Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magija2

DEPRESJA

Polecane posty

Od jakiegoś czasu choruję na depresję , nic mi się nie chce stale jestem płaczliwa Leczę się u psychiatry . Napiszcie proszę jak sobie z tym radzicie bo ja już nie daję rady z sobą .

Gość wenrychorra...
jakie prochy bierzesz (jak długo)?

Moja mama choruje na depresję od wielu lat, ostatnio miała tak silna ze wpadła w psychoze coś potwornego , moja mama zawsze leczy się w szpitalu, jest tam około 2 miesięcy,w domu nigdy jeszcze nie wyzdrowiala, po wyjściu ze szpitala jest z nią na jakiś czas zupełnie dobrze, swietnie się czuje itd. Czasem trwa to rok, czasem 3 lata raz było dobrze aż 10 lat , teraz znów złe sie czuje :(

Gość Paniciekawska
Żeby coś się zmieniło sama musisz zmienić swój sposób myślenia ponieważ to wszystko jest w tobie samej. Wiem, ze to wcale nie jest łatwe, ale prawdopodobnie sama podświadomie w to brniesz. Musisz mocno chcieć z tego wyjść i nie na zasadzie wmawiania sobie. Też to przeszłam. Trudno cokolwiek innego poradzić ponieważ u każdego co innego wywołało depresję i inaczej trzeba to zwalczyć. Ja osobiście nie wierzę, żeby same leki cię z tego wyciągnęły. Musisz pomóc sama sobie.

no właśnie to wraca i to jest straszne , ja cierpiałam na to ponad 2 lata temu a teraz jak poszłam do psychiatry to dostałam skierowanie do szpitala na oddział bo już pani doktor się o mnie bała kazała mi być w stałym kontakcie z sobą nawet telefonicznym

Gość asdfagagf
Lepper tez miał derpreseje chyab :(

Gość wenrychorra...
miesiac to czas w którym lek powinien działac w pełni-czujesz sie lepiej czy nadal źle? na sen bierzesz coś?

Gość wenrychorra...
depresja jest wyleczalna w 100% trzea dobrac leki,dawke i odczekac konieczny czas az zaczna działac

Gość wenrychorra...
uwierz mi ze bedzie lepiej ...tylko musisz byc wytrwała..piszesz ze bierzesz lek ok. miesiąca czasem lek zaczyna działac po 4-6 tyg wiec jestes juz blisko poprawy samopoczucia

Może jest i wyleczalna ale może mieć nawroty moja mama choruje już 20 lat , ile może taki stan trwać? To zależy czy masz dobrane dobre proszki jak tak to może ze 2 miesiące i zaczniesz się czuć dobrze ale branie proszkow powinno być połączone z terapia u psychologa.

Baddel wiem że mogą być nawroty u mnie wystąpił powrót choroby z tym że wcześniej jej nie leczyłam owszem chodziłam po lekarzach ( ogólny i neurolog ) ale oni nie doszli do tego że mam depresję jestem przekonana że ją miałam bardzo się wtedy męczyłam jakoś zostało to " uśpione " a teraz jakby wróciło ze zdwojoną siłą psychiatra mi pomaga wyjść z tego teraz