Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdzietna25

Po co ludzie maja dzieci?

Polecane posty

Gość bezdzietna25

zeby zapelnic pustke swojego zalosnego zycia? bo nie widze innego powodu. -bachor duzo kosztuje,nigdy sie nie zwraca ta inwestycja,czasem na starosc dzieci nie sa sklonne pomoc rodzicom a jak sa to i tak taniej wyszloby oszczedzic na dobry dom opieki -jak urodziny sie chory to juz w ogole oznacza ruine dla rodziny -czesto ciaza niszczy zdrowie kobiety -bachory miewaja problemy psychiczne ktore ciagna w dol rodzicow -uziemiaja na co najmniej 13 lat,trzeba z nimi jezdzic na beznadziejne wakacje bo bachora nie inteersuja zabytki i nowe kultury ,chce na placy zamki robic z piachu -bywaja kompletnie niezaradne zyciowo wtedy trzeba je utrzymywac do starosci bo nie da sie patrzec na smierc glodowa niedojdy z wlasnego lona -niszcza kariere,bo bywa ze szef degraduje lub wyrzuca pracownice w ciazy,a po odchowaniu potomka ciezko wbic sie jakies dobre stanowisko,wypada sie z rynku -jak opusci mnie maz i okaze sie dupkiem(slyszalam takie historie i beztroskich tatusiach)to zostane uwiazaa do dziecka przez wiele alt bo nie mam zadnej rodziny ktora by mi pomogla przy dziecku(mieszkaja daleko) -nieustannny wrzask 4-latkow moich sasiadow karze mi myslec ze oni musza miec nerwy zszargane doszczetnie -wlasne dzieci potrafia czlowieka okrasc i wykorzystac chocby zostaky dobrze wychowane -dzisiejsze bachory sa roszczenioe i egoistyczne bo takimi je tworzy kultura masowa gdzie wszystko jest nastawione na hedonizm i wyparcie sie odpowiedzialnosc za druga osobe tak na logike:PO CO LUDZIE ROBIĄ DZIECI?

!) żeby potrzymać gatunek 2) żeby w przyszłości istniało państwo bez dzieci państwo samoistnie się zlikwiduje

Prymitywny zwierzęcy instytkt przedłużania gatunku, owiany fałszywą filozofią i nic poza tym.

Gość teska44
widzisz po co cie ojciec spłodził nie byłoby takiej idiotki

Gość refforma_..
Ty piszesz o jakichś dzieciach nieudacznikach i tępych złodziejach. Zapewniam Cię, że wszystko to kwestia wychowania, jeśli nie czujesz się na siłach wychować fajnego, mądrego człowieka, to jest racja w tym co napisałaś.

ten syf juz dawno by wyginal gdyby nie rozplodowe maciory, zastapilby was lepszy bgatunek. ale jak nie polubownie, to sila...

a mi sie wydaje ze wiekszosc ludzi nie zna odpowiedzi na to pytanie ;/ bo to, zeby istnial gatunek itd. - to wszystko prawda ale....z pkt widzenia spoleczenstwa anie jednostki - nie znam jednostki ktora w swoim zyciu realnie klieuje sie przeslankami istotnymi dla spoleczenstw w przypadku wiekszosci kobiet to zwykle intynkt (mniejsza o wiek) - tak samo jak instynktem jest poped plciowy - z tym ze jedni potrafia nad tym panowac a inni nie, a inne szukaja desperacko zapldonienia (najlpeij w pakiecie z zaobraczkowaniem) przezd 30-tka;-)))) aha, bardzo malo jest osob ktore sa swiadome macierzynsta/tacierzynstwa i maja okreslony zespol wartosci + doswiadczen zyciowych ktore rzezczywiscie chca przekazac mlodemu czlowiekowi ze o tych ktorzy nic nie wiedza o sferze seksualnej i plodza bezwiednie nie wspomne;-)))

popełniła błąd ponieważ urodzila ciebie zamiast odkładać na dom starców :), ale zapełniła swoje żałosne zycie, chociaż i tak na starość jej nie pomożesz, ciąża ją pewnie zrujnowała, masz problemy psychiczne (w to nie wątpie), 13 lat budowałaś babki z piasku, zlamalas matce karierę, ojciec okazał się dupkiem, okradasz rodzine mimo starannego wychowania, a poza tym jesteś roszczeniowa i egoistyczna. no chyba, że twoja historia jest zupełnie inna:) -

Gość jesz szarlotkę ?
ja pracuję w domu opieki dla starców i żaden nie przychodzi do rodziców nawet w święta staruszkowie siedzą godzinami w oknie i wypatrują swoje "dzieci" ale one nie przychodzą bo czasu nie mają

Gość Eskimos_Z_Marsa
Dzieci się robi po to by życie było ciekawsze i żeby miało się po co żyć.

