Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pisiuuu

Jest ktoś, kto am niedoczynność lub nadczynność tarczycy?

Polecane posty

Gość Pisiuuu

Czym to się objawia?? Byłam u kardiologa, zbadała mnie i wypisała mi skierowanie do endokrynologa, choć nie wiem, czy serce ma jakiś związek z tarczycą. Ostatnio zauważyłam, że na moim ciele pojawiło się więcej włosków, taki meszek. Na rękach ( a zawsze miałam je skąpo "obdarowane") nad brzuchem, pod. Uda;/ a nigdy nie musiałam ich depilować;/;/ Czy to ma jakiś związek?

Gość Kilcia
Jeśli coś z sercem to raczej nadczynność tarczycy, a owłosienie może towarzyszyć każdemu zaburzeniu hormonalnemu więc może mieć związek jak najbardziej:)

Gość Pisiuuu
dzięki za odpowiedz:)

Gość vanillasky..
hej:) ja zmagam sie z niedoczynnoscia tarczycy juz z 10 lat i wciaz nie moge sie do tego przyzwyczaic.. objawy sa naprawde bardzo rozne , np *przybranie na wadze *oslabienie wlosow i paznokci *uczucie ciaglego zmeczenia i zimna *cienie pod oczami *ogolne oslabienie i spowolnienie *problemy z koncentracja *depresja *zaparcia *spowolnienie bicia serca i inne, u mnie sprawdzilo sie wszystko poza przybraniem na wadze,ale gdy nie biore lekow to zauwazam u siebie hustawke nastrojow i rozdraznienie i ciagle zmeczenie. Najwazniejsze zebys brala leki regularnie, bo zanim hormony wroca do normy to moze minac okolo 6tyg Jak bedziesz miec jakies pytania to daj znac:)