Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loca159

pominięcie pigułki yasminelle

Polecane posty

Gość loca159

We wtorek rozpoczęłam nowe opakowanie. Do tej pory brałam regularnie tabletki ,ale w tym tygodniu pominęłam trzecią. Zamiast wziąć w czwartek o zwykłej porze (21.00) wzięłam w piątek ok. godz.16. Stosunek odbywał się w tygodniu poprzedzającym i martwię się ze istnieje ryzyko zajścia w ciąże.. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Proszę o odpowiedź.

skoro pominięcie nastąpiło w 1 tygodniu brania, a w tygodniu poprzedzającym był stosunek - to owszem jest pewne ryzyko ale kiedy był ten stosunek (ile dni przed pominięciem tabletki) i czy był "do końca"?

Podobno jakieś tam ryzyko jest, ale szczerze mówiąc średnio w to wierzę, zwłaszcza jeżeli do tej pory brałaś pigułki regularnie. Przyjęłaś pominiętą tabletkę, następną wzięłaś o regularnej porze i dodatkowo przez 7 dni zabezpieczaj się dodatkowo. Myślę, że powinno być ok. Dla pewności w trakcie 7 dniowej przerwy, bez względu na to czy wystąpi, czy nie wystąpi krwawienie możesz wykonać test ciążowy. Chociaż nie jest to konieczne. Na przyszłość ustaw sobie przypomnienie w telefonie, bo wiem ile nerwów może kosztować jedna pominięta pigułka:-D

Gość loca159
wiem ,wiem. juz nastawiłam ,bo nie chce denerwowac sie po raz kolejny ;p biorę je od 1,5 roku i mam nadzieje ,ze to ze pominęłam jedną tabletkę nie wpłynie na zmniejszenie ochrony.. Dzięki bardzo ;) może odważe się zrobić ten test w tygodniu przerwy.