Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde no nie___

Drugi spacer - ile powinien trwać ?

Polecane posty

Gość kurde no nie___

witajcie byłam wczoraj z moim tygodniowym dzieckiem na spacerze 20 min. a dzisiaj będzie 2 spacer il epowinien trwać ?

Gość takiepytaniemama
jak jest cieplo nie za zimno ani nie za goraco ile chcesz :)

matko kochana! patrz jakie upały są. ja z maluchem który urodził się z maju, na pierwszy spacerek wyszłam na 3 godz ( od karmienia do karmienia) i było to na drugi dzien po powrocie ze szpitala! Nie przesadzaj! dotleniaj dzieciaczka!

Gość oczywiście, że tak
jak najdłuższy

no ja rodzialam pod koniec lutego, najpierw werandowałam 3 dni po 5 -15 i 20 min a potem wyszłam na pierwszy spacer 25 min, na drugi ok 30 - 40 min następny był godzine. mysle ze latem mozesz smialo isc na 2 spacer na godzine , tylko chodz w takie upaly najlepiej albo rano albo po poludniu

Gość to werandowanie mnie rozwala
na lopatki:) wyjdz na spacer na ile uwazasz,jak dziecko nie bedzie plakac to siedz tak dlugo jak chcesz.dotlen siebie i dziecko.

przecież temperatura w domu jest taka sama jak na dworze albo i na dworze cieplej śmiało idz na 2 h

a myslisz ze zima na 5 czy 15 min oplaca sie znosic wozek i szarpac dziecko? stad to werandwanie co cie w tym rozwala?

Gość mamama27
ja ur w październiku i często werandowałam - jak miałam znosić wózek, ubierać siebie, dziecko w te kombinezony itd na 15 min czy 30 to więcej roboty niż pożytku - lepiej na balkon czy wystawić przy otwartym oknie i już a na spacer ile chcesz chodź - jak tylko dziecko lubi

JA JUŻ zostałam zwyzywana od wariatki jak napisałam że urodziłam w poniedziałek a w środę byłam na 1,5 godzinnym spacerze.ja nie werandowałam bo urodziłam dziecko na początku kwietnia,było ponad 20 stopni a że mieszkam na parterze to tylko kwestia rozłożenia wózka i mogłam iść.Jak mały miał 3 tygodnie to poszłam z nim na bardzo długi spacer-łaziłam jakieś 4 godziny,jedzenie pod ręką więc nie musiałam się wracać do domu.A teraz spacerki po 4 godziny to norma,w torbie tylko mleko,termos,soczek i pampoersy ;) całe szczęście dziecku nic nie dolega przez długie spacery,nie chorował i rośnie ,rozwija się prawidłowo.Inna sprawa kiedy dziecko rodzi się zimową porą,wtedy chyba nawet leopiej aby piuerwsze spacery były krótsze i stopniowo je wydłużać.

Gość katarzynkaOOO
Fajnie ze w ogole wychodzisz :) moja sąsiadka ma 3 miesiecznego synka i tylko raz byla z nim na spacerku,keszcze tylko 10 minut :( i kisi go w domu,zamiast wyjsc,niewiem o co chodzi,moze o bakterie :) jakas zacofana babka,ale co ja moge,nie moje dziecko.

ja juz na drugi dzien wyszłam na spacer, ale to byly upaly, w mieszkaniu sauna na podworku podobnie. takze nie czaj sie, i idz na ile masz ochote. mam kolezanke, ktora nie wychodzi prawie wogole na spacery, okna w domu pozamykane, a sie spytalam dlaczego z nim nie wychodzi to powiedziala, ze placze w wózku bo mu chyba za goraco. upal ponad 30 st a maly ubrany jakby bylo z 15. mowila ostatnio, ze doktorka ja ochrzanila, bo za cieplo go ubiera, no masakra :/ ale ona sie boi i nie wie jak go uberac, czasami jak dzwoni, zebym cos jej doradzila bo jej synek mlodszy jest od mojej malej o 6 msc, powiem co ja robilam w podobnej sytuacji to ona i tak tego nie robi leci specjalnie do lekarza o porade :/