Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rok w kieszeni mojej

dlaczego uczycie obcokrajowcow polskich przeklenstw?

Polecane posty

nikt nie zna przeklenstw slowackich,wegierskich,litewskich,rumunskich...a nasze polskie sa wszedzie znane :P jak mnie sie zapytali jakie sa brzydkie slowa po polsku to odpowiedzialam ze nie ucze przeklenstw.

Cóż, mnie zawsze miło, jak jakiś polski pajac zacznie bluzgać po anglika, a ten z uśmiechem informuje go, że rozumie co to znaczy "pojebany angol" i za chwilę zawoła policje. ;)

pamietam te dobre czasy jak w roku 2005 przyjechalam do UK, kilka miesiecy pozniej przyjechal brat z kolegami ot tak na 2 miesiace. Pracowali w fabryce aby dorobic na studiach. Jeden z nich postanowil zostac na rok. Bylo ich z poczatku 3 na cala fabryke, potem zostal tylko ten jeden kolega.Na poczatku anglicy i inni pytali sie ich jakie sa przeklenstwa w naszym jezyku. Uczyli ich owszem ale zamist ku**** mowii im ze sie mowi 'kocham cie', , 'sloneczko moje' 'jestes swietny'itp. Dzialalo to mniej wiecej do konca roku 2006...wtedy zjechalo sie wiecej naszych rodakow i niestety, ekipa z tej fabryki nauczyla sie wersji poprawnej...:-(

Gość ojejojoj
ale ci anglicy to tacy kulturalnie, ze pewnie to slowo "fuck", ktorego uzywaja prawie w kazdym zdaniu to znaczy pewnie "dziekuje". No tak, tylko my Polacy i Polki, jestesmy takimi smieciami ziemi i tak naprawde zaslugujemy tylko na to, zeby nas zagazowac, wogole usunac calkowicie, bo tylko pijaki i kurwy jestesmy, niekulturalni, klniemy, kradniemy, nasze dzieci to lajzy tepe, tylko nas powystrzelac. A za to Anglicy to same cnoty, dzentel mantel, co to nie klnie, pije herbatke, co z tego, ze lekko wzmocniona i jacy inteligentni, ze nawet GCSE nie musza zdawac, bo oni wiedze z mlekiem matki wyssysaja. No poprostu geniusze... Ogolnie powiem, nie ma to jak srac we wlasne gniazdo...

Okropne to jest, moim zdaniem. Za oceanem w sklepie uslyszalam od pewnej szanownej mamusi takie zdanie - Stacey, k..a, what are you doing there (do malej dziewczynki).Nie wolno tak mowic do WLASNEGO DZIECKA. Porazka na maxa.

ojejoj nie o to mi chodzilo palo jedna..po co uczyc ich polskich przeklenstw jak moga to wykorzystywac przeciwko nam.juz pisalam ze innych przeklenstw nie znaja jak tylko polskie.przeciez hindusow i pakistancow jest pelno tez i jakos nie znaja ich slow!!!!

Gość simply clover
autorze - ja sie uczę węgierskich przekleństw więc nie mów że nikt ich się nie uczy :) to najbardziej wyrafinowane i kwieciste wiązanki jakie można sobie wyobrazic

Gość syyyyffffffffffffff
Mnie osobiście mierzi jak Polacy uczą angoli niewybrednych słów. To strasznie słabe i prostackie.Ja tu przyjechałam w 2005 roku i angolom tylko wyjawiłam znaczenie słowa kurwa, uznałam, że to na tyle powszechnie używane słowo, że mogliby je, powinni je znać. Potem jednak zjechali się "inni" i zaczęło się... Głąby zaczęły uczyć słów typu kurwa, dziwka, pizda, gruba świnia, jebany pedał i gorszych jeszcze. Nie rozumiem, jak można odczuwać satysfakcję z tego, że kumpel-angol z pracy, nauczony przez ciebie przekleństwa rzuca nim na prawo i lewo! A niektórzy Polacy cieszą się z tego niezwykle, posikując wręcz w gacie jak słyszą gdy angol nauczony przez nich samych, przeklina w chamski sposób do Polaków w pracy. Można przeklinać ale trzeba to robić z klasą (bo i tak można!), można uczyć znaczenia przekleństw ale tłumacząc jednocześnie znaczenia i okoliczności w jakich można ich użyć. Polacy, cieszący się z używania tego typu obraźliwych słów przez angoli czy pseudoangoli, czy chcielibyście żeby tak mówili do Waszych żon w pracy, matek, sióstr, braci i innych członków rodziny??? Czy będziecie happy gdy ktoś powie do Waszej dziewczyny że jest leniwą kurwą i ma ruszyć gruby tyłek i zapierdalać do pracy? Ruszcie mózgiem i nie uczcie gówna angoli.

