Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddffdfd

Jest tu ktos komu zaproponowano bycie chrzestnym?

Polecane posty

Gość dddffdfd

badz partnerowi waszemu? a wy nie chcecie za bardzo?

Gość mi nie zaproponowano ale
powiedziano mi wprost: "idziesz do mnie na chrzestna" :O a to bliska rodzina wiec ...

Gość raczej nie zaproponowano
a poproszone jak juz

Gość bleblebleblenderek
Z reguly się nie odmawia. Ja mam świetną chrześniaczkę 8letnią.Miała Komunię w tym roku.

Gość bleblebleblenderek
To zaszczyt być czyjąś chrzestną.

Ja gdybym nie chciała to bym odmówiła. Mój szwagier ostatnio odmówił swojej dalekiej rodzinie i uważam,ze dobrze zrobił. Nigdy się z nimi nie widuje a ciężko tworzyć nowe więzi tylko ze względu na dziecko. Jak się człowiek z rodzicami dogadać nie moze to później tylko dziecko na tym traci.

Gość kmamjaa
bleblebleblenderek jaki niby zaszczyt byc chrzestną.Toz to tylko kłopot,bo w PL utarło sie,ze chrzestni musza sypać kasą. w ogole po co ta cała hipokryzja.Przeceiz wiadomo,ze jakby sie cos z rodzicami biologicznymi stałoo,to chrzestni i tak nie będą opiekowac sie swoimi chrzesniakami.

Gość kmamjaa
Ja odmówiłam 2 razy.

mnie nie zaproponowano, ale jeśli tak się stanie, odmówię. Tylko nie odmówiłabym siostrze lub bratu

Gość jestem chrzestną wymarzonej
chrześniaczki - bardzo się wtedy ucieszyłam, kiedy mnie poproszono. Dostałam też podobną propozycję niedawno i odmówiłam. To była osoba mi wręcz obca, niby kuzynka, ale nie widuję jej nawet przysłowiowe raz w roku. W dodatku maja juz syna i kiedy od wielkiego dzwonu ich spotykam widze jak go okropnie wychowują, to nie chcę takiego chrześniaka. Bycie chrzestną to jednak spore koszta i że tak powiem trzymam miejsce dla dziecka mojej przyjaciółki;) Nie mam skrupułów odmówić, ale jestem osobą bezpośrednią i szczerą, może to dlatego.

Gość tekla 87
poproszono mnie ostatnio o zostanie chrzestną wspólnie z moim mężem. to nie jest żadna nasza rodzina ale bardzo dobrzy znajomi i w sumie to miło nam się zrobiło, że o nas pomyśleli