Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia samosia

Wzrost dziecka a chodzik

Polecane posty

Gość kleosia samosia

Mam pytanie odnosnie chodzika, nasz coreczka ma 8 msc i mierzy 80cm. Jest wysoka jak na te msc. Teraz dziadkowie kupili małęj chodzik, szczerze byłam troche zła bo twierdziłam ze chodzik to nic dobrego. ale od 30 min dziennie chyba nic jej siue nie stanie. Ale do rzeczy otóz mała w chodziku ma ugiete nozki i teraz moje pytanie tak powinno byc czy musi miec nozki wyprosdtowanie? Ogladam na y.t filmiki i jedne dzieciciaczki ledwo paluszkami podłogi dotykaja a inne wlasnie maja ugiete w kolanach., Jak to powinno byc???? Boje sie zebysmy małej krzywdy nie zrobili jak ma takie nozki ugiete.

Gość kleosia samosia
Zadna z was nie uzywała chodzika do dziecka?????

Gość nie uzywaj cho
dzika, lekarze odradzaja, kregoslup sie krzywi. ortopedzi wypowiadaja sie jednoznacznie, zobacz dzis juz malo ktora uzywa tego badziewia

Gość ftygiuhollk
moja córa uzywała chodzika ale chodzik trza kupić własnie pod wzrost dziecka . nie moze miec ugiętych nóżek musi mieć idelanie prosto napodłodze ani nie na palcach ani nie ugięte moze mieć lekko ugięte bo musi kolanka zginac ale na pewno nie mocno ...postaraj sie wymienić na inny chodzić może jeszce idziealbo zobacz czy nie idzie go podwyższyć ja miałam zwyższanie na siedzisku o tyle ile chciałam .zniżania na nóżkach chodzika nie sa wygodne bo maja tylko 3 poziomy zazwyczaj.