Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysi_a

mąż dużo poza domem, czy jest szansa,że zajdę w ciążę? która tak miała?

Polecane posty

Gość marysi_a

jestem młodą mężatką, mąż z racji pracy cały tydzień jest poza domem, wraca dop domu na wekendy, więc tylko wtedy jest seks. wiadomo nieraz jak mam okres to odpada, ale czy można szybko zajść w ciążę nawet podczas żadkich stosunków z mężem? której się tak udało i w jakim czasie?

Gość róznie bywa i
niezależy ile razy będziesz się kochać by mieć dziecko, bo nieraz wystraczy 1 raz i już jest ciąża, teoretycznie więc szansa zawsze istnieje. wiadomo,że może się nie udać w 2-3 miesiące, ale powyżej myślę,że powinno się udać, a ile już tak się staracie?

Gość marysi_a
no właśnie martwię się tym, bo jakoś sie nie udaje, tak sobie tłumaczę,że to dlatego,że mężą często nie ma... ale z drugiej strony włąsnie nieraz podczas nawet "jednego razu" kobieta zajdzie w ciążę, więc może coś u nas jest nie tak... ślub braliśmy w wielkanoc, więc staramy się już prawie 5 mc

Gość Witamiżegnamzarazem
Zależy. Prosty rachunek prawdopodobieństwa. Częsty akt nie jest warunkiem, ale z całą pewnością ma duży wpływ.

Gość hhhii hhii
idź do sąsiada ciąża gwarantowana

Gość marysi_a
dobry żart, ja chcę dziecko z mężem. może powinnam isć do lekarza na jakieś badania? bo czytałam,że regularne wspolżcie to średnio 2-3 razyw tyg, znowu wcale nie częściej, to mi z mężem też średnio wyjdzie 2 razy w tygodniu jak on jest (za wyjątkiem dni okresu) a jakoś 5 miesięcy i nic... ale znowu czytałam,że tak trzeba rok się starać by stweirdzić że coś jest "nie tak".... Chcia labym wiedziec czy którejś sie tak udało zajść w ciążę?

Gość rany ale masz problem
jeżeli traficie w owulację to i od jednego razu sie uda. Obserwuj cykl -śluz, temperatura itp. będziesz miała pojęcie kiedy jest owulacja.

Gość marysi_a
no mam pojęcie, wyliczam dni, nieraz jest mąż w te fdni plodne w domu,a nieraz go nie ma. jednak kolezanki tez zaszly w dni jak myslaly nieplodne, wiec roznie bywa, dlatego jak jest to i tak sie staramy, nawet jak niby to nie owulacja

Nie wazna jest czestotliwosc stosunkow seksualnych ale wazne jest w jakie dni one przypadaja. Jezeli traficie na "dobre dni" czylidni plodne to wystarczy nawet raz. W koncu skad sie biora wpadki z przypadkowych stosunkow albo facet siedzi w wiezieniu i z zona widzi sie tylko na przepustce? Jezeli natomiast nie sa to dobre dni to szansa na zajscie jest mala.

no wyliczanie dni płodnych a obserwacja cyklu to całkiem inne sprawy. Wyliczać to możesz z kalendarzyka ale jeśli nie jest to poparte monitoringiem cyklu to są to tylko i wyłącznie wyliczenia.

Gość 5 miesiecy
to jest bardzo malo i nie jest powwdznae ze musi ci sie od ra udac

Gość marysi_a
no nieraz wiem,że był dobry dzień, owulacja, bol jajników, przezroczysty śluz,,, a nie zaszłam...

zdrowa para ma czas do roku a czasem zajmuje to nawet dluzej. ja np zaszlam po paru latach.

bo nawet podczas dni płodnych szansa na ciążę to ok 30% w przypadku zdrowej pary.

