Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomyśl sam

Kto jest za zniesieniem obowiązku szkolnego?

Polecane posty

Gość pomyśl sam

Koniec z debilami psującymi całą lekcję, którzy naukę mają w głębokim poważaniu, którym nikt nic nie powie, bo być może spali Ci samochód wraz z jemu podobnymi, który jest przepychany na siłę z klasy do klasy, który jest tam, bo być MUSI. Jeśli komuś nie chce się uczyć, jego wybór. NIKT nie powinien być do tego zmuszany. Jest z tego więcej szkody niż pożytku. Jak ze wszystkiego co jest PAŃSTWOWE i dla NASZEGO DOBRA. Rozumiecie?

Gość szkoły.
Ja jestem,szkoła jest jak obóz pracy przymusowej.Niczego nie uczy pożytecznego na przyszłość,tylko dobija przeważnie pscyhikę.

Rozumiem ,ze sami zainteresowani decydowaliby czy chodzą do szkoły czy nie ?

Gość szkoły.
Nie twierdzę,że nauka nie ma sensu,ale szkoła ma sens jakikolwiek w bardzo wczesnym dzieciństwie.Potem tak trzymać ludzi coraz bardziej dorosłych razem,to naprawde jest jakaś dewiacja.

Gość szkoły.
I przebrniesz przez tą dewiację,i nic obecnie przeważnie z tego nie masz.Kiedyś przynajmniej matura i dyplom coś znaczyły.

Gość pomyśl sam
Za dzieci są odpowiedzialni rodzice. Oni więc powinni podejmować tego rodzaju decyzję i nikt inny. Ale wiadomo, prać mózgi przyszłym potencjalnym bezwolnym wyborcom trzeba od kołyski. Stąd coraz niższy wiek w którym trzeba iść do fabryki. Jak nie, to rodzic pójdzie siedzieć? Czujecie ten absurd? To ma być wolność?

Gość szkoły.
Być może rodzice powinni o tym decydować.

W Polsce nie ma obowiązku chodzenia do szkoły . Jest obowiązek kształcenia przynajmniej do 18 i moga to robić rodzice we własnym zakresie , jeśli im z jakiegoś powodu nie odpowiada szkoła państwowa albo nie mogą osyłać dzieci do szkoły z powodu choroby albo wyjazdu . Możesz uczyć swoje dzieci , wtedy tylko Ty będziesz im " prał mózgi "

Gość szkoły.
Tylko,że musisz kształcić według państwowego programu,żeby w imię równości dziecko miało tak samo beznadziejny start jak reszta.

Gość szkoły.
Niestety nie możesz nauczyć dziecka kilku języków,kosztem np.Biologii,z której i tak nic się pozniej nie pamięta.

złej baletnicy to i majtki przeszkadzają ;) najlepiej nie robić nic , podpisywać sie 3 krzyżykami i śpiewać rap jak beznadziejne i niesprawiedliwe jest życie :D

a za brakiem wykształcenia i za wolnym dostepem do wódki to byli min. bolszewicy . Dlaczego im na tym zależało ? Dlatego ,że ciemnym i rozpitym narodem łatwo rządzić. Tego chcesz ?

Gość szkoły.
Akurat Bolszewicy zwalczali analfabetyzm żeby każdy mógł przeczytać dekrety Rządu Radzieckiego.

Gość szkoły.
Co jest złego w chęci zapewnienia lepszego startu swoim dzieciom niż będzie miała reszta niewolników systemu szkolnego.

czyli - wpólczesny dyplom jest dla ciebie niczym ale umiejętność czytania u bolszewików to staranne wykształcenie ?

Gość szkoły.
Lepszego od bezkształtnej papki jaką jest wiedza szkolna.Wolałbym iść do lekarza,który bardzo wcześnie miał świra na punkcie Biologii kludzkiego ciała,albo do prawnika,który już w liceum zgłębiał kodeks cywilny.Oczywiście,że obecny dyplom jest niczym,można by je wydrukować i dać każdemu przy urodzeniu.

no to udzielę ci bezpłatnej rady - wydrukuj sobie i już będziesz wykształcony :D

Gość szkoły.
Przecież Liceum opuszcza frustrat nie umiejący tak naprawdę nic.

Gość szkoły.
Nie muszę drukować bo już wymęczyłem,a kto mi wynagrodzi straty psychiczne wynikające z chodzenia do szkoły.

to ,ze sie nie uczyłeś , że nie masz żadnych konkretnych zainteresowań ani pasji to nie jest wina systemu tylko twoja . Ale pocieszę cię , teraz porządny np. brukarz moze taka forsę zbić ,ze szok .

Gość szkoły.
A kto ci powiedział,że się nie uczyłem i nie miałem zainteresowań.Miałem sprecyzowane bardzo,tylko na pewno szkoła to nie jest miejsce na ich rozwijanie,uczelnia też coraz mniej.

Gość szkoły.
Moje refleksje na temat szkoły od pewnego wieku to ogromne marzenie zajęcia się sobą.

Gość szkoły.
Dom rodzinny.Gdyby nie korepetycje od matki z przedmiotów ścisłych,do których się zniechęciłem dość przypadkowo dość wcześnie w podstawówce,w życiu bym ich nie zaliczył.

żeby " zająć się sobą " musisz obalić najpierw system szkolnictwa w Polsce ?:D

Gość szkoły.
Ja już jestem za stary,swoje odsiedziałem,ale mam nadzieję,że to barbarzyństwo zostanie kiedyś zlikwidowane jak służba wojskowa.

nie ty pierwszy nie ostani nie rozumiesz matematyki . Skoro nie masz do niej zacięcia trzeba kierować siew strone zajęć i zawodów gdzie nie jest ona potrzebana . Proste . A nie za opór własnego umysłu oskarżać szkołę .