Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woliboża

pierzecie gąbki w pralce ?

Polecane posty

Gość woliboża

jeśli tak to w jakim proszku i czy używacie płynu do płukania tkanin ?

Gość comononono
co 15 letni chłopiec może wiedzieć o praniu ? 🖐️

Gość Ingrid@
chyba nie macie na myśli gąbek do mycia? :o bo jeśli tak to jesteście dziwne :o gąbki się używa dopóki jest ładna a potem wyrzuca a może papier toaletowy też jakoś recyklingujecie? :p

Gość woliboża
ja piorę gąbki do mycia co 3 dni przecież się brudzą nie bede kupować gąbek co 3 dni

Gość mernebrka
hahahahahaha dobre :D

Gość woliboża
co w tym śmiesznego ?

Co 3 dni? :O Ja je porządnie wypłukuję po każdym użyciu :O:O Broń boże nie pierze się gąbek w proszku do prania, ponieważ można się nabawić podrażnień skóry, jeśli jego resztki zostaną na gąbce a później przeniesie się je na skórę, w ogóle co za absurdalny pomysł :O

Bakterie z gąbek zabija mikrofala, wystarczy taką wsadzić na 2 minuty. Ale jak przestaje wyglądać ładnie, tak jak pisała poprzedniczka, to ją wyrzucam. Średnio co dwa tygodnie, praktycznie nie zmywam, bo mam zmywarkę.

Gość woliboża
ustawiam podwójne płukanie wiec proszek na pewno dokładnie się wypłucze

Nie kumam idei prania gąbek do garów. Paczka 10 szt. kosztuje jakieś 5-10 zeta, więc po cholerę je prać. Nawet jeśli zużywa się te 10 miesięcznie, to chyba wywalenie jej jest mniejszym wydatkiem niż pranie.

"Paczka 10 szt. kosztuje jakieś 5-10 zeta" Gdzie tam. :D Jakieś takie tańsze to i za 2zł za 10 sztuk pewnie się kupi. A jakiś tam Jan Niezbędny z 5zł maksimum. :D

Gość woliboża
W pralce zmywam też naczynia po obiedzie. Jak się pralkę nastawi na minimalną ilość obrotów. Tzn tak gdzieś na 6OO to się tak nawet nie obtłuczą

Gość come on 2
:D:D:D:D

Gość woliboża
A cóż w tym takiego wesołego doprawdy Moi drodzy czyżbyście byli zazdrośni o to iż jesteś w pełni świadoma wynalazku zwanego pralką?:classic_cool:

Gość woliboża
Sorki za literówkę. Oczywiście miało być "Jestem świadoma" Jestem trochę rozkojarzona bo mam dziś dużo prac domowych. Właśnie gotuje pyszną zupkę w czajniku i muszę pilnować by co chwilą włączać go jak mi się wyłącza.

Gość woliboża
Proszek. Jesteś jeszcze młodym człowiekiem i cały czas się uczysz. Za parę lat gdy już będziesz mieć swój dom przyswoisz sobie to czym jest prawdziwa domowa ekonomia. Kochani. Kończę już bo za godzinę przyjeżdża z pracy mój ukochany mąż swym walcem drogowym i będziemy nim prasować pranie. Nawet sobie nie wyobrażacie jaka to oszczędność prądu jest. Te żelazka zjadają ogromne ilości prądu. Pa i pozdrawiam!