówić, zę on sam sie wypalił i sie zabił. I TO PASUJE - ale powiedział - jacyś bandyci mnie wypalili i sie TEGO wystraszył i koniec. Bo tak by z nim nie wygrali, a tak z tym płomieniem - koniec :(

Gość 9809809809
cześc, owieczka, co u ciebie?

Gość lewica górą
nie wierze w obietnice pt będziemy bogatszym narodem, by żyło się lepiej itp. Jednak wierze w podatki dla księzy. Co to za problem opodatkować kościół? Nie było problemu z podniesieniem podatków o 1% więc nie widzę problemu z wprowadzeiem podatków dla tej grupy społecznej. Dlaczego uważacie to za nierealne?

Gość kghhhhgjkkk
a na drzewach zamiast liści wisieć będą komuniści tamtym razem się nie udało, ale nadzieja umiera ostatnia kto wie może któregoś pięknego dnia