Mój mąż jak zaszłam w ciążę też przyjeżdżał do domu na wekendy, nieraz nawet nie co tydzień, a tylko co dwa tyg, a szybko zaszłam w ciążę, nawet nie liczyłam dni, czy to dobry czas. Jakoś 2 miesiące po ślubie byłam w ciąży, a seks był średnio 5-6 razy w miesiacu tylko, w dodatku często przed okresem, bo tak pamiętam że mąż przyjeżdzał i nawet zdziwona byłam że się tak szybko udało... Więc co ma być to będzie.. Ile jest wpadek, nawet w dni "niepłodne", czy z "zabezpoieczeniem", więc róznie los każdemu życie układa...

Gość 5 miesiecy
moga to rownie dobrze byc jakies przyczyny tego ze nie zachodzisz musisz wziąść i to pod uwage!!!

ja jak sie staralam z mezem to na zlosc nie zachodzilam, zaszlam jak w danym momencie nie myslelismy wogole o dziecku. moze mimo sprzyjajacych warunkow masz blokade.

ja tak zaszłam. Wyjeżdżał w niedzielę, wracał w piątek. Starania zajęły nam 6 cykli

Gość blablablaaaaaaaaaaaa
thaisse80 ciebie to juz sie czytac nie chce ty i te twoje teorie to ze u ciebie tak bylo nie znaczy ze u wszystkich tak jest bądz bedzie:O

Czego chcesz? ja nie snuje zadnych teorii, po prostu czasem tak bywa, ze niektorym kobietom zajscie w ciaze zabiera wiecej czasu, zdrowa para mowi sie, ze ma rok czasu by poczac dziecko. jednym udaje sie od razu a niektorym o wiele pozniej nawet po paru latach. mnie sie udalo po paru latach. gdzie tu jakas teoria?

Gość marysi_a
ja nie ma zamiaru sie badac po co??? wszystko jest dobrze

Do roku czasu nie masz co isc na badania, natomiast po roku jesli nadal nie zaciazysz i bedzie cie to martwic to mozesz zrobic jakies podstawowe badania krwi ecc.

Gość kobieto jak ty jestes
niedouczona przypusmy ze okres masz co 28 dni - płodne wypadaja w polowie czyli tak 13 i 14 dnia cyklu ( liczac od pierwszego dnia miesiaczki ) i wystarczy wspozyc ok 12 - 15 dnia cyklu i na pewno zajdziesz wspolzycie 3 razy w tyg w niepolodne - nic Ci nie da musza to byc wylacznie plodne dni napisz nam czy okres masz regularny i co ile to Ci wyliczymy

Gość marysi_a
jestem zdrowa i nie zamierzam isc nawet po roku czasu bo po co :O

Gość marysi_a
okres ma nie regularny

Chociazby po to by zbadac hormony (prolaktyna, progresteron), tarczyce, eccc. Czasem zbyt malo jednego lub nadmiar drugiego hormonu moze powodowac wlasnie niemoznosc zajscia w ciaze. Nieregularny okres tez moze miec wplyw, ja np wlasnie mialam niereguralne okresy i byc moze przez to przez kilka lat nie moglam zajsc.

Gość marysi_a
ale jestem zdrowa i nie potrzebuje badan jestem zalamana 5 miesiecy i nic:O:O:O dla mnie to tragedia nualo sie udac za 1 razem staran a tu lipa ile jeszcze tych staran:O

a skad wiesz, ze jestes zdrowa? robilas wszystkie badania? czy po prostu wydaje ci sie? zreszta psychika tez ma znaczenie. moze za bardzo chcesz i przez to nie mozesz zaciazyc.

Gość marysi_a
5 miesiecy mam dosc juz tych staran szczerze:O podłamalam sie

Gość zizalanka
A moze wlasnie nie jestes tak do konca zdrowa i dlatego zajscie w ciaze jest utrudnione? Wystarczy stan zapalny (mozesz nic nie odczuwac), nadzerka i juz moga byc problemy. A wystarczy kontrola u lekarza aby miec pewnosc.