Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzinowamama

Hity wśród zabawek dla 2-latka

Polecane posty

Gość urodzinowamama

Witajcie, zbliżają się urodziny mojego 2-letniego syna. Szukam dla niego zabawki, która: -zainteresuje go na dłużej niż 5 minut, -nie będzie chińskim kiczem, którego plastikowe części będę musiała zbierać po całym pokoju -nie będzie zajmować ogromnych przestrzeni -będzie bawić i rozwijać dziecko -nie doprowadzi mnie do bankructwa Macie jakieś pomysły? Bo ostatnio kupowaliśmy mu tylko autka.. Ja podzielę się jednym swoim, niedawno przypadkiem odkrytym: dostałam kiedyś od znajomej, która ma starsze dzieci małą czarną tablicę na sztaludze. Ostatnio przypomniałam sobie o niej i przyniosłam do domu. Kupiłam wiaderko kolorowej kredy za 16 zł i... syn po prostu oszalał na jej punkcie. Stoi przed tablicą, na taborecie obok ma kredy, szmatke do wycierania i wyglada jak mlody artysta albo nauczyciel w szkole. Maluje i sam sobie sciera szmatką. Myślę, że taką tablicę można dostać w sklepach z zabawkami albo z art szkolnymi. Polecam wyprobowac. Piszcze proszę czym Wasze 2-latki sie bawią!

U mnie hitem były klocki Lego Duplo. Do najtańszych nie należą, ale córka bawi się nimi codziennie.

Gość Mama 2latka..........
moja córa również uwielbia rysować po tablicy:) Uwielbia również klocki i rysowanie mazakami. Z zabawek najlepiej sprawdzają się te drewniane lub kosiarka puszczająca bańki FP ale to zabawka bardziej do ogrodu

my również klockami bawimy się codziennie polecam

Gość urodzinowamama
Co do klocków to syn ma z Wadera 3 komplety - te największe, średnie i takie od 3lat+. Bawił się czasem, budował, ale od jakiegoś czasu zupełnie go nie interesują. Sensowny zestaw Lego Duplo kosztuje ok 200 zł - szkoda mi wydac takie pieniadze mając 3 wiaderka klocków, ktorymi sie nie bawi. Czy Lego tak bardzo rozni sie od polskiego Wadera?

my też mamy te polskie klocki w średnik rozmiarze, lego duplo córka dostała w prezencie ale woli właśnie te wadera. U nas zabawa głównie polega a tym że to ja buduje ona niszczy albo prosi bym zbudowała jej dom i umieszcza tam ludziki. Moja córa uwielbia także bawić się lalką ale jak masz chłopczyka to odpada

Gość Witamiżegnamzarazem
Nikt w historii nie wymyślił, i pewnie już nie wymyśli, lepszej zabawki nad klocki Lego!

Gość mama zaraz dwojeczki
Moj synek skonczy 2 latka w srode i u nas hitem jest faktycznie Duplo, ale tez wszelkiego rodzaju samoloty, traktory, koparki, betoniarki i tym podobne (synek uwielbia Boba Budowniczego), ciezarowki, resoraki i inne samochody oraz garnki, lyzki i generalnie gotowanie, wiec na urodziny kuplismy mu traktor oraz zabawkowa kuchnie z piekarnikiem, ktory jakos tam sie wlacza oraz z roznymi akcesorami typu garnki, patelnie, lyzki, przyprawy i takie tam inne klamoty :)

Gość za przeproszeniem
kup jemu z wadera tory i ciuchcie mój 2-letni synek to uwielbia

Gość dlaczego lalka dla chlopca odp
ada?

Chłopcy zazwyczaj wolą właśnie samoloty, ciuchcie, autka itp Zabawa w gotowanie u nas również się sprawdza jak również ciastolina. Córka udaje że gotuje i lepi mi równe ciasteczka itp

Gość wredna małpa27
mam synka 2 latka uwielbia ciuchcie tomek i przyjaciele ale lubi też klocki my mamy takie zwykłe wadera kilka opakowań

Gość ja synkowi wczoraj
w biedronce kupilam zwykle klocki 170el za 25zl i bawil sie caly dzien. dzis tak samo. prossta rzecz a cieszy. syn ma 2ipol roku

Gość kukulandia
Jeśli chodzi o dwulatka to warto już pomyśleć o rowerku biegowym np tuptup mini. ten rowerek jest w sam raz dla malutkich dzieci. Polecam:)