Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mirewa

Wracanie do domu samemu

Polecane posty

Cześć Mam pytanie, w szczególności do kobiet, które pracują w godzinach nocnych(kelnerki, recepcjonistki itd.) Jak zadzicie sobie z nocnymi powrotami do domu? Dla mnie to ważne, gdyż od lutego szukam pracy... Nie wiem, czy podjąć pracy jako kelnerka. :(

Ja w czasach studenckich pracowałam jako recepcjonistka, wracałam do domu w godz. ok. 23 - 1:00 i nic mi się nie stało. Autobusy prawie puste nic się nie bój :)

Gość poranna rosaaa
Daniel wrocił

Gość dksfm.n
autobus albo taxi

Samochodem :) taki na krótkie trasy nawet za 1000zł kupisz, na pewno wyjdzie w sumie taniej niż taxi co dzień.

Gość asiala
kiedyś znalazłam ofertę pracy, na miejscu okazało, że to praca na noce, a do tego na drugim końcu miasta :-o Zrezygnowałam, bo musiałabym wracać w nocy kilkoma autobusami, jeszcze jakieś pijaki by ze mną jechały :-o

Gość szukaj szukaj takiej pracy
zboczency tylko czyhają na takie co wracają nocą do domu ;)

no właśnie, lokal jest jakieś 5 min od centrum miasta, a od mojego domu godzina z hakiem piechotą. Sama boję się wracać w nocy i nie mam auta tym bardziej prawka. Z resztą, słyszałyście, co się stało w Krakowie z tą 21-letnią studentką? Ona była w moim wieku i to mnie przeraziło...

Gość asiala
ale masz jakiś autobus, który dojeżdża do centrum?

jakbym jechała do tego klubu, to byłoby ok, bo na 19.00, ale z powrotem to byłby problem, bo do przystanku jest kawałek

Gość asiala
a jakie masz dojście z powrotem do przystanka? Ulica jest w miarę uczęszczana przez ludzi, chodnikiem ktoś wraca? (z tego klubu na przystanek). I czy długo musisz iść potem od przystanka do domu?

Gość asiala
tak, słyszałam o tej 21-latce z Krakowa, to straszne. Ale wiesz, ja nie obawiałabym się kierowców autobusów, oni są w miarę normalni, gorzej jeśli chodzi o pasażerów autobusu, albo kierowców samochodów, którzy tylko czyhają na młode dziewczyny idące samotnie poboczem :-o

Gość piwko piwko ou jee
tak tak, prędzej czy później wpadniesz kamus w oko i cię upoluje/ją :D

ostatnio byłam w klubie niecały rok temu. byłam w nim raz lub 2 razy. wychodzili jacyś ludzie (pojedyncze osoby lub w parach, łącznie garstka) i szli w różne strony. a z tego przystanku, na którym wysiadałabym mam jakieś 7 minut. Lecz zawsze pojawi się jakiś dres i/lub menel.

Gość Ja mieszkam w duzym miescie
i mam prace 36 km od domu, w sasiedniej, mniejszej miejscowosci. Miejscowosc jest czesciowo w trakcie budowy, nie ma swiatel, chodnikow, idac na autobus po ciemnku trze ba uwazac zeby nie spasc ze skarpy na tory kolejowe. A jak sobie z tym radze? Kupilam latarke, wygodne buty i wracam! (na 2 zmiane koncze o 24, a czasem o 3 nawet)

