Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnccc

Mamusie które ususzyły swoje dzieci kiedy były z nimi w ciąży

Polecane posty

Gość nnnnccc

Znam przypadek kiedy dziewczyna w ciazy jadla wszystko na parze pila wino czerowne (lampeczke dziennie na trawienie) i podpalala(nie palila-podpalala) odzywiala sie bardzo jałowo -powodem byla zgaga i urodzila chlopczyka 2460wagi i 47cm dl czy uwazacie ze waga dziecka mogla byc zalezna od diety i tego winka? Przez to ze jest bardzo zadbana wymalowana wyczesna zostala bardzo zle oceniona na polozniczym Wyszlo ze jest wytapetowana mamusia z dzieckiem wielkosci chomika ktore ususzyla zeby miec latwy porod i brak rozstepow itp co o tym sadzicie

że to absurd, bo jadła dosyć zdrowo .Z winem nie przesadzała, chociaż mogła sobie dawroć ale dziecko nie urodziło się z FAS Poza tym płód to "pasożyt" oragizmu matki, jak nie dostanie cennych rzeczy z pozywienia mamy to odbierze z jej orgaznimu, jej kosztem.

ja jadłam wszystko, syn miał 2900 wagi i wszyscy mnie pytali dlaczego taki szczypły. Podobno teraz do rzadkość i w większości rodzą się dzieci duże, 3500 w wzwyż.

Gość z autopsji znasz ten przypadek
???;)

Gość avent jaka rzadkość
? kto Ci tak powiedział? zdrowe dzieci urodzone w terminie mają podobną wagę do wagi urodzeniowej rodziców

sama byłam zdziwiona, bo akurat 3 kilogramowe dziecko to takie akurat. Pytał mnie ordynator na obchodzi, mój lekarz prowadzący i położna środowiskowa.

Gość ja zdrowo sie odzywialam
co prawda nie jadlam za dwoch ,ale tak normalnie ,owoce ,warzywa ,rybki itp....maly sie urodzil 2790.Nie pilam alkoholu,nie palilam ,zero coli itp...Wydaje mi sie ,ze to tez zalezy od genów -ja z bratem po urodzeniu tez wazylismy 2800.Kiedys to taka waga u dzieci byla bardzo czesta ,w ostatnich czasach rodza sie duze dzieci i dlatego teraz dzieci ponizej 3 kg uwaza sie za malutkie

moja mama w ciąży jadła normalnie, nigdy nie paliła i nie piła nawet winka - a ja miałąm wagę 2300 moja ciotunia paliła w ciąży, nie wiem jak z piciem, bo nie widziałąm, ale urodziłą dziewczynkę z wagą 2 tys. coś, a później okazało sie, ze dziewuszka ma porażenie mózgowe - takze z tymi papieroskami to raczej uważajcie dziewczynki

Gość mama zaraz dwojeczki
avent jaka rzadkość ? "kto Ci tak powiedział? zdrowe dzieci urodzone w terminie mają podobną wagę do wagi urodzeniowej rodziców" A ty skad masz taka teorie? Oboje z mezem urodzilismy sie tydzien po terminie i on wazyl 3870 gr, ja 3860 gr. Nasz syn urodzil sie 3 dni przed terminem i wazyl 4300gr, wiec wydaje mi sie, ze roznica znaczaca.

Gość nnnnccc
ja nie mam dzieci,to historia mojej kolezanki tzn ze jak ja wazylam 4020 a maz 3300 to nasze dziecko powinno miec podobna wage?

Gość ramuella
Mój syn wprawdzie urodził się "normalny", prawie 3700 wagi i 52 cm długości, ale jednak te 52 cm długości ciała mnie zaskoczyły, bo ja jak się urodziłam, miałam 56, mąż więcej, oboje jesteśmy wysocy i miałam do siebie wyrzuty,że za mało zdrowo się odżywiałam, bo jadłam np.mało owoców w ciąży, prawie w ogóle,bo ich nie lubię, za dużo niezdrowego żarcia wpychałam nie mogąc się przemóc do zdrowego i sobie myślę, że może gdybym jadła bardziej zdrowe posiłki, syn byłby dłuższy po urodzeniu.

