Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dyzia:))))

JAK PRZEŻYĆ TYDZIEŃ NA "NICZYM"???

Polecane posty

Witam. W sumie nie wiedziałam jak zatytułować ten post, ale cóż... Chodzi o to, że mam przejściowe problemy. Znikną za jakiś tydzień z kawałkiem ( nie pytajcie). Chodzi o to, że zostałam bez pieniędzy. Mam dosłownie 20 zł w kieszeni, i nic do jedzenia. Dosłownie. Lodówka jest całkowice pusta, nie ma nawet masła. Nie mam chleba, nie mam ryzu, makaronu itp. Moje pytanie brzmi, jak przeżyć, w dwie osoby. Co kupić, albo lepiej- co gotowac? Jakiś makaron, ryż, ziemniaki? Spoko, tylko z czym? Jakiekolwiek mięso odpada, bo za drogie, moze jakieś domowe sosy, jakieś Wasze propozycje? Jak tanio przezyć, jedząc codziennie coś ciepłego?? Proszę o pomoc! Z góry dziękuje 🌼

Qrwa nie wiem... może odwiedzić znajomych? :O Pojechać do rodziców i wziąć coś "w słoiku" :O Za 2dychy na tydzień to nic nie wyczarujesz :O

Gość Zawszedousług
Ziemniaki. Można ich kupić na prawdę sporo za przystępną cenę. I można dokupić do nich śmietanę. Nie jest lekko, pewnie to kwestia tylko jednego tygodnia. No, taka jest moja propozycja.

Gość nie istnieje cos takiego
na jajkach przezyjesz bez szkody dla organizmu,bo w jajkach jest wszystko.

a co to jest debet, bo jestem ze wsi i nie wiem ?

Gość multilocker
O kur.....:D ten ostatni post mnie rozyebau......:D

Gość el Merido
02:50 [zgłoś do usunięcia] osz Q jego mać!!! co za imbecyle tu tematy Gdybym się zaczernił to bym se tę "prawdę"w stopkę wmontował:D:D

Gość rocznik 79 1979
ale co w tym dziwnego ze pyta jak przezyc tydzien prawie na niczym, nagotuj gar zupy na porcji rosołowej, i chleb do tego krusz, jaka faktycznie tanie ale co to 20 zł dzis :(( wspolczuje ale sama czasem mam malo w portfelu albo nei ide do sklepu przed 15tym bo nie mam za co, starcza raptem na chleb i na byle co do...

Gość rocznik 79 1979
jajka faktycznie tanie mialo byc sorry za błąd

Gość o jaaaa, ale fajnie.,
kupujesz kurczaka calego i jedziesz: wycinasz piersi, nogi i skrzydelka. Z korpusu robisz rosol, tylko nie wiem czy ci jeszcze starczy na warzywa i makaron, ale i bez tego da sie zjesc. Z jednej piersi, jak rozbijesz, spokojnie zrobisz 2 kotlety. Masz jeszcze druga piers i nogi i skrzydelka do usmazenia. Jak ci cos zostanie z miesa na szkielecie, zrob galaretke. A jak nie, to zawsze mozesz udawac ze akurat robisz tygodniowa glodowke - detoks. Pijcie wode z sokiem z cytryny. I tanio i zdrowo. :)

dziękuje za odpowiedzi! Z tą wsią to oczywiście prowo, a osoba która tutaj mnie zjechała, no nawet nie wiem co napisac :] taka prawda, nie mam kasy i tyle. Bardzo dobry sposób z tym kurczakiem! Chyba tak zrobię. Muszę przeszukać szafki, może mam jakieś zupy w proszku a to zawsze jakiś ratunek :) Dziękuje 🌼

Gość np. makaron, słonina, chleb
herbata i tydzień przetrwasz

A więc tak :) Kupiłam ziemniaki, znalazłam jeszcze paczkę makaronu ;) Znalazłam w promocji za 3 zł mrożone pałeczki :P Kupiłam tez jakieś dwa najtańsze sosy. Oprócz tego trochę najtańszej wędliny. Może damy radę :-) Mam takie rzeczy jak kawa, herbata no i woda, więc mam co pić :P

Gość i jak sobie radzisz
?????????????????

nie czytalam poprzednich postow ale moja propozycja jest taka-albo rodzice,albo zupki chinskie, badz np ziemniaki wykorzystać na kilka sposobow-podsmazyc na patelni,ugotowac,dodac smietane itd ,ewentualnie kupic te pomysly na cos tam i zrobic ale to chyba drogo wyjdzie na 2 osoby ..

Gość gregergreg
ilu was jest?? ja z mama przezylam ten tydzien za 30 zlotych codziennie bochenek chleba z ketchupem cos tam wyjadalysmy z zapasow, jakies sloiki czy cos pilysmy duzo kawy:o chyba do zapchania akurat byl caly sloik niedawno kupiony zupa gotowana na warzywach mrozonych i takie tam roznosci

Gość jesteś paskud
ziemniaków nakup, jajka, mąkę narób kopytek :D

Gość Pomocnik323563
Kup mąkę , jajka , cukier , mleko zrobisz ciasto . Kup kostki rosołowe i makaron , jakieś tanie przyprawy i masz rosół. Zrób jakieś konfitury , ogórki konserwowe to prawie nic nie kosztuje i masz czym posmarować chleb. Kup chleb , tanią szynkę , ser i zrób grzanki . zagotuj wodę , kup cytrynę , sodę i masz oranżadę . Zupki chińskie to dobra i tania sprawa . Makaron , jajka , i masz obiad. biały ser , makaron , jakieś owoce i masz obiad. Jest bardzo dużo sposobów na przeżycie za niewiele :)

Gość gość
Z cebuli i pieczarek da sie zrobić wielki garnek sosu, z serduszek drobiowych pyszny gulasz do tego kasza, ziemniaki, ryż - jeśli chodzi o dania na ciepło. Widmo głodu powoduje że ciągle chce się jeść, a ciepła potrawa daje poczucie sytości.

Gość fruzia ruzia
To zamiast gulaszu z serduszek bym wolala na zupkach chinskich jechac :p jak czytam takie tematy to sie ciesze ze mam szafki wypchane kasza i ryzem makaronem itp.

Gość gość
cebula, ziemniaki, jajka, kefir

Gość gość
Ja dziś zrobiła 200pierogów , chyba nawet nie wydalam 20zł. 2 białe sery - 5zł 1kg ziemniaków - 1,5zł 1kg mąki -2zł boczek -5zł cebula -50gr,, no to 14zł:) opcja bez boczku , nawet 9zł.. Mając do dyspozycji jeszcze 11zł, kupiła bym więcej ziemniaków i cebule, zrobiła placki ziemniaczane, kopytka, kluski śląskie, albo makaron domowy, z cukrem , jabłkiem i cynamonem..

Dobra opcja z tymi pierogami ;) z ziemiakow mozna wyczarowac wiele sycacych potraw. Jak masz olej to w sumie najprosciej zrobic frytki :D kiedys z mama niepamietam czy z braku kasy czy tak po prostu nam sie chcialo jadlysmy przez tydzien frytki :)

Gość gość345
spróbuj pożyczyć na pożyczkolandia, tam możesz prawie za darmo pożyczyć bo sama ustalisz sobie oprocentowanie ;)