Gość a co z tą dziewczyna z
Krakjowa? co jej się stalo? dajcie jakiś link do tej informacji ja ogólnie jestem strachliwa, nawet ok 21 jak ciemno , czy zimą ok 18 jak nie musze to sama nigdzie nie wychodzę. jak mialabym taką prace że sama w nocy wracac to tylko swoim autem, najbezpieczniej. w dzisiejszych czasach porwac moga, napasc, a wlasnie w nocy jak malo osob na uloicach to tym bardziej strach bo nikt wolalania o pomoc nie uslyszy czy swiadkow nie bedzie jak komus cos zlego zrobia :-(

http://www.tvn24.pl/-1,1712940,0,1,kierowcy-nocnego-grozi-dozywocie,wiadomosc.html tutaj jest napisane o tym przykrym zdarzeniu. ja właśnie też jestem dosyć strachliwa i dziwię się moim koleżankom, że czasem wracają z imprez nocnymi autobusami między 24.00- 3.00. Same. Moja kumpela jest zainteresowana tą pracą. Godzinę wcześniej nie była, bo ponoć kierowniczka za nią nie przepada (spotykała się z kolesiem, który pracował w tym klubie i przychodziła do niego, kiedy ten pracował)

Gość a co z tą dziewczyną z
nie otwiera się ta strona. domyślam się, że coś złego jej się stało? żyje?

Gość asiala
dziewczyny świetnie Was rozumiem. Też unikam wychodzenia w nocy, rzadko się zdarza, że włóczę się gdzieś do 11 w nocy. Jak robię jakiś spacer, to wracam lekko po 22 max. A takie godziny jak północ, pierwsza w nocy i dalej kojarzą mi się z godziną meneli i złodziei :-o I pomyśleć, że mogą napaść w parku w dzień, to co dopiero zrobią w nocy.

niestety nie żyje ta dziewczyna, kierowca autobusu uderzył ją kilka razy metalowym prętem i rzucił ją do wsypu kolejowego. Ona się zachłysnęła wodą i błotem i zmarła.

Ale ta dziewczyna ponoć coś podgrymaszała, to nie było tak, że kierowca wstał z miejsca i jej za nic przywalił. Kierowców nie musisz się obawiać, tak jak ktoś wyżej napisał - pasażerów.

Gość anastazy1.
Ja mieszkam w duzym miescie i mam prace 36 km od domu, w sasiedniej, mniejszej miejscowosci. Miejscowosc jest czesciowo w trakcie budowy, nie ma swiatel, chodnikow, idac na autobus po ciemnku trze ba uwazac zeby nie spasc ze skarpy na tory kolejowe. A jak sobie z tym radze? Kupilam latarke, wygodne buty i wracam! (na 2 zmiane koncze o 24, a czasem o 3 nawet) .. .. .. Ja pierdziele dziewczyno! Jestem facetem po 30stce ale Cię podziwiam w tej chwili - kup sobie chociaż jakiś gaz czy coś..

ale to nie jest powód, by zabijać. jak jechałam nocnymi autobusami, to zawsze z kimś. no, chyba raz przez połowę drogi jechałam sama i miałam pietra trochę, siedział przede mną zalany koleś. całe szczęście, tylko siedział.

Gość bunt materiiiiiiiiii
[zgłoś do usunięcia] Proszek do prania Ja w czasach studenckich pracowałam jako recepcjonistka, wracałam do domu w godz. ok. 23 - 1:00 i nic mi się nie stało. Autobusy prawie puste nic się nie bój No tak.Ostatnio było głośno o tym co się stało w pewnym pustym autobusie w Krakowie......a ty ją w ten sposób pocieszasz.....pozatym to że akurat się tobie nic n ie stało to potwierdzenie tezy że głupi ma zawsze szczęście:classic_cool:

Matko, jasne, że to nie jest powód żeby zabijać. Koleś powinien wezwać policję a nie tłuc ją po łbie. Chodzi mi o to, że jeżeli jesteś normalnym człowiekiem bez wielkich pretensji, to nie musisz się obawiać kierowców autobusów. Gdyby ludzie w call centre mieli do czynienia klientami osobiście, to też możliwe, że zdarzałyby się takie rzeczy.

Gość a co!
moja koleżanka pracowała jako kelnerka do 4 rano, w lecie już jest jasno wtedy, ale zimą nie, czekała więc na pierwszy ranny autobus po 5ej i tak wracała, a w lecie z buta, pół godziny miala do domu