Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaskakanta

Nie potrafię przetać myśleć o pracy.

Polecane posty

Gość ankaskakanta

przeniosłam się na nowe stanowisko. mam dosyć odpowiedzialną funkcję, i ciągle myślę o pracy. Czasami zdarza mi się zrobić coś nie tak, ale dopiero się uczę. mimo tego, nawet teraz jak mam weekend ciągle myślę o pracy, stresuje się, jestem tak spęta, że aż mnie mięśnie bolą. Jak przestać myśleć o pracy i nabrać dystansu:-(?

Gość ankaskakanta
...

Gość Alanyaaa
Też tak miałam, zmieniłam pracę bo się nabawiłam nerwicy, a włosy mi garściami wyłaziły.

Gość ankaskakanta
o wypadanie włosów już nie mówię, aż byłam u dermatologa. wyszedł mi bardzo wysoki poziom kortyzolu (hormon stresu), bezsenność. i tak się zastanawiam, czy to z czasem przejdzie ....

Gość ankaskakanta
żadna z Was tak nie miała?

Gość miałam tak dość
często gdy pracowałam w sądzie. na szczęście tylko na zastępstwo i już tym sie nie przejmuje. nie wiem co Ci doradzić, może zacznij pić melise, ale taką z suszu nie z torebek

Gość ciągle nowa w pracy...
ja tak mam :o

Gość ankaskakanta
może melisa to jest dobry pomysł. Tylko czy to przechodzi z czasem czy już tak zostaje?

Samo nie przejdzie, zacznij szukać innej pracy po prostu. Ja sobie teraz znalazłam taką, że wszystko w firmie jest poukładane, każdy wie co ma robić, praca od 8-16, nikt po godzinach nie zostaje. Nie miewam zaległości, nikt na nikogo nie wrzeszczy, a do tego mam 10 minut drogi samochodem do niej. Dodam tylko, że mam teraz dużo bardziej odpowiedzialne stanowisko, niż miałam w firmie w której straciłam włosy. Przeszłam przez kilka firm, w jednych było lepiej w innych gorzej, ale w końcu znalazłam pracę, w której mogłabym siedzieć do emerytury.

Z doświadczenia wiem, że żadne meliski nie pomogą. A jak dojdziesz już do takiego momentu, że zaczniesz szukać pracy, to zwróć uwagę na staż pracy pracowników zatrudnionych w firmie. Jak zobaczyłam panią która pracuje tam 20 lat, to doszłam do wniosku, że tutaj nie zwariuję.

Gość ankaskakanta
u nas jest rotacja co 3 lata, prawie wszyscy się zmieniają. mi już ten termin minął, ale długo tu pracowałam na innym stanowisku, na własną prośbę chciałam przejść na inne i nie idzie wyrobić....:-(

w weekend znajdz sobie jakies przyjemne zajciue - odstresuj sie spotkaj sie ze znajomymi jedz nad wode itd..

Gość ankaskakanta
nawet jak jestem ze znajomymi to też myślę, zamiast odpocząć w piatek i mieć w nosie robotę, to wchodzę na stronę firmy i patrze czy wszystko dobrze jest wpisane, daty itp:-(

Gość ciągle nowa w pracy...
łe...to u Ciebie to juz za daleko idzie.. wez to olej :D🖐️

Gość ankaskakanta
coś mi podpowiada, że lepiej szukać nowej pracy. z drugiej strony jednak mi szkoda, bo tak trochę na własne życzenie...

Gość jeleń roboczy
...............