Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askawespalka

dostalam za duzo pieniedzy staz pup

Polecane posty

Gość askawespalka

Dostalam za duzo pieniedzy ze stazu. Ktos sie pewnie pomylil ;/ dzwonilam do PUP i pani kazala mi sie tam wstawic! Wszystko byloby ok, gdyby nie fakt, ze nie zaplaca mi za dzien stazowy i jeszcze nie zwroca mi za koszt dojazdu. Czy to jest w porzadku ? Do PUP mam 30 km ;/ musze tracic pieniadze na paliwo i nie zaplaca mi za dzien stazu ;/ malo ze czlowiek jest uczciwy, to jescze pozniej komplikuja mu zycie ;/

Gość ten so much
nawet dziękuję nie usłyszysz:( taki poziom w urzedach, było się nie przyznawać, znając ten badziewiasty system i tak by się nie poznali

Gość rtyrty
trzeba bylo sie ie przyznawac

Gość obeznanaw PUP
może masz staż unijny i tam nie pobierają podatku, dlatego kwota brutto=netto, ja tak miałam, później nie rozliczasz z tego PITu

Gość feyderyki94cud
może masz staż finansowany ze środków UE? wtedy nie jest pobierany podatek, czyli dostajesz brutto=netto, później nie rozliczaszPITu

Gość askawespalka
no mam staz unijny, ale tyle ile dostalam powinnam dostac brutto, a dostalam do reki. W zeszlym miesiacy chorowalam kilka dni i dostalam 200 zl mniej. czy w takim razie jak jestem chora to nie dostaje kasy ? w zeszlym mmiesiacu dostalam cok kolo 780 zł, a teraz 920 zł ...

Gość Powiadasz że pani z pup kazała
Ci się wstawić? :D

Gość feyderyki94cud
no dobrze dostalas;p nic za dużo... ja bardziej bym się ciepała o te 200 zł, bo za zwolnienie lekarskie należy się stypendium! a powinnaś dosawać miesięcznie 913,70zł

Gość feyderyki94cud
Staże unijne są zwolnione z podatku, czyli dostajesz kwote brutto!! czytać ustawy to nie boli;p

słyszałam o kilku przypadkach kiedy ludzie dostawali za dużo, i nic z tym nie robili (cieszyli się :P ) no i raczej z tego co wiem, uszło.

Gość feyderyki94cud
aa i pisz wnioski o zapłatę za bilet miesięczny, niby u mnie też kasy nie było, a dostawalam zwroty ;p

Gość askawespalka
aha no to przepraszam, nie wiedzialam. no dokladnie dostalam 917,30 zł, ale w zeszlym miesiacy dostalam 761,40 zł, dlatego myslalam ze tyle jest stazu do reki i zdzilam sie jak dostalam te 900 zł.

Gość abynapewnio
Bylam na szkoleniu z uni europejskiej i dostawalam kwote netto, wiec za bardzo mi sie nie chce wierzyc by tobie autorko wyplacali kwote brutto do reki! Skoro juz piszecie podajcie ustawy!

Gość feyderyki94cud
dzwoń i powiedz że się pomyliłaś;p ale minus jest taki że zwroptu podatku nie dostaniesz;p ale i tak teraz wyjdzie Ci to więcej;p Eh w urzędzie niestety nic nie mówią, a później sie człowiek schizuje, powinni zamknąć to dziadostwo;p

Gość bo na zwolnieniu nie
dostajesz 100% tylko 80% i, dlatego mniej dostałas, starasz sie o staz a przepisow najprostszych nie znasz „Pracownik ma prawo do 80% wynagrodzenia przy L4 spowodowanym chorobą zakaźną lub odosobnieniem w związku z chorobą zakaźną, trwającym łącznie do 33 dni w ciągu roku kalendarzowego. Może się zdarzyć, że u danego pracodawcy przepisy przewidują wyższe wynagrodzenie, nawet i 100%. Najczęściej wynagrodzenie takie jest związane z układem zbiorowym. Penie ten staz to administracyjno biurowy hahahha

Gość askawespalka
Dzieki! Bylam kiedys na zwyklym stazu i pit11 dostalam bo odliczali podatek. Czyli tutaj wyplacaja , wiec pitu11 nie dostane. Jeszcze raz dzieki za info!

Gość feyderyki94cud
google nie boli... 21 ust. 1 pkt 137 ustawy , niestety urzędy pracy kiedyś bezprawnie pobierali podatki... Tyczy sie to szkoleń, stażów między innymi

Gość do bo na zwolnieniu nie
hahahhaha kretynka! Na stazu wyplacaja 100% chorobowego. Bedac stazystom nie jest sie pracownikiem kretynko!

Gość ahahah a mnie to rozbawiło
stażystą debilu , kolejna biurwa ,A co do wypłaty chorobowego: zgodnie z ustawą: art. 53 ust. 6: 6. Bezrobotnemu w okresie odbywania stażu przysługuje stypendium w wysokości 120 % kwoty zasiłku, o którym mowa w art. 72 ust. 1 pkt 1, czytaj idiotka ustawy a nie na kafeterii chuja glową trącasz

Gość askawespalka
wyluzuj, po to jest forum by sie pytac! Poza tym zarzucasz mi nieznajomosc przepisow, a co mam powiedziec o kobiecie, ktora kazala mi sie pojawic w urzedzie ? Ona pobiera pensje i jest niedouczona, a ja jestem na stazu, który uczy mnie dopiero zawodu! Wy myslicie ze kazdy jest chodzacym omnibusem ;/

Gość feyderyki94cud
nie przejmuj się dzwoń i powiedz że się pomyliłaś;p a na przyszłość nikt z kasą się nie myli, jak już by za dużo wypłacili to sami będą prosić żebyś oddała;p bo to ich problem. miłego dnia, ja uciekam z topiku

Gość askawespalka
dzieki, rowniez zycze milego dnia :)

Gość staz
ja też mam staż, pieniądze miały byś do odbioru na poczcie, dwa razy już powinieniem dostać i nic, żadnych pieniedzy na poczcie nie było jak chodziłem i pytałem....