Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomyśl sam

Kto jest za zniesieniem obowiązku szkolnego?

Polecane posty

Gość mina886
Eeee... a niby co miały by robić te dziaciaki jak nie chodzić do szkoly ? Do roboty iść w wieku 7 lat ? Ogarnij sie...podstawowe wyksztalcenie musi miec kazdy bo inaczej kraj by upadl jeszcze nizej niz jest... Ciekawe kto zalozyl tego posta. Chyba jakas/jakis sfrustrowany(a) nauczyciel(ka) ktory(a) nie umie sobie radzic z malolatami...

Gość szkoły.
A czy ja oskarżam o to,szkołę,że nie lubiłem matematyki,ale o stratę czasu na nią to już mogę szkołę oskarżyć.

no tak . logika porażająca . Ale nie dziwna u kogoś kto miał kłopoty z matematyką bo jak wiadomo matematyka jest logiczna i uporządkowana :D

a jak miałeś sie jej nauczyć - " nie marnując " ba nią czasu :D:D:D

Gość szkoły.
Zresztą to było groteskowe patrzeć na resztę ludzi w klasie równie cierpiących z powodu matematyki.

Gość szkoły.
Co jest nielogicznego w chęci uczenia się na zaawansowanym poziomie np,niemieckiego,zamiast matematyki,która do niczego mi się nie przydała.A może przez to straciłem szansę zdawania na studia,gdzie trzeba było zdawać dwa języki obce.

Gość Ups..........
Ja jestem za zniesieniem jednego miesiąca wakacji bo hołota się nudzi i z tego powodu nie da się z nimi żyć!

Gość szkoły.
Rzesza ludzi spędziła czas na czymś,czym mogła się pozniej podetrzeć,o bzdurnym polskim to samo można by powiedzieć.

o ile nie byłeś w klasie mamt - chem albo fiz to ile mogłeś mieć tej matematyki w tygodniu - 4-5 godzin ? i ten czas tak zaważył na twojej potencjalnie światowej karierze ? Znam młodych ludzi , którzy po prostu dużo sie uczą i nic im nie przeszkadza a wszystko przydaje .

Gość szkoły.
Nie rozśmieszaj mnie,do czego mi się przydała chemia,ze swoimi dziwnymi wzorami.

Gość szkoły.
Pisać to się ludzie uczą w podstawówce,przynajmniej kiedyś tak było,więc co ty ciągle o tych krzyżykach.

operator powierzchni płaskich :) zawód ze wszech miar pożyteczny . I nawet nie trzeba mieć wykształcenia wyższego - czyli coś dla ciebie :D:D:D

Gość szkoły.
Nie wiem jak teraz,ale za moich czasów,ludzie,którzy się bardzo dużo uczyli to kujony bez żadnych sprecyzowanych zainteresowań w stylu wykuj,zalicz,zapomnij.

Gość szkoły.
Ale ja mam wyższe.

i cóż jest wart taki dyplom ? :D teraz każdy mozę go sobie wydrukować :D

Gość szkoły.
Groteskowe postacie co płakały,bo szóstki z plastyki nie dostały i średnią im to popsuło.

Gość 34234234234234
wogóle za zniesieniem to nie jestem, mielibyśmy społeczeństwo analfabetów, ale przegięciem jest do 18 roku zycia. Do 15 -16 starczyłoby z powodzeniem.

i koniec końców tak jest . Dzieciak - młodizeniec kończy gimnazjum , pochodzi rzez 2 lata do szkoły i rzuca ja i nic mu nie zrobisz bo już 18 lat skończył .

tyle tylko ,ze szkoły nie ma , pracy nie ma za to są koledzy tacy sami jak on . I jak to sie kończy ?

Gość szkoły.
Nie ma co wspominać nawet jak strasznym pomysłem jest magazynowanie dość dorosłych już ludzi w szkołach,w których różne hormony i emocje buzują.Ponadto ci ludzie są przeważnie sobie obcy pod względem życiowego światopoglądu,co nie jest bez wpływu na ich psychikę.Czy według was bardzo szara mysza,która próbuję się na siłę dostosować i próbuje zgrywać lalunię,a wszyscy się z niej strasznie śmieją,ma wszystko z głową w porządku,według mnie nie.A takich postaci z czasów licealnych mógłbym wymienić kilka.

Gość szkoły.
Szkoła to powyżej pewnego wieku,obrzydliwe miejsce.