Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkoda mi czasem dziecka ale..

Niegrzeczne dziecko - jak postepowac?

Polecane posty

Gość szkoda mi czasem dziecka ale..

miala miejsce dzisiaj taka sytuacja. bylam z 4letnim dzieckiem na dworzu, bylysmy juz z godzine i chcialam isc na chwile do domu i powiedzialam zebysmy poszly i zaraz wrocimy... ona oczywiscie nie i dalej sie bawi, powatarzalam i prosilam kilka razy. wkoncu powiedzialam, ze jesli nie pojdzie to i tak ja wezme i zaprowadze ale wtedy juz nie wyjdziemy dzisiaj, no i nadal byl sprzeciw, uciekanie upieranie sie, wzielam za reke i mimo wyrywania sie zaprowadzilam do domu i powiedzialam ze skoro tak sie zachowala nie wyjdziemy juz. jak wrocilysmy to troche mi szkoda sie zrobilo dziecka ze taka ladna pogoda a my tak krotko bylysmy na dworzu i smialo bysmy mogly jeszcze sie bawic. ale chcialam postapic konsekwentnie i pokazac ze nie rzucam slow na wiatr. jest mi tylko szkoda ze musimy siedziec w domu bo sama bym tez chetnie wyszla. bywalol tez tak, ze wychodzilysmy na dwor i ona kompletnie mnie nie sluchala, ja mowilam do niej a ona szla i nie zwracala na umnie uwagi. ja mowilam ze jak nie poslucha to zaraz pojdziemy do domu. ona nie sluchala wiec ja na sile bralam do domu mimo ze dopiero wyszlysmy. czy powinnam byc stanowcza ? bo ona i tak wlazi mi na glowe!

nie no jak powiedzialas ze juz nie wyjdziecie to juz nie wychodz. a na przyszlosc moze jakas inna kare wymysl. np. nie obejrzy bajki wieczorem jesli oglada, posadz ja w kacie/na schodku na 4 min, albo zabierz cos co lubi na reszte wieczoru. moj tez sie ostatnio nie slucha, mowic mozna jak do sciany i w dodatku zaczal mi uciekac w miejscach publicznych, nie wspomne o pyskowaniu. rece opadaja normalnie. a taki byl wczesniej grzeczny :O (ma prawie 3 i pol roku)

Gość konrad23
Moje dziecko zaczęło mnie słuchać. Wina leżała po mojej stronie. Nie miałam cierpliwości i reagowałam nerwowo Warto skorzystać Ascendohttp://ascendo.pl/dlarodziny2.html