ja nie wiem co decyduje o wadze urodzeniowej dzieci. Pewnie geny, dieta co jeszcze >? W każdym razie ja urodziłam synka "normalnego" a personel medyczny mnie pytał dlaczego taki szczupły, czy chorowałam podczas ciąży itd.

moja dieta do 18dc była bardzo skąpa, ponieważ wszystkim wymiotowałam. Później była zgaga i też mało jadłam, a dziecko urodziłam dość duże. Wiele dzieci znajomych osiąga wagę około 3kg

Gość Mama 2latka..........
Moja córa ur się z wagą 2980g i 51cm a ja jadłam więcej niż przed ciążą i niczego sobie nie żałowałam

moja waga jak wyzej 2300, a męża 4500, a nasz synio 3560 - teoria raczej sie nie sprawdza, bo wyszło po środku

Gość 2950gr i 49cm
11 dni przed terminem, jadlam normalnie.

Gość znacząca róznica to by była
gdyby Wasze dziecko ważyło KILOGRAM więcej niż Wasza średnia albo i więcej, a tak, dziecko mieści się w normie, o której piszę

ja sie nie objadaąłm, wręcz do 5 miesiaca tylko jabłka i .sliwki, później też niewiele lepiej, od mięsa mnie odrzucało, od ryb też, a syn 3560 - czy to zasługa diety, wątpie

Ja jadłam zdrowo, nie piłam, popalałam do 3 miesiąca. Raz miałam taki tydzień że nic nie mogłam jeść tylko frytki i zapijałam coca colą. Urodziłam 2 tyg po terminie z wagą 3350, Ja jak sie urodziłam ważyłam 3.700 a mąż 2.800

Gość nnnnccc
czyli jej wina czy nie?

Teoria o tym że dziecko urodzi się z waga podobną do rodziców w naszym przypadku sie nie sprawdziła bo razem z mężem urodziliśmy sie tak około 3 kg a nasz synek prawie 4.

Gość ramuella
Ja zresztą bardzo przybrałam w ciąży, aż 25 kilo,na usg wciąż wychodziło, że syn wielki, większy niż na tydzień ciąży, a urodził się wagowo taki średni, a na długość to króciutki, bo koleżanki rodzą przeważnie dzieci, co mają więcej niż 56 cm, a nie raz 58 -60 nawet.

asiamt, przy takiej dużej rozbieżności wagi między wagą Twoją a męża, to ile niby miałoby ważyć Wasze dziecko? właśnie coś pomiędzy mój brat urodził się z wagą 3500g jego żona ważyła aż 5 kg! obaj jego synowie ważyli kolejno po 4000g i 4100g w przypadku, gdy rozbieżność wagowa między rodzicami jest znaczna, to jest oczywiste, że waga dzieci będzie właśnie pomiędzy wagą rodziców

to nie jest teoria tylko FAKT przede wszystkim GENY decydują o tym jakie urodzi się dziecko ja piszę tylko i wyłącznie o prawidłowo przebiegającej ciąży zakończonej porodem w terminie

niekoniecznie wg ww. teorii powinien ważyć tyle co ja, albo mój mąż, a wyszedł rzeczywiscie w środeczku

asiamt ja do 4 m-ca wogóle nie mogłam patrzeć na nic do jedzenia co nie było owocem lub jogurtem naturalnym i tylko to jadłam.

Gość ramuella
To dlaczego u nas, skoro mąż urodził się wielki ponad 4 kilo,prawie 60 cm chyba długi, ja 56 cm, a nasze dziecko tylko 52 ?

nie wiem o jakiej teorii Ty piszesz?

Gość mama zaraz dwojeczki
znacząca róznica to by była - pokaz mi link do tej teorii czy w ogole do jakie tego typu badan, chetnie poczytam, bo nigdy sie z tym nie spotkalam i wiem, ze u noworodka to znaczaca roznica czy wazy 3800 gr czy 4300gr, 3800 gr to spore dziecko, ale 4300 gr to juz wielkie :) I to nie ja wymyslilam, ale zapytaj pierwsza lepsza polozna. Juz nie wnikam w fakt, ze znam osoby, jak moja przyjaciolka, ktora wazyla 4000 gr, jej maz 4100 gr, a ich pierwszy syn urodzony w terminie wazyl 2800 gr, wiec twoja teoria sie nie spradwza. Stad chcialabym trafic do zetelnego zrodla i poczytac o tym, co mowisz.