no sama ich przeciez nauczylas slowa KURWA.jakos nie znaja innego KURWA jak tylko polskiego!!!!!!!!!!!nie jest to popularne slowo w innych jezykach!!! jak jest KURWA po wegiersku,czesku,lotewsku?? NIKT NIE WIEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kurdyjka :))
Mnie mój mąż też nauczył przeklinać po swojemy :D Więc nie tylko Polacy uczą przeklinać we własnym języku ;)

Gość zuzapuza
Ale macie problem :D Polakow w UK jest najwiecej (chodzi mi oczywiscie o tzw; nowa unie). A ANgole sami chca aby ich nauczyc polskich przeklenstw (oczywiscie pewna specyficzna grupa Anglikow, ta ktora i tak klnie po angielsku od rana do nocy). Kulturalny Anglik nie uczy sie przeklenstw. Takich macie tych znajomych Anglikow i tyle :P

Gość Sad face
Jak to? W kazdym kraju wschodnioeuropejskim "kurwa" to po prostu "kurwa" dlatego jest tak powrzechnie rozumiana :)

Gość rtv78
kto uczy ten uczy, jak pojedzie taki kretyn co nie ma nic madrego do przekazania to uczy tego co sam umie.

Gość Paula.,.
Mojego chłopaka nauczyli Polacy przeklenstw, ale to jakies dna byly alkoholiczne, to zrozumiale. No ale teraz jak przeklnie po Polsku to go ochrzaniam, tez sam mowi ze niektorzy Polacy to nie znaja innych slow jak tylko "kurwa" , jak sie ma maly zasob slow to sie nie dziwie ze sie "dekoruje" nimi swoja wypowiedz :)

Gość ku...a to międzynarodowe przek
Widze,że sami lingwiści się tutaj zebrali! Nasze ku...a to samo znaczy i tak samo brzmi po rosyjsku,czesku,słowacku i chyba po bułgarsku(o ile dobrze pamiętam).

Gość Yhyhyhy
Ty tam na gorze...Ameryki nie odkryles, zapomniales paru innych jezykow gdzie to piekne slowo na k znaczy to samo i w dodatku twoj komentarz kupy sie nie trzyma :D

Gość ku...a to międzynarodowe przek
Yhyhyhy To Tobie kłania się czytanie ze zrozumieniem!!! Przeczytaj jeszcze raz co ludzie napisali! Między innymi to,że Czesi,Słowacy nie uczą Anglików przekleństw iże,nie znają ich w tych językach.Więc k...a piszę,że znają,bo to to samo znaczy co po polsku!

Gość Yhyhy
Nadal uwazam że Twoja wypowiedz jest niezrozumiała (ta druga też). :D

Gość Yhyhy
zeta48 - lubie wchodzic na to forum i czytac takie komentarze ludzi z nizin społecznych. Dajesz mi nadzieje że polskie żulstwo jeszcze w UK nie wymarło i zawsze jak takiego mijam z moimi kulturalnymi przyjaciolmi mamy ubaw że mu sie płyta ze słowem "k...a" zacieła :D trzymaj tak dalej i nie pozwól żeby czerwoni na twarzy (z nienawiści i rasizmu) polscy menele wymarli :D

Gość Vjhgjhg
A wiecie czemu Polacy uczą Anglików polskich przekleństw? Bo uwielbiają, gdy Anglicy opierdzielają innych Polaków w naszej ojczystej mowie. :D Obrażanie kogoś nie w jego języku aż tak bardzo nie rusza jak w jego ojczystym, tak jak np. I love you nie rusza tak jak kocham cię.