Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku pomocy help!

dziwny okres - cieszyć się czy martwić?

Polecane posty

witajcie mam taki problem - okres mi się zaczął jak miałam 12 lat i trwał około 8 dni a potem nastąpił dokładnie miesiąc przerwy. i znów 7 dni okresu i miesiąc przerwy. i tak cały czas. jeżeli okres mi się zacznie 6 sierpnia to ok 5 września zaczyna się następny. czyli nie mam tych książkowych 3 przerwy tygodni tylko 4. mam 19 lat. okres mam dokładnie 12 razy w roku tylko w zeszłym 11 bo cały grudzień go nie było - jak na ironię zaczął się 1 stycznia. i tak cały czas. mam się czym martwić? nie powiem odpowiada mi ta sytuacja ale boje się że to może mieć jakiś zły wpływ na mój organizm.

Gość jsbdvuhydbvhx
o matko nie każda kobieta ma co 28 dni. ja mam nieregularne i miewam co 30- 32 dni, czasami co 28

chodziłam. a co? to wygląda jakbym miała jakieś ubytki w edukacji? może o czymś zapomniałam ale i tak to wygląda jakbym była nieprzepisowa.

może tak to przedstawię - 7 OKRESU i potem 30 dni PRZERWY

taaa? to bądź tak łaskawa i spróbuj mi wyjaśnić dlaczego tak uważasz. samym stwierdzeniem niczego nie udowodnisz

?

Gość co 30 dni regularnie
i co? Przeciez wszystko jest ok...

"ksiazkowe 3 tygodnie" ???? Z jakich Ty ksiazek korzystalas, coooo? Ksiazkowo to jest 28 dni, a wg mnie to sa 4 tygodnie...

aaaa....chyba wiem, gdzie jest pies pogrzebany - nie wiesz jak sie liczy kolejne dni cyklu :P pierwszy dc to pierwszy dzien miesiaczki, nie po okresie. Czyli: ten Twoj tydzien krwawienia to pierwsze 7 dni cyklu, potem jest osmy...pietnasty...dwudziesty...dwudziesty osmy... Az znow dostajesz okres i zaczynasz liczyc od nowa. I to sa CZTERY tygodnie, nie trzy :D