Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszzynka

pytanie do kobiet po cesarce !

Polecane posty

Gość myszzynka

Nie miałyście po cesarce żalu że cały poród odbył sie bez waszego udziału? że wręcz omineło was takie wazne wydazenie?

Gość Garbata Biedronka
łoooooooo Boże matka Polaka z wielka pipą

Gość myszzynka
nie trafiłaś, nie matka polka bo nie mam dziecka

Gość rodzilam naturalnie
ja chciałam rodzic przez cesarkę..bardzo bałam się porodu ale nie miałam za bardzo "papierów ".zaczęłam poród o 11 w poniedziałek..i rodziłam 20 godzin w bólach i męczarni..( rozwarcie bylo ale dziecko nie chciało wyjść) .Cesarka była moim błogosławieństwem....nigdy więcej nie zgodzę sie na naturalny poród.bo nie chce tego przeżywać jeszcze raz....to była najgorsza chwila w moim życiu....gdyby poród trwał połowę mniej to pewnie bym żałowała.

Gość w ogóle! Cieszę się, że nawet
nie wiem co to są skurcze czy też odejście wód:) Cesarkę miałam zaplanowaną, ponieważ dziecko ułożone było pośladkowo. Lepiej trafić mi się nie mogło;)

Gość tutuuy
Chyba żartujesz z tym pytaniem? Jakby kogoś ominęło zapalenie wyrostka to też miałby żałować? Ja od czasu cesarki przekonałam się do tej metody rozwiązania ciąży i w przyszłości chciałabym tylko tak. Naturalnie próbowałam - nie mam uprzedzeń, zresztą chciałam urodzić naturalnie - ale nie udało się i cieszę się że lekarze nie zwlekali z cesarką.

Gość myszzynka
żadna kobieta sie nie wypowie ? Interesuje mnie to,bo słyszałam opinie kobiety rodzącej naturalnie, ze pomimo bólu dobrze jest móc przeżywac poród naturalnie. Zastanawia mnie, jakie są zdania na ten temat kobiet po cesarce

Daj spokoj, czego tu zalowac? Zajebistego bolu i rozwalonej cipy? Nie wiem po co dorabiac jakas ideologie do czegos tak paskudnego jak porod. Jest to zlo konieczne a nie jakies duchowe uniesienia.

Gość rodzilam naturalnie
no ja rodziłam i tak i tak wiec "przeżywałam poród" i nie żałuje ;)

"Dobrze przeżywać poród naturalnie":o A co w nim takiego fajnego? Leżeć rozkraczona przed kilkoma, obcymi osobami i stękać jak przy sraniu...Sorry, ale nie ma dla mnie w tym nic z magii, kompletnie nic:o. No, ale ile ludzi, tyle poglądów.

Gość myszzynka
ja uważam, że cesarka dużo ułatwia dla kobiety, ale są też takie które chcą bólu,emocji, usłyszenia krzyku dziecka kiedy pojawi sie juz na świecie a potem położenia maleństwa na brzuchu... A jak jest z blizną po cesarce ? Zawsze jest juz taka widoczna? Jakie ma rozmiary?

U mnie jest to poziomy, cieniusieńki paseczek ok.7cm. Jakbym miała owłosienie, to w ogóle nie byłoby tego widać. Nie przeszkadza mi absolutnie. Nie jestem oszpecona brzydkim cięciem.