Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to nie przesada?

codziennie myje włosy bo mam wrazenie ze sa tluste

Polecane posty

sama nie wiem czy to przyzwyczajenie czy one naprawde sa tluste. kurse niedlugo na szampony i odzywki nie zarobie, w dodatku staje sie to juz meczace a wlosy mam ok 8 cm za ramiona

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy5
ja mam tak samo..i tez sie nad tym zastanawiam uwazam ze one przyzwyczaily sie juz do tego i jak nie umuje nastepego dnia rano to wieczorem a nawet juz popoludniu beda juz tluste.Myje je rano zawsze przed wyjsciem do pracy.wazne zeby sie dobrze czuc wiec gdzie sto mam czy to obsesja czy nie.mam sie czuc dobrze i tyle

Gość refforma_..
Też tak robię i nie zastanawiam się czemu.

kiedys myłam raz na 3 dni i było ok, później co 2 dzień i tez było ok a teraz dzień w dzień zastanawiam się tylko czy to nie zaszkodzi moim włosom, bo oprócz mycia musze je wysuszyc i wyprostowac

Gość refforma_..
zaszkodzi, zwłaszcza suszenie i prostowanie, też tak robię, ale jak ich nie umyję to źle mi z tym.

moja ciotka myla wlaosy dwa razy na miesiac, do starosci miala grube, dlugie i geste a nie przetluszczaly jej sie bo wlosy sie przyzwyczajaja.

Bo SĄ TŁUSTE. Tak częste mycie niszczy wlosy i sprawia ze sie czesciej przetluszczaja. Umyj wloski we czwartek po pracy, a pozniej nie umawiaj sie z nikim na weekend i przetrzymaj je do poniedzialku rano

Gość LittleMe
Też myję codziennie, tyle że nie prostuję ich. To normalne. Możesz tak często nie używać odżywek, bo po niektórych włosy są jakby cięższe i już w połowie dnia wyglądają jak tłuste.

Gość lepiej nie będzie ......
co to za głupota z tym przyzwyczajaniem, przetrzymywaniem i innymi zabobonami... cywilizowany człowiek myje włosy codziennie i tyle w tym temacie...

Ja myję codziennie i jakoś z tym żyję. Też mi się po jednym dniu przetłuszczają...chociażby od samego odgarniania z twarzy ;)

Gość jagoda.malina
Ja próbowałam takiego "przetrzymania". Przez ostatnie 2 miesiące miałam bardzo dużo wolnego czasu i myłam włosy 2 razy w tygodniu - w czwartki i w poniedziałki rano (wcześniej codziennie). I nic się nie zmieniło. No może oprócz tego, że kiedy włosy były tak mocno przetłuszczone, to zaczynały bardziej wypadać. Wydaje mi się, że to raczej kwestia rodzaju skóry - moja jest pewnie przetłuszczająca się (włosy od połowy długości w dół są suche, góra szybko brudna). Poza tym nigdy nie miałam problemu suchej skóry w żadnym miejscu na ciele - mam też przetłuszczające się czoło i nos. Myję je na powrót codziennie albo co drugi dzień. I żadne przyzwyczajanie - odzwyczajanie nie ma tu nic do rzeczy.

Gość yfgfgngf
ja myję codziennie, czasem co 2 dzień

tez tak mam,ze u gory tluste a dół włosów normalny. kiedyś próbowałam 3 dni nie myć ale nie dawało to efektów i dużo włosów wypadalo