Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaa z nalogamii

uzaleznienie od ENERGY DRINK??

Polecane posty

Gość taaa z nalogamii

Czy to mozliwe aby sie uzaleznic od Red BBull? I jesli tak,to w jakim stopniu to szkodliwe??

Gość kasztyk33
to możliwe, chociaz bardziej jest to uzależnienie psychiczne niz fizyczne. A konsekwencje są takie że stopniowo rozpierdalasz swoje serce.

Gość taaa z nalogamii
dlaczego od razu tak drastycznie ? wkoncu redbull dziala podobnie jak kawa. A znam wielu ktorzy pija po 2-3l dziennie i maja sie dobrze

Gość taaa z nalogamii
roznie-czasami 3( to minimum) przewaznie 5,6

Gość kasztyk33
dla porównania wypij 7 kaw i 7 energetyków, zobaczysz jak sie bedziesz czuc po jedynm i po drugim, bo ja bylam swiadkiem zdazenia gdzie młody chłopak wypił jednego dnia 7 energetyków i leżał połprzytomny mowiaz ze serce go boli

Ja kawy nie pije raczej wogóle.. energetyków to tak np litr dziennie wypije ( ale nie codziennie) a jak np kupie sobie puszek kilka to potrafię cały dzień pić tylko to :O Ostatnio kupiłam sobie 3pak butelek z herbapola ( tak to się nazywa?) to wypiłam 3 od razu :O

Gość sonet
Jakoś nie wydaje mi się, żeby to było uzależnienie psychiczne. Mogę nie pić i nie mam pociągu - tylko wtedy leżę 2 dni w łóżku nie mając siły wstać. Nie wiem, co się dzieje, ledwo myślę, ledwo chodzę, ledwo żyję. Wiem, że jestem uzależniona, ale nie mogę pozwolić sobie na takie osłabienie, jakie pojawia się bez energetyków. Parę razy robiłam sobie eksperyment (zresztą teraz dlatego tu jestem) - dziś jest czwartek, a we wtorek i w środę piłam tylko kawę (raz 2, a raz 3 takie trochę większe kubki, po ok. 300ml) i we wtorek wstałam ok. 18 (!!!!!), a w środę ok. 14 (!!!!). Dziś wstałam rano, wypiłam mocną kawę, energetyka i od razu (poważnie!) jakoś jaśniej mi się zrobiło w mieszkaniu, po prostu jakoś nawet inaczej odbiera się otoczenie, jaśniej się robi i normalniej... No i zdecydowanie energetyki działają na mnie mocniej niż kawa, bo kawy mogę pić i pić i energii raczej nie dodaje.

Ja po jednym takim energetyku mam straszne objawy, zreszta po kawie tak samo - po prostu źle na mnie działa kofeina. Czy uzależnienie jest możliwe? Myślę, że w dzisiejszych czasach od wszystkiego można się uzależnić.

Gość nozykzkielc
uzależnienie zależy od organizmu podobnie co do bólu serca to ktoś ma słaby organizm i się mu słabo robi i go serce boli

Gość gość
Byłam uzależniona od tigerów. W pewnym momencie zaczęła mnie dręczyć przewlekła biegunka. Nikomu nie polecam. Jesteś na mieście i nagle wiesz, że w ciągu 3 minut musisz znaleźć kibel. Po jakimś czasie męczarni dopiero uświadomiłam sobie, że to wina energetyków. Przestałam pić, problem minął.

Gość gość
Energetyki uzależniają fizycznie, bo kofeina jest używką! I jest jej w przeciętnym energetyku dużo więcej niż w kawie. Do tego szkodzą na serce, nie najlepiej wpływają na wątrobę, zawierają mnóstwo cukru, który powoduje tycie, albo słodzików, które powoduję biegunkę (o której ktoś już wspominał). Jak ktoś z Was wypija tego mnóstwo, to proponuje to odstawiać, ale stopniowo zmniejszając ilość, a nie nagle całość, bo różnie się to skończyć może.

Gość gość
Tak. Uzależnia. Połączone z alkocholem wywołuje śmierć u niektórych osób. Szczególnie Młodych. Pomijając różnice pomiędzy kawą (substancja naturalna) a energy drinks (sztuczne składniki) jest duża różnica.