"[zgłoś do usunięcia] teska44 widzisz po co cie ojciec spłodził nie byłoby takiej idiotki" coz za bezsens i brak logiki;-)) toz to jest pytanie do rodzicow autorki a nie do niej samej;-) nie wspomne juz ze twoja subiektywna opinia jest szalenie nieistotna i dziecinna;/

Gość nieładnie
Dzieci się ma dla samej przyjemnosci kochania. Możemy dawać miłość bezwarunkowo, nie oczekując nic w zamian.

Gość doktór ekonomii
dzieci ludzie mają po to aby na starość z głodu nie umarli. W Europie o tym zapomniano i w miejsce nie urodzonych dzieci sprowadzono emigrantów muzułmańskich aby pracowali na starych Europejczyków. Problem w tym, że gdy zorientują się, że ich dużo jest mogą chcieć starych Europejczyków pozbawić życia bo lepiej robić na siebie niż na innych.

Gość bezdzietna25
moge dawac milosc mojemu partnerowi albo psu a jak zechce dawac milosc pzoa domem to zostane wolontariuszka w domu dziecka

Gość bezdzietna25
yulla,nie jestem taka ale boje sie co bedzie jak moi rodzice zazadaja zebym sie nimi obojgiem zajela na starosc.moj brat nie zyje,wiec maja tylko mnie czuje ze ten ciezar mnie przytlacza.jakas mala istota zrujnuje mnie finansowo (nie mam zbyt dobrej pracy) a potem ja bede oczekiwala,zmoja glodowa emerytura,zeby ona mnie jako dorosla osoba,ogarniala

Gość nieładnie
Nie porównuj miłości do dziecka z miłością do partnera czy psa. Miłość do dziecka nie mozna porównać do niczego innego. Jest jedyna i niepowtarzalna.

Gość Marilen
Ja sie zgadzam z Toba autorko. Po co takie cos? Tylko wyje, smierdzi, wymaga i psuje nerwy, a jak dorosnie to moze jeszcze zabic.

Gość doktór ekonomii
kiedyś było tak, że starych rodziców utrzymywały ich własne dzieci. Odkąd są emerytury wszystkich starych rodziców utrzymują wszystkie dzieci .... i tym samym zagubiła się świadomość , że jak się nie ma dzieci to się na starość umiera z głodu.

Gość mają je z czystego egoizmu
przetrwania swoich genów. I tyle nic więcej za tym nie stoi. No i z nudów. Pomijając tę większość co to płodzi dzieciory przez wpadki. Ale to już inny temat.

Gość ttyyty
nienawidze moich rodzicow, dlategoi nie bede miec dzieci aby mnie nie darzyli takim " uczuciem" jakim ja darze swoich skurwyysynów

geny i tak przetrwaja tylko kilka pokolen, kiedys sie lancuch urwie.

"[zgłoś do usunięcia] Eskimos_Z_Marsa Dzieci się robi po to by życie było ciekawsze i żeby miało się po co żyć" hhaah - i cala prawda;-)) jak ktos nie ma innego pomyslu na "zycie" - to rozmnozyc sie;-))

Gość nieładnie
07.08.2011] 19:22 [zgłoś do usunięcia] doktór ekonomii kiedyś było tak, że starych rodziców utrzymywały ich własne dzieci. Odkąd są emerytury wszystkich starych rodziców utrzymują wszystkie dzieci .... co za brednie!!!!

dzieci oddaja starych do domow opieki i odwiedzaja raz na ruski rok, tzn. wiekszosc tak robi, bo przeciez bardzo zajeci soba sa :)

"Dzieci się ma dla samej przyjemnosci kochania. Możemy dawać miłość bezwarunkowo, nie oczekując nic w zamian" no czyli totalny egoizm ;-)) splodze sobie dziecko to bede miala "co" kochac;-)

ROR "Dzieci się ma dla samej przyjemnosci kochania. Możemy dawać miłość bezwarunkowo, nie oczekując nic w zamian" no czyli totalny egoizm splodze sobie dziecko to bede miala "co" kochac ale co w tym złego ? podobnym egoizmem wykazują sie bezdzietne z wyboru.

Gość nieładnie
No, jak kochanie dziecka miłością bezwarunkową jest egoizmem, to co dla was nim nie jest?