Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy;(

poradźcie coś proszę, już 6 raz wymiotuję tej nocy;( co mogę wziąć aby zatrzymać

Polecane posty

Gość pomocy;(

ten koszmar;( już nie daje rady, nawet nie mam czym wymiotować, a znowu mi niedobrze;(

Gość może to poważne zatrucie
co jadłaś?? czasem trzeba wszystko wypróżnić, żeby być czystym. może zadzwoń na pogotowie i zapytaj pani, do której się dodzwonić co zrobić. Napisz tu potem co i jak

Gość sol la riuu
zatrucie pokarmowe - jeżeli piłaś sporo to alkoholowe ale wsumie objawy te same potrafi się ciągnąć i ciągnąć... niestety. potem cały dzień zdarte gardło. Staraj się na bieżąco pić - niezależnie od tego jak trudno i czy od razu zwrócisz- bo się odwodnisz. Ile dasz radę - kubek co "sesję". Jeżeli nie masz innych objawów - krew w wymiocinach, gorączka, bóle stawów intensywne [inne niż od klęczenia przy kibelku], ból w okolicach splotu słonecznego - to prawie na pewno zatrucie pokarmowe. Mogłaś zjeść coś nieświeżego albo po prostu reakcja na nową potrawę lub napój. Na pogotowiu zrobią ci podstawowe badania i podłączą do kroplówki - zwykle lek rozkurczowy i jedzonko w płynie :) Zwykle przechodzi po 15-20 minutach. Jeżeli ci nie przejdzie po 8-10 godzinach od początku to znaczy, że to coś poważniejszego i musisz się do lekarza udać.