Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blada roza

czy dawałyście smoczek noworodkowi?

Polecane posty

Gość blada roza

zastanawiam się , czy nie dac małej smoczka. A jakie wy macie doswiadczenia w tej kwesti ?

Gość nie dawałam bo w szkole rodzen
ia uczyli, że to samo zło:O a gdy jednak zdecydowałam ,że chcę dawać, to dziecko już nie chciało i nigdy nie korzystało ze smoczka kolejnemu dziecku na pewno będę podawać smoczek jeśli będzie taka potrzeba

Gość blada roza
a ile mialo Twoje dziecko, gdy chciałaś mu dać ten smoczek ?

próbowałam już w szpitalu, nie chciał, więc zrezygnowałam i jest bezsmoczkowy, ale czasami smok by się przydał

mój synek od urodzenia miał smoka, aż do 3 lat:))teraz czekam na kolejne dziecko i tez mu bede dawała smoka, w szpitalu położna mi powiedziała, że to taki mały "przyjaciel" bo uspakaja, kojarzy się z mamusią, tylko czasem ucieka pod poduszkę :))))

Gość blada roza
ja zastanawiam się czy dawac smoczek, bo mała strasznie mi się drze na przewijaku, aż cała buzia jej drży z tego płaczu. W dodatku,nie chce zasypiac jak sobie nie pociągnie trzy, cztery razy. Do tej pory dawałam jej piers. No ale, czy jej sens dawac piers, zeby sobie kilka razy pociagnela i usnela?

Gość myszka mi ki
moja miała bo tak chciała ssać że przy cycku się przejadała i ulewała a chciała ssać dalej. Gdy skończyła 8mies sama smoczek odrzuciła

Gość blada roza
nina, no wlasnie....pozniej ciezko sie odzwyczaic od smoka. Moja mama mowila mi, ze mnie nie mogli oduczyc smoczka az nie skonczylam 5 lat (!!!). Masakra.

Gość blada roza
myszka mi ki - moja ma identycznie. Je dlugo i baaardzo łapczywie, a potem ulewa i chce ssac dalej ;/

Gość myszka mi ki
ja więc zdecydowałam się dać zresztą połozna sama mi to doradziła.

ja miałam tak samo do przedszkola mama prowadzała mnie ze smoczkiem w kieszeni miałam 5 lat i jeszcze go miałam zalezy od dziecka, ja po prostu schowałam smoka i szukaliśmy go kilka dni mój syn razem z tatą nic innego nie robił tylko gdzie jego duduś, bo tak mówił na smoka tylko dużo uwagi mu poswiecalismy zabawa wygłupy i tak dalej trwało to cały weekend aż po 2 nocach smoka nie zawołał a nam kamień spadł z serca:))

Gość tojatojatojatoaj
ja nie dalam i nie bede dawac bo teraz to juz on nie chce, syn ma 5 mscy.

Gość myszka mi ki
dzieci są różne mi mama opowiadała że do 2roku miałam a moja po pojawieniu się pierwszych ząbków sama go odrzuciła więc zaprzestałam jej dawania

ja nie dawałam smoczka bo mały nie chciał więc go nie zmuszałam i co więcej powiem że z butli też nigdy nie pił:D

Gość myszka mi ki
u nas butli też nie było córka szybko nauczyła się pić z niekapka a następie ze szklanki lub kubeczka

Gość blada roza
a w jakim wieku dzieci zaczynają uzywac niekapka ?

Gość mamamam27
ja dawałam już w szpitalu - mały był płaczliwy i ja nie chcialam być dla niego chodzącym smoczkiem...