Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joana2889

umowa na czas nieokreślony, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Joana2889

witajcie, mam pytanie.. mam obecnie umowę na czas nieokreślony z okresem wypowiedzenia 3 miesiące, znalazłam nową pracę, ale nowy pracodawca potrzebuje pracownika już za 2, ewentualnie 3 tygodnie. czy za porozumieniem z moim obecnym pracodawcą mogę skrócić okres wypowiedzenia do 2 tygodni? na necie znajduję sprzeczne informacje, raz pisze że można skrócić do 2 tygodni, raz że najwyżej do miesiąca.. czy ktoś kto zna się na prawie pracy, lub miał podobną sytuację mógłby udzielić mi informacji? z góry dziękuję za odpowiedź,

Gość jgindsijdhuuj
rozwiąż umowę za porozumieniem stron

Gość czerwona malva
też mam ten problem, prawdopodobnie niedługo będę zmieniać pracę i wątpię żeby nowy pracodawca chciał czekać 3 miesiące :( a pracy porzucać nie chcę bo dostanę wpis do świadectwa pracy :o

Gość Joana2889
oczywiście zakładam że się zgodzi, chociaż tego do końca nigdy nie można być pewnym, ale czy prawo przewiduje skrócenie okresu wypowiedzenia do dwóch tygodni?

Gość pepka
jak rozwiazujesz umowe za porozumieniem stron, to, o ile dogadasz sie z obecnym pracodawca, moze ona byc ze skutkiem natychmiastowym, bez zachowania przewidzianego w umowie okresu wypowiedzenia. idz do szefa i zapytaj, nic nie tracisz.

Gość Joana2889
dzięki za odpowiedzi:) w przyszłym tygodniu pójdę, mam nadzieję że sie zgodzi..