Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita2318

Jak duzo powinien jesc szczeniak?

Polecane posty

Gość anita2318

Ma 2 m-ce, jest psem ras malych. Ile w gramach powinien jesc kazdego dnia? Jesli moglby ktos pomoc, z gory dziekuje.

Gość anita2318
a co mam mu gotowac? Miske z karma ma miec caly czas zapelniona? Nie chcialbym go przekarmic.

kasza/ryż/pęczak plus jakieś mięso czy kości (ale to tylko delikatne, z drobiu nie można tych długich), przełyki cielęce się daje,ścinki mięsa itp, marchewki trochę można a suchą karmę możesz zalewać wrzątkiem żeby napęczniała i do tego łyżkę jogurtu naturalnego

Gość anita2318
jejku dziekuje:) Chodze taka bezradna i z wyrzutami sumienia, bo nie wiem co moge jej dac, a co nie... Nie chce zrobic jej krzywdy, jest jeszcze taka malutka. Dobry pomysl z zalewaniem karmy wrzatkiem, bo sucha niebardzi chce jesc, bo jest dla niej zbyt twarda.

szczeniaka nie da sie przekarmić powinien jeść tyle, ile chce przez cały okres, kiedy rośnie najlepiej ciepłe, gotowane, 2 razy dziennie i suche cały czas w misce szczeniak musi jeść często małymi porcjami, a nie raz na dzień pół wiadra

no kości to sie akurat nie zaleca, zwłaszcza psu małemu albo starszemu kasza/ryż/kluchy wymieszane z gotowanym mięsem też np. chleb z mortadelą mu wymieszać w kawałkach od czasu do czasu ser biały z mięsem

Gość anita2318
jak bylam z nia u weterynarza na szczepieniu to mowil wlasnie zeby uwazac zeby psa nie przekarmic, ale bylo tloczno i juz wchodzila do gabinetu nastepna osoba, ze nawet nie mialam czasu aby zadac mu jakiekolwiek pytania

Z czasem się zorientujesz ile potrzebuje:) Czasami rosołem takim zalewałam (z gotowanego dla dużego psa), a jak nie chciały jeść odrobinę pasztetu dawałam (nie wiem czy można, ale 6 szczeniaków ładnie zjadało)

Gość anita2318
Dziekuje jeszcze raz:)

a tak, pasztet wymiennie z mortadelą, tylko trzeba sie starać wybierać ten najmniej przyprawiony i w niedużej ilości

Ewa, da się przekarmić. Układ kostny jest jeszcze słaby i gdy będzie ważył zbyt dużo to zbyt duże obciążenie, Ale to skrajne przypadki Co do kości to zależy jakie, ale dla szczeniaka to faktycznie nie.

Gość nie przekarmisz go
spoko, psa raczej nie przekarmisz. Mój ma cały dzień w misce suchą karmę i jest ok. Raz dziennie dostaje jedzenie z puszki, czasem dostaje dodatkowo jakieś ścinki mięsa z obiadu. Psy zazwyczaj jedzą kiedy są głodne po to żeby ten głód zaspokoić, to ludzie delektują się jedzeniem i często jedzą zbyt dużo z czystego łakomstwa:)

Gość nie przekarmisz go
ach, a jeszcze możesz sama mu gotować jedzenie. Jak mój był szczeniakiem to gotowaliśmy mu w takim dużym garnku: mięso, warzywa (głównie włoszczyzna), i ryż, czasem też kaszę. To dzieliliśmy na porcje do woreczków foliowych i mroziliśmy, z takiego dużego garnka miał jedzenie na 2 tygodnie. Po rozmrożeniu podgrzewaliśmy mu trochę w mikrofali ew. w małym garnuszku z dodatkiem mleka.

Gość nie przekarmisz go
nie wiem, beaglea nigdy nie miałam, miałam kilka psów i żaden nie był przekarmiony gdy miał miskę jedzenia przez cały dzień. W sumie w całym swoim życiu widziałam tylko jednego psa ewidentnie przekarmionego ale to bardziej wynikało z braku ruchu bo na spacer wychodził może ze 2 razy dziennie po 15 min (pies sąsiada)

Gość gość
Mój pies to nie jest szczeniaki ma 3 lata ale to co dzisiaj zjadł to była jakąś masakra nigdy tyle nie jadl ( ma zawsze jedzenie w misce ) . Rano jak wstał zjadł miskę suchego ok.2 kg. Zawsze miskę ma na 2-3dni. Na obiad dostał ok. 1kg ciepłego posiłku którego mu sama gotuje i od razu jak to zjadł podszedł do miski zjadł ok.1kg suchego jedzenia. A na deser pogryzł swoją kość. Pies nie jest gruby waży ok.35kg ale jak na Amstaffa jest to i tak trochę za mało.Może ktoś wie czemu pies miał Taki napad jedzenia ??