Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znowu leje....@

dziecko mowi glupia mama-jak reagowac?

Polecane posty

Gość i znowu leje....@

ostatnio mialam zgrzyt z tesciowa i ostatnio jak wziela syna na spacer to jak maly wrocil to do mnie z tekstem "glupia mama",bylam zaskoczona bo nigdy nic takiego nie mowil ,my z mezem go tak nie uczymy.Powiedzialam mu ze nie wolno tak mowic ,no ale dzis znow do mnie z tym samym tekstem .On ma dopiero dwa latka -jak reagowac?Wiem ze moglabym go nauczyc glupia babcia ,ale nie chce manipulowac swoim dzieckiem ,ale nie pozwole zeby ktos nim manipulowal.Bardzo prosze o jakies rady

Gość nie dawaj dziecka babci
by nie nauczyla go jeszcze większych idiotyzmów. Dziecku powtarzaj że tak nie wolno w końcu zrezygnuje i zapomni

Gość eqa
nie masz pewnosci, ze tych słow nauczyła go babcia

Witam serdecznie,ja widzę dwa wyjścia...pierwsze tak jak napisałaś,że nie wolno tak mówić, po prostu tłumacz za kazdym takim incydentem tłumacz dziecku że nie wolno. po drugie, ja np. nie reagowałam jak mój synek przyszedł z podwórka i mówił usłyszane przekleństwa, zero reakcji z mojej strony...po dwóch dniach dziecko zapomniało. moze cos pomogłam.

Gość Martyna**
po prostu twoje dziecko ma rację i przy okazji jest szczere :D🖐️

Gość i znowu leje....@
ega-nie mam 100% pewnosci ze uczy go tego babcia ,ale jak dla mnie dziwny zbieg okolicznosci .Wiem ,ze dzieci przechodza taki etap ,ale wtedy wszyscy sa glupi .....

Gość nie zwracaj uwagi
jak dziecko zobaczy ze nie powoduje to zadnej reakcji to zrezygnuje

Gość i znowu leje....@
za pierwszym razem jak to uslyszalam to myslalam ze sie przeslyszalam i mowie do malego :co ty powiedziales?no i maly powtorzyl glupia mama wiec go zapytalam -a kto ci tak powiedzial ?ale byla przy tym tesciowa i mowi do niego kochana mama no i maly sie przytulil i powiedzial kochana mama i po wszystkim .A dzis jak go znow zapytalam to nic nie powiedzial ,pewno juz nie pamieta

Gość mama małego rozrabiaki
będę miała tak samo, syn ma 11 miesięcy ale od początku słyszę jak do niego mówi " nie dobra mama nie pozwala czegoś tam" albo co ci ta mama daje wodę będziesz pił? a rzuć tą butelką niech se sama mama pije i takie tam, tłumaczyłam prosiłam bez skutku, ciągle to samo

jak sie czegos zabrania to jest to bardziej kuszące przeciez,podam głupi przykład:syn lubi wywalać z półki moje płyty i przeróżne dokumenty,jak zabraniam jest krzyk,zaczyna robic cos innego a jak ja nie widzę wraca do poprzedniego zajęcia. No to mu pozwoliłam i przestał ;) spróbuje z niereagowaniem na to lub zapytaj kto tak powiedział i co to znaczy,jak nie będzie wiedział co powiedzieć to powiedz by tego nie używał.Ja tak zawsze siostrzencowi mojego faceta mówiłam,kiedyś nawet do siostry powiedział "debilko" albo "pedale" gdzieś to usłyszał i powtórzył,nie wiedział co to pedał i przestał używać

Gość gość
Jak twoje dziecko poszło na spacer z twoją teściową , a po czym wróciło i powiedziało do ciebie ''głupia mama'' widać że to coś związane z nią . Powiedz jej wprost : -Nie życzę sobie mamo , byś uczyło moje dziecko mówić do mnie GŁUPIA MAMA . Nie manipuluj im , to dziecko ! Też bym mogła tak powiedzieć o TOBIE ale nie będę manipulowała moim dzieckiem . Nie życzę sobie , tego . Rozumiesz ? A jak nie pomoże , to nie wiem .

Gość gość
moja ma 19 mies , mówi peltole , jak jej coś nie wyjdzie , próbowałam zmienić to na podobnie brzmiące słowo , ale młoda chyba zdaje sobie sprawę z tego w którym momencie tak powiedzieć, nie reagowałam , mówiłam potem że nie wolno , i nic , młoda dalej mówi peltole.... a teściowej Twojej bym wymalowała w pysk...