Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham proszka do prania

Wolicie punka czy emo?

Polecane posty

czy metala

skizto ale jakbys musiala tak wybierac wybierac konieznie na pewno kazdy z nich ma jakis plus ktory by ci odpowiadal :D

ja sie boje punkow ale mialam kolege meytala ktory byl bardzo dobrym czlowiekiem i pomocnym wiec wydaje mi sie ze metale nie sa zli! ale puncy sa tacy dziwni

mozecie a w zasadzie lepiej by bylo gdybyscie uzasadniali! asortyment tkai bo.. bo nie wiem kogo jeszcze mialam wpisac skejta?

Gość fsfsfdsf
a co to skinheadzi czy to sa zli ludzie lubia sie z punkami? ja wybieram emo

ale ta trojka wgmnie jest podoba w pewien sposob bo np emo i punki robia makijaze metale maja dlugie wlosy a emo czesto tez dluzsze nosza i ogolnie taka podnosc jest

Gość fsfsfdsf
ktora to byla z tych subkultur co slynela z agresywnosci skini czy punki?

Bardziej skini. Z agresywności zasłynęła "druga fala punka", ale jeżeli chodzi o Polskę to jedni i drudzy.

Gość fsfsfdsf
okej a co to ta druga fala? a wyw widzieliscie kiedys na zwo skina albo punka bo ja punka nie a skina nie pamietam

Pierwsza fala punka w Anglii to były te wszystkie rockowe zespoły. Tego dzisiaj nawet punkiem by nie nazwali. Teksty mogły być bardzo ambitne, a mógł to być kompletny rynsztok. Nie było żadnego kodu ubierania się i kultywowania anarchii. Główną ideą była kreatywność, więc modne było szycie sobie samemu ubrań, wymyślanie nowych stylów muzycznych... Druga fala punka to Ci z niemytymi irokezami, którzy piją tanie wina, gówno w życiu robią i drą się, że chcą anarchii.

Jestem za młoda na pierwszą falę punka, nawet nie wiedziałam ,że tacy ambitni byli :) Poznałam drugą falę punka oraz skinheadów, którzy wpadali wszędzie tam gdzie punki, żeby ich tłuc. Skini zresztą potrafili rozpieprzyć każdą imprezę, niezależnie czy byli tam punki czy Edyta Bartosiewicz. Lubili, ot tak sobie, wpaść na koncert i tego czy tamtego przejechać nożem :o Ale jak zanosiło się, że na jakiejś imprezie będą punki to lepiej było sobie odpuścić, bo wiadomo było kto za nimi się przywlecze.

Gość hip hoper
Ja tylko emopunkmetalbeybe tylko to bejbe-jedyna słuszna droga rozwoju bejbe yeeeeahhh

vlekkenduivel - wiesz, też bym tego nie wiedziała, ale kiedyś w szkole miałam kółko historyczne dotyczące muzyki punk, która mocno odcisnęła się na brytyjskiej kulturze. Sama byłam miło zaskoczona. A jeżeli chodzi o tych "nowych punków" to najlepiej określił to wokalista Sex Pistols: chcesz nosić mundur to idź do wojska. Oni wyglądają tak samo, zachowują się jakby tęsknili za rozumiem i specjalnie nie przejmują się